Vabilo: Koncert z izvedbo Očenaša Hlapca Jerneja

2

VAL_in_Arezzo_2009Vokalna akademija Ljubljana vabi na koncert v ponedeljek, 29. julija 2013 ob 21.00, v cerkvi Sv. Jakoba v Ljubljani.
Na koncertu bodo zapeli program, s katerim se bodo v predhodnje predstavili na festivalu v Franciji.

Program:

Jacobus Gallus: Praeparate corda vestra (iz Opus Musicum III. št. 34)
Jacobus Gallus: O veneranda Trinitas (iz Opus Musicum III. št. 21)
Thomas Tallis: If ye love me (c.1505-1585)
Jean Mouton: Quis dabit oculis nostris (c.1459-1522)
Lamentation sur le trèpas d’Anne de Bretagne
Giovanni Bonato: Crux fidelis
Felix B. Mendelssohn: Beati mortui (op.115 n. 1)
Tomas Luis de Victoria: Tenebrae factae sunt (iz Tenebrae responsories št. 8)
Claudio Monteverdi: Crucifixus a 4
Leoš Janaček: Ave Maria (Lord G.Byron, prev. J.Durdík)
Morten Lauridsen: O magnum mysterium
Franz Biebl: Ave Maria (Angelus Domini)
Karol Pahor: Oče naš hlapca Jerneja (Ivan Cankar)

Vokalna akademija Ljubljana je bila ustanovljena septembra 2008 in jo sestavlja od šestnajst do dvajset izkušenih zborovskih pevcev iz vse Slovenije. Leta 2009 je na 57. mednarodnem zborovskem tekmovanju v Arezzu (Italija) prepričljivo zmagala v vseh štirih prijavljenih kategorijah ter osvojila še veliko nagrado. Slednja je Vokalno akademijo Ljubljana kot prvi moški zbor v zgodovini 15. maja 2010 v Varni popeljala še do zmage na tekmovanju za veliko nagrado Evrope. Jeseni 2010 se je ansambel na povabilo organizatorja udeležil vrhunskega festivala vokalne glasbe Polyfollia v Franciji in izdal svojo prvo zgoščenko. Julija 2011 je Vokalna akademija Ljubljana s solisti in instrumentalisti na baročnih instrumentih Val camerata trikrat izvedla baročno opero H. Purcella Dido in Enej, v Avgustu je nastopila z Markom in Bernardo Fink. Septembra 2011 so v Arezzu Vokalni akademiji Ljubljana podelili prestižno nagrado Guidoneum award 2011 za izjemne dosežke in doprinos k razvoju zborovske glasbe v svetovnem merilu. Zaradi potresa na Japonskem je bil ansambel primoran odpovedati gostovanje v Tokiu jeseni 2011, julija 2012 pa je kot predstavnik Evrope koncertiral na IFCM World choral summit 2012 v Pekingu.

Umetniški vodja in dirigent Vokalne akademije Ljubljana je maestro Stojan Kuret. Z ansamblom sodelujejo tudi pianistka Mojca Prus, sopranistka Martina Burger (tudi kot specialistka za vokalno tehniko), violončelistki Urša Kržič in Kaja Kapus ter mezzosopranistka Barbara Sorč.

Več: valval.si

2 KOMENTARJI

  1. Mene zanima, ali je naključje, da je omenjen Očenaš hlapca Jerneja prav posebej. Gre spet za kakšno provokacijo?

Comments are closed.