V. Gorenak, blog: Zemljaričeva reakcija normalna

3

Policija kazniva dejanja in njihove storilce odkriva, tožilstvo jih preganja, sodišča pa jim sodijo. Tak je pač vrstni red na tem področju v naši zakonodajo in skoraj ni drugače ni v vseh državah moderne demokracije zahodnega tipa.

Zakaj sem zapisal ta vrstni red? Pravkar sem namreč prebral izjavo Janeza Zemljariča, v kateri nam preko odvetnika sporoča, da ni morilec, da ni naročal umorov in da bo Romana Leljaka tožil. Popolnoma normalna reakcija popolnoma normalnega in povprečnega osumljenca storitve kaznivega dejanja, če je to v Sloveniji sploh še pregonljivo ali pa je že zastaralo, v Avstriji pa seveda ni.

Policija kazniva dejanja in njihove storilce odkriva. Zbrati mora seveda dovolj materialnih in drugih dokazov, ki jim mora posredovati v obliki kazenske ovadbe tožilcem, da bi ti postopek lahko nadaljevali. Osumljenci storitve kaznivih dejanj pač redkokdaj pridejo na policijo in rečejo storil sem to in to kaznivo dejanje.

Več lahko preberete na blogu Vinka Gorenaka.


3 KOMENTARJI

  1. Janez Zemljarič in njegova izjava, posredovana preko odvetnika, je torej pač nekaj popolnoma normalnega. Povsem drugo vprašanje pa je seveda kdo taki izjavi verjame. Glede na dosedanje javno predstavljene dokaze, Zemljaričeva tožba Leljaka nima kakih možnosti uspeha, kriminalisti pa tudi ne bi smeli imeti pretežkega dela, da spišejo kazensko ovadbo ali pa da pomagajo avstrijskim kriminalistom. Krog okoli Zemljariča se torej precej zapira, »stari lisjak« pa zagotovo še ni rekel zadnje.

    ________________________________

    Tako. Sedaj je pa cel blog. In to tisti, najvažnejši del! Ko gospod Vinko zapiše: “Kdo mu verjame?”

  2. Bral sem novico na Časniku. Za naslovom, ki je obetal presunljivo zgodbo o varnosti v naši državi, so se skrivali trači o primitivnem obnašanju.

    No tudi v primeru takšnih tračev so avtorji v primeru tožbe na sodišču dolžni dejstva dokazati. Če je zgodba resnična, bi se jaz na njihovem mestu tožbe veselil. Podobno kot si je Ojdip v znani grški drami sam zavil vrat, bi tako primitivec sam namesto njihove rumene novice poskrbel za širjenje novice o njem po celi Sloveniji.

    A kot rečeno, ta zadeva bo urejena na sodišču in ne bomo je uredili bralci Časnika. 😉

Comments are closed.