V. Gorenak, blog: Tarča – to dejanje RTV SLO …

12

… je čista svinjarija

No, oddaja, bolje povedano ena največjih sramot, ki sem jo kdajkoli videl na RTV SLO je za nami. …

V nadaljevanju nekaj vprašanj za generalnega direktorja RTV SLO – MMC in odgovorno urednico informativnega programa Ksenjo Horvat Petrovčič.

1. Zakaj ste oddajo TARČA, ki je imela podlago v seji Komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti, pripravili brez sodelovanja Eve Irgl, ki je predsednica omenjene komisije?

2. Zakaj ste kot edino političarko v oddajo povabili zgolj in samo zagovornico skrajno levičarskih stališč Majdo Potrata in zakaj ne tudi nekoga, ki je popolnoma nasprotnih političnih stališč?

3. Zakaj niste želeli posneti izjave Eve Irgl, snemali in predvajali pa ste izjavo Milana Kučana?

4. Zakaj ste “Hanziju” postavljali njemu naklonjena vprašanja, da je lahko sebe in svoje delo opravičeval in zakaj mu niste v pogovoru z njim predočili za njega obremenjujočih dokumentov?

5. Zakaj ste v nasprotju z zakonom predvajali izjavo “Hanzija” o domnevni kriminalni preteklosti Romana Leljaka. Ta je bil kolikor vem obsojen, kolikor vem je kazen odslužil in po zakonu je popolnoma čist, nenazadnje pa kaj ima njegova domnevna kriminalna preteklost opraviti z njegovimi odkritji v vlogi raziskovalca?

Več lahko preberete na blogu Vinka Gorenaka.


12 KOMENTARJI

 1. Drži Leljakova sodba je že zaradi potekov rokov izbrisana iz kazenske evidence in bi ga morali obravnavati kot neobsojenega.

 2. TV bi morala povabiti gospoda Breznika, ki je imel odličen čustven in argumentiran nastop na Komisiji za človekove pravice, pri čemer je izhajal z vidika civilizacijskih človekovih vrednot, kar je poslanstvo te komisije.

  S svojo iskreno človeško prepričevalnostjo, je osvojil odobravanje gledalcev in poslušalcev.

 3. Sam te SLO – RTV komunistične propagande ne gledam več, in kot mi je znano, tudi vedno večja množica drugih ne.

  Ta ustanova že dolgo ni več nacionalna, pluralna in vzgojna v smislu korektnega poročanja, državljanske zavesti, in moralnih načel. Vodijo jo, v glavnem, le še enostransko usmerjeni in skrajno zadrti kadri, zardi česar predstavlja njen obstoj le še zdravju škodljivo dejavnost, saj je postala vir, od koder prihaja slabo počutje demokratično čutečega občestva.
  Edina svetla izjema je le še dr. Rosvita Pesek, ki pa kljub svoji objektivni drži, ne more dvigniti te ustanove iz Ljubljanskih močvar.

  Zaradi naštetega postavljam tudi jaz svoje vprašanje :

  Zakaj ni nobene organizirane pobude za izvedbo referenduma o zavrnitvi zakona, ki sili naše državljane v plačevanje te nesmiselne naročnine ?

 4. Tako je !! Sramota ! Zrasla so jim krila . Saj imajo svoje na oblasti !! Midva z možem sva ob gledanju te sramote , ostala brez besed.
  G. Gorenak je dobro napisal .Ljudje božji , kam vse to pelje?

 5. Se strinjam, začet kampanijo za ukinitev naročnine, ni druge. Kdo naj jih še gleda in posluša?!

 6. Te oddaje žal nisem gledal, tako da se ne morem opredeliti. Toda glede na članek in diskusijo bi pripomnil, da so na tem portalu nekatere osebe, ki niti ovadene niso bile, kaj šele obsojene, pogosto obravnavane kot zločinci. Omemba, da je bil nekdo obsojen, pa je problem.
  (Strinjam se, da je obsojenec po prestani kazni nedolžen, toda kje so enaka merila za vse?)

   • Za Toneta je to le priročen izgovor, da Leljaka diskreditira, kajti tega si pa res ne bi smel drzniti – drezati v komunajzerske svete krave.

  • Res je Tone, da nimaš enakih meril za vse.

   Kučan ni odsedel za svoje zločine, Zemljarič tudi ne, Ribičič, Roter itd., tudi ne.

 7. Kontinuitetniki še vedno svoj boj organizirajo iz “gozdov”. Ne več pravih gozdov, kot v partizanskih časih, ampak gozdov megle in nepreglednosti. Odprt (demokratični) boj bi zanje pomenil padec oblasti. Lažje bi prenesli smrt kot izgubo oblasti. Poglejmo samo to neverjetno proceduralno utrujanje Majde Potrata. V normalni demokraciji bi tako očitno škandalozuno in nesramno manipulatorko politično pojedli. Želodec se mi obrača ob pomisli na volivce, ki svoj glas dajejo nečloveški politiki.

  • Danes sem na tretjem gledal tiskovno konferenco Mamića, Ljeljaka in Omerze. Ne vem, kdo je odgovoren za tehniko, toda, glede na to, da to predvaja javna TV, si presstavljam, da je to izpeljala TV Slovenija. Tehnično porazen prenos. Razumela se je vsaka druga beseda. Bog varuj, da imaš težave s sluhom.
   Me zanima, če bi bil prenos tehnično tako slab, če bi snemali kakšno ultralevičarsko civilno iniciativo. Resnično, še vedno smo priče banditskemu boju iz gozdov.

Comments are closed.