Utrinek: Polnočne maše in maše na božični dan

0
Foto: Flickr.
Foto: Flickr.

Nadškofija Ljubljana

Nadškof metropolit mons. Stanislav Zore bo polnočno mašo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani daroval v sredo, 24. decembra, božično mašo v stolni cerkvi pa v četrtek, 25. decembra, ob 16. uri.

Polnočno mašo v cerkvi Marije Snežne na Veliki planini bo v sredo, 24. decembra, daroval mag. Anton Česen.

Nadškofija Maribor 

Polnočna maša bo v sredo, 24. decembra, v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru.

Škofija Celje

Celjski škof mons. dr. Stanislav Lipovšek bo polnočno mašo v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju daroval v sredo, 24. decembra, božično mašo v stolni cerkvi pa v četrtek, 25. decembra, ob 8. uri.

Škofija Koper

Koprski škof mons. dr. Jurij Bizjak bo polnočno mašo v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru daroval v sredo, 24. decembra, božično mašo v stolni cerkvi pa v četrtek, 25. decembra, ob 10. uri.

Polnočno mašo v konkatedralni cerkvi Kristusa Odrešenika v Novi Gorici bo v sredo, 24. decembra, daroval upokojeni koprski škof mons. Metod Pirih.

Na praznik sv. Štefana, 26. decembra, bo škof Bizjak v Zanigradu daroval mašo ob 11. uri, nato bo blagoslov konj, v cerkvi sv. Štefana v Postojni pa ob 18. uri. Prav tako bo na praznik sv. Štefana daroval mašo tudi škof Pirih v župnijski cerkvi sv. Štefana v Vipavi.

Škofija Murska Sobota

Škof mons. dr. Peter Štumpf bo polnočno mašo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti daroval v sredo, 24. decembra, božično mašo v stolni cerkvi pa v četrtek, 25. decembra, ob 10. uri.

Škofija Novo mesto

Škof mons. Andrej Glavan bo polnočno mašo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu daroval v sredo, 24. decembra, božično mašo v stolni cerkvi pa v četrtek, 25. decembra, ob 10.30.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.