V podporo Mojci Kucler Dolinar in proti nestrpnosti

4

PREJELI SMO. Lansko jesen je vlada za članico Evropske komisije proti rasizmu in nestrpnosti imenovala Mojco Kucler Dolinar. Pred dnevi se je v javnosti pojavilo pismo, ki ga je skupina nestrpnih aktivistov poslala vladi in na različne naslove v tujini. V pismu neutemeljeno in brez vsakršnih tehtnih argumentov blatijo Mojco Kucler Dolinar in tudi državo Slovenijo. Gre za zaskrbljujočo prakso nekaterih v Sloveniji, ki so očitno mnenja, da imajo monopol nad strokovnostjo in so se za dosego svojih ciljev pripravljeni posluževati tudi zelo grobih in neprimernih sredstev. Posebej skrbi, da se podpisniki pisma prikazujejo kot neodvisni predstavniki civilne družbe, zagovorniki človekovih pravic in stroke, v resnici pa so mnogi znani kot kandidati različnih strank na volitvah, člani volilnih štabov in protagonisti kristjanofobnega javnega diskurza, v katerem izražajo nestrpnost do verujočih sodržavljanov in tudi do drugih drugače mislečih. Prav je, da se na take pojave odzovemo. S tem bomo pokazali podporo po krivici napadenim ter tudi svoje nestrinjanje s takim načinom blatenja Slovenije v tujini.

Vabimo vas, da peticijo čim prej podpišete. Peticija je dostopna na tej povezavi.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok


4 KOMENTARJI

 1. Mislim, da se za vsemi aktivisti, neodvisnimi predstavniki civilne družbe, zagovorniki človekovih pravic in stroke ipd., ki v zadnjih mesecih delajo neznosen hrup, skrivajo nekdanji sodelavci UDBE (SDV). Povezani branijo svojo trdnjavo na način, da bruhajo okrog sebe najrazličnejše kozlarije …

  Pravkar po emajlih kroži izjava Društva slovenskih pisateljem z naslovom “Pismo prijatelju v javnem sektorju”.
  Pošiljatej emajla na številne naslove jo je pospremil z naslednjimi besedami: POŠLJI NA ČIMVEČ NASLOVOV. ČE TOKRAT INTELEKT NE BO PREVLADAL, SMO ZAPEČATENI! Še en poziv našemu političnemu plemstvu. VREDNO PREBRATI.

  Kako to razumeti? Za vsem tem se skriva briljanten negativni strateg, nekakšen Moriarty, ki deluje na najbolj nečimrno točko posameznika – na intelekt (človek prenese vse, le tega ne, da mu nekdo reče, da je neumen in da ne razume). A je prav zaradi neverjetne prepričljivosti vse skupaj sumljivo in vredno aktiviranja lastnega intelekta. V tem pamfletu pisateljev je veliko bruhanja, nikjer pa ni realnih odgovorov, kaj storiti (razen, kako bi udbovska druščina obdržala privilegije).

  Pokvarjenost brez meja! Postajam pesimist.

 2. Slovenija postaja vedno bolj otok pokvarjencev.
  Kdaj bomo šli navadni ljudje na cesto? Samospreobračanje ipd. ne pomaga, potrebno je postati aktiven in se zoperstaviti tem podležem.

  • Ja, to (navidez tako raznoliko) skupino Slovencev (z vseh koncev ex-Jugoslavije) danes drži skupaj lepilo, imenovano UDBA. Mene je vedno firbec matral, kdo so ljudje v tej službi, ki je poleg dejavnosti, ki so normalne za vse države (obveščevalna dejavnost, varnost države …), v komunističnih državah kot ‘dodatno vrednost’ (za njihove pojme) izvajala tudi umazanije, kot je vohljanje, ovajanje … Zdaj se nam dobesedno razkazujejo na teh in onih društvih, sindikatih, civilnih iniciativah, odborih … Cilj posvečuje sredstva – to je njihova prva zapoved! Za dosego cilja lahko ubijaš, lažeš, kradeš (v vseh možnih razsežnostih teh besed). Sram? Kaj sploh je to?

 3. Nimam besed, kako so lahko nekateri sprevrženi v svojem razmišljanju. Pred nekaj dnevi je za praznike v kuhinji mojih staršev sedel eden najbogatejših Slovencev. Bil je polnih ust vrednot in kako so danes mnogi brez njih. Sam je neusmiljeno metal ljudi na ulice odkupljenih podjetij. Svojo pot je začel s švercem mobilne telefonije v devetdesetih letih prejšnjega stoletja s povezavo s taktatno LDS.
  Sedaj bodo taki ljudje ali njihovi plačanci trobili kdo je in kdo ni za kaj primeren…HALO!!!
  Mojca Kucler Dolinar je ti človeka, vrednega zaupanja in nasprotovanje glede na vprašljivo kvaliteto njej nasprotujočih lobijev to njeno primernost za to funkcijo samo potrjuje.

Comments are closed.