Vabilo: Jože Možina o medijskem vidiku sprave

3

TAV_Joze Mozina intervju_05Dom sv. Jožef Celje vabi na pogovore o spravi pod skupnim naslovom Temelj miru je resnica. Naslednji večer v sklopu se bo zgodil v torek, 1. aprila 2014, ob 19. uri. Gost večera »Medijski vidik sprave« bo Jože Možina.

O spravi našega naroda je bilo povedanega in napisanega že veliko, žal prevečkrat neiskreno in s prikritim namenom. To nas tlači k tlom in mori. Še posebej v našem lokalnem okolju, kjer je mesto Celje in okolica izredno zaznamovano s povojnimi poboji in številnimi tragičnimi in žalostnimi zgodbami. Zato je dozorela odločitev, oziroma kar neko poslanstvo naše ustanove, da bi o tej tematiki pričeli ozaveščati in govoriti. Žal na širšem Celjskem o tej temi ne govori nihče, mi pa želimo na nevsiljiv, dostojen in strokoven način o tej temi trajno pričevati; v veliki želji in upanju, da bi to vsaj nekoliko pripomoglo k spravi. K sodelovanju smo povabili strokovnjake iz različnih področji, od katerih bo vsak na kratko spregovoril o pomenu sprave. Nagovorom bo sledil voden pogovor, saj želimo tudi med ljudmi spodbuditi govor in razmišljanje o spravi.


3 KOMENTARJI

 1. sprava je osebna stvar vsakega posameznika. sprave ne bo, dokler si bojo nekateri spravo predstavljali kot priznanje ene ali druge ali tretje resnice za edino in sveto.

  jaz sem recimo povsem spravljen. 🙂 nimam nič proti partizanskim, niti domobranskim proslavam. vsak naj pač verjame v svoj prav in pusti druge pri miru. zgodovina je tudi jasna in se je pač ne da za nazaj spreminjat. kar je bilo, je bilo.

  tudi ne vem, s čim naj bi se nekdo, ki nima nič ne z enim, ne drugim, saj je premlad, spravljal?

  tako da treba je malo pogledat na koledar in ugotoviti, da smo že leta 2014. 🙂

  edino kar je treba je to, da se popravi krivice, ki so bile storjene. pobite dostojno pokopat, tistim, ki so še živi dati ustrezno zadoščenje in potem gremo dalje. spravo smo že imeli 8. julij 1990 v Kočevskem Rogu. kogar se to ni prijelo, se ga pač ni.

 2. Aladar BErgles,

  ali Vi uporabljate samo ta link na tem forumu?

  P:S: Vem, da smo že cel dan 1. aprila 2014

Comments are closed.