V Šoštanju se rešuje Zares

1

Borut Hočevar v tiskani izdaji Žurnala ugiba, ali bodo iz šoštanjske termoelektrarne začeli padati okostnjaki. Jih bo več? Zneski provizij bi bili lahko vrtoglavi, dodajajo. Patriine provizije se utegnejo zdeti pravi drobiž. Kdo bo iz afere potegnil kratko in kdo dobiček?

Začnimo pri morebitnih okostnjakih. Za čim utegne brskati novo vodstvo v omarah Teša? Med drugim za podatki o provizijah in različnih uslugah. Pri nakupu opreme, pri načrtovani in pri že opravljeni gradnji. Recimo pri gradnji nove upravne zgradbe Teša, vredne okoli deset milijonov evrov. Zakaj jo je Teš potreboval? Kdo jo je gradil?

A poslovna stavba je šele drobiž. Pri 1,2 milijarde evrov vrednem projektu šestega bloka se dejansko ali namišljeno spornih provizij zlahka nabere skoraj toliko, kolikor je znašala kupnina za patrie. Komu bi najbolj koristilo, če bi v Tešu našli desetin večmilijonske nepravilnosti? Zagotovo stranki Zares. Njena ministrica Radićeva in Janez Kopač iz istega ministrstva sta na čelu čiščenja. Golobič pa je obveljal za šefa zamenjave bivšega direktorja Rotnika. Zaključek je lahko tudi takšen: v Zaresu so zaznali priložnost, da se izkažejo kot rešitelji milijonske škode. Zneski so takšni, da bi lahko odtehtali negativne učinke afere Ultra. Skratka, afera Teš lahko zaustavi izginjanje Zaresa s političnega odra. Še več, Zares je s Tešem dobil priložnost, da spet postane resen igralec pri pridobivanju volilnih glasov.

Špekulirajmo dalje. Če Zares najde nepravilnosti v Tešu, se lahko temeljito spremeni tudi razmerje sil v SD. Za simpatizerja Teša namreč velja finančni minister Franci Križanič, ki ga marsikdo vidi kot možno zamenjavo za Pahorja na vrhu SD. Morebitni fiasko s šestim blokom bi oslabil Križaničev položaj v stranki. Po drugi strani pa bi utrdil Pahorjevega. Zato utegne tudi Pahor navijati za čim natančnejše brskanje po omarah šoštanjske termoelektrarne.

1 komentar

  1. Najprej se imajo fajn-pride do “spočetja” potem pa na vsak način zahtevajo splav.Pred devetimi leti so bili glavni v energetiki Gantar,Golobič,Kopač…Danes,ko je pa njihov otrok že na poti,pa vpijejo-splav,splav.Pač hoče zdaj zasluge za spočetje prevzeti SD(glej Velenjskega podžupana),zares pa hoče na vsak način volilce prepričat,da ima dekle,ki so jo prej 9 let…pravico do splava-iščejo pač tržne niše med volilci(potrebujejo 4 procente ali več,medtem ko sedanji zaresovi glasovi gredo avtomatsko Pahorju)
    Ko se pa ravno že začne rojevat,pa stara mama(nekdo iz HSE) prevzame otroka-hčera je “nezanesljiva”

    Ne rešujejo Zares pač pa SD.

    SD je potrebno nabildati-Zares in LDS pa glasove naj dobita “na trgu”-Če malce bolj natančno pogledam si Zares in LDS ne hodita v zelje pri “tržnih” nišah med volilci.Zares se ne vtika v Izbrisane,protiversko kampanijo…LDS pa se ne vtika v Energetiko,Študentsko prehrano…
    Edino kar pa jima je pa skupno je to,da če trojček ugotovi premalo prehajanje volilcev od Zaresa,LDS-a k SD-ju,potem ali Gregor ali Katarina delata stvari ali govorita,kakor da nebi bila čisto normalna.Potem se pa pretok k SD-ju spet normalno uravna.Lovljenje tržnih niš je pa vseskozi na tapeti.

Comments are closed.