Utrinek: Merklova ostaja v prednosti

2

MerkelTudi po televizijskem soočenju s socialdemokratskim tekmecem Peerom Steinbrückom je uspelo Angeli Merkel zadržati pred njim veliko prednost, kot kažejo zadnje ankete. Na vprašanje, ki ga je gledalcem zastavila nemška ZDF, »koga bi si želeli za prihodnjega nemškega kanclerja«, jih je 59 odstotkov odgovorilo sedanjo kanclerko Angelo Merkel, 30 odstotkov pa bi želelo videti na kanclerskem položaju Steinbrücka.

Institut Wahlen je izvedel med 2. in 4. septembrom anketo na vzorcu 1.296 vprašanih. Na vprašanje, če bi bile danes volitve, koga bi volili, je 41 vprašanih odgovorilo CDU, za SPD pa jih je bilo 26 odstotkov. Mnogi so mnenja, da bo Merklovi najverjetneje uspelo sestaviti prihodnjo vlado z liberalno FPD, ki trenutno uživa okrog 6-odstotno podporo volivcev.

Foto: t-online.de

2 KOMENTARJI

  1. OPh, ti neumni Nemci! Volijo krščansko predsednico! Kaj ne vedo, da je edina rešitev v komunizmu? Nas naj gledajo! Nas naj posnemajo! Mi volimo vlade, ki pojejo:

    …. E viva il comunismo …

  2. Toda mi imamo višje plače in višjo gospodarsko rast, učinkovitejšo uipravo in pravosodje, izobraževanje, poklicno usmerjanje, večji red….. kot Nemci.

    Oprostite, napačno sem zapisal, saj ravno nasprotno, kar je splošno znano.

Comments are closed.