Utrinek: Izšla je nova številka revije Cerkev danes

0
Foto: Družina.
Foto: Družina.

Peta številka revije Cerkev danes je posvečena sinodi o družini. Tej je namenjenih šest člankov in intervju – o aktualni tematiki bosta spregovorila zakonca Friso, ki sta odgovorna za gibanje Novih družin. Tudi o njiju boste v prihodnjih dneh lahko brali na naši spletni strani.

Enega izmed člankov z naslovom Družina v kontekstu evangelizacije smo vam predstavili že prejšnji teden. V njem je Igor Bahovec, univerzitetni profesor sociologije na Teološki fakulteti, takole opisal celico družbe: »Družina je izkušnja vseh nas, poročenih in neporočenih, laikov, redovnikov in duhovnikov. Družina je prvi prostor srečanja z drugim, podobnim in drugačnim, je prostor srečanj z vsemi stvarnostmi življenja od spočetja do smrti, je skupina in institucija, ki jo je Bog posebej blagoslovil.«

V rubriki Izzivi se posvečamo misijonu v Podutiku, v Veri in lepoti pa predstavljamo cerkev s simboličnim imenom Noetova barka v Grosupljem. Ob koncu komentiramo še temeljno poklicanost laikata.

Vir: Katja Cingerle, Družina.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.