Vabilo: Ansambel solistov Moskovske Filharmonije “Madrigal”

0

moskovska filharmonijaAnsambel solistov Moskovske Filharmonije “Madrigal” sodi med najuglednejše in najstarejše glasbene kolektive za izvajanje stare glasbe na svetu.

Madrigal letos praznuje 50 let svojega obstoja in v okviru jubileja gostuje po Evropi. Slovenski violinist, vabljeni solist Moskovske filharmonije, Benjamin Izmajlov, je njihov član že drugo sezono. Tudi zato bo prvi del njihove turneje potekal po slovenskih gradovih.

Na koncertu bodo poleg drugih prepoznavnih skladb predstavili znamenito delo izjemne lepote, ki predstavlja temelje vsej Evropski glasbi, kakršno poznamo danes – “Velika knjiga Vermell Montserrat”.

V sugestivnih ambientih slovenskih gradov bodo koncerti resnično doživetje – tako s strani vrhunske izvedbe, kot tudi programskega izbora, ki predstavlja evropsko idejo in preporod Evrope.

Kolektiv šteje 13 članov – 5 pevcev in 8 instrumentalistov. Poleg Benjamina Izmajlova bo kot gostja nastopila tudi slovenska mezzosopranistka Manca Izmajlova, ki bo vse koncerte tudi povezovala.

Koncerti bodo:
15.junij – Slovenska Bistrica – Grad
16.junij – Ruski kulturni center v Ljubljani (tiskovna konferenca)
17.junij – Radovljica – Graščina
19.junij – Velike Lašče – Grad Turjak
20.junij – Grad Bogenšperk

Več na povezavi.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.