Utrinek: Merklova poudarja; »Nismo odvisni od ruskega plina«

3

angela merkelV četrtkovem intervjuju za dnevnik Passauer Neue Prese je nemška kanclerka Angela Merkel izjavila, da Nemčija ni odvisna od dobav ruskega plina, ker znaša ruski delež v skupni dobavi okrog tretjino. Tako je Merklova demantirala nedavno izjavo poljskega premierja Tuska, ki je dejal, da bi lahko odvisnost Nemčije od ruskega plina omejila suverenost Evrope v odnosu do Moskve.

V intervjuju Merklova spet poziva Moskvo naj spoštuje ukrajinsko zemeljsko celovitost in meni, da je priključitev Krima v nasprotju z mednarodnim pravom. »Meje se ne smejo enostransko spreminjati«, je še dejala Merklova.

Foto: Wikipedia


3 KOMENTARJI

  1. Slovenija je 100% odvisna od ruskega plina, pa še od česa ruskega še bolj, npr. od ruskega socializma in tehnik vladanja množicam.

    Preseneča me, da Merklova pravi, da ni odvisna. V glavi imam 50% odvisnost Nemčije od ruskega plina. Kdo so ostali ponudniki. Nemčija ni ravno gradila ob svojih obalah novih plinskih terminalov, kjer bi dobivala veliko poceni plina.

    Sicer pa je tudi 33% vpliv Rusije velik. Če bo Putin dvignil ceno za 3x, jo bodo tudi ostali ponudniki.

    Merklova je naredila katastrofalno napako, da je podprla socialiste in zelene ( ki so v osnovi sami skrajni levičarji) pri zapiranju JE, ko so prožili množično paniko in histerijo pred JE. Zna biti, da bo to ena ključnih stvari, ki bo uničila nemško gospodarstvo. To je centralno planska odločitev, ki bo nosila 30 letno škodo, kot pri nas TEŠ6b, ki je nasedla investicija, ki je ogromno denarja posrkala za mafijo in 30 let bo plačevala obilno birokracijo in parazite okrog, davkoplačevalcem pa bo vsako leto proizvedla nekaj 10 do 100 milijonov € izgub. ( socialistično plansko NE-gospodarjenje, press)

  2. Včeraj sem zasledil, da je Janković ( centralno planski socialist in rdeči tajkun) prepovedal gradnjo toplotnih črpalk, ki ogrevanje pocenijo za 3 kratnik in zapovedal, da se bo Ljubljana ogrevala samo s Putinovim plinom. Monopol MORA BITI in čim višje cene ovcam! Bratje, tovariši rdeči tajkuni, KGB in UDBA press

Comments are closed.