Utrinek: Papež pozval k molitvi in postu za mir

1

papez mir postV nedeljo je papež Frančišek pred več deset tisoč zbranimi na Trgu svetega Petra pozval,  naj 7. september po celem svetu obeležimo z molitvijo in postom. Molimo naj za mir v Siriji in na celotnem Bližnjem vzhodu. »Naj se glas miru močno povzdigne za svet miru, nikoli več vojn,« je vzkliknil papež in nadaljeval: »Ostro obsojam uporabo kemijskega orožja. Spet so se mi vtisnili v duh in srce strašni prizori zadnjih dni. Obstaja Božje sodišče in sodišče zgodovine naših dejanj, pred katerim ne moremo ubežati.« Papež meni, da nobeno nasilje ne prinaša miru. Vojna zahteva vojno in nasilje terja nasilje. Za soboto, 7. septembra, je papež najavil molitev med 19. in 21. uro in apeliral na vse kristjane kot tudi vernike drugih veroizpovedi ter tudi tiste, ki niso verniki, da se pridružijo temu dnevu.

Foto: news.yahoo.com

1 komentar

  1. Potem, ko je bilo prve dni po uporabi bojnega strupa, samo vprašane časa kdaj bodo vojaško posegli v Siriji, smo mogoče priča moči papeža Frančeška. Njegova molitev in molitev vseh katoličanov, je že obrodila prve sadove, ko so se umaklnili Angelži , svoj pricip bo verjetno menjal tudi Obama, najteže bo to storiti Holandu, ki se ne pripogne pred nikomur, še najmanj pa pred papežem, ki ga prezira.
    V primeru, da se zahod vzdrži napada, bo to močan inpulz ostalim vpletenim k dialogu. Kaj pa če smo pred navečjim čudežem sodobnega časa?

Comments are closed.