ŠKG: včeraj, danes, jutri; 22. postna premišljevanja

1

VABILI. 1. V knjižnici Škofijske klasične gimnazije na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano se bo v sredo, 13. marca 2013, ob 14.00, začela okrogla miza z naslovom Škofijska klasična gimnazija: včeraj, danes, jutri.

Povabljeni gostje bodo: direktor Zavoda sv. Stanislava dr. Roman Globokar, vodja ožjega odbora za pripravo klasične gimnazije dr. Nada Jeromen, novinar mag. Uroš Urbanija, oče dijaka ŠKG g. Anton Kokalj, nekdanji dijak, ki je danes zaposlen v Evropskem parlamentu mag. Klemen Žumer ter nekdanji dijak in zdajšnji študent ruščine in zgodovine Simon Malmenvall.

Moderatorja bosta dijaka Škofijske klasične gimnazije Lucija Brecelj in Peter Merše, govor pa bo o poslanstvu šole, soočanju z izzivi današnjega časa in vlogi katoliškega šolstva na Slovenskem.

 

2. Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih v letošnjem postnem času pripravlja predavanja, ki bodo potekala vsak četrtek v postnem času ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete na Poljanski cesti 4 v Ljubljani. Vsebine bodo povezane z letom vere, ki ga je za apostolskim pismom Vrata vere napovedal papež Benedikt XVI.

14. februarja 2013 bo p. dr. Leopold Grčar OFM predaval o tem, kako v človeku nastane vera. P. Grčar je frančiškan in med drugim tudi znan poznavalec jaslic.

21. februarja 2013 bo na vprašanje, ali vera rešuje pred strahom, odgovarjal prof. dr. Janez Juhant. Prof. Juhant je duhovnik in filozof. Predava na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani.

28. februarja 2013 bo Anica Sečnik spregovorila o tem, ali bodo otroci ohranili vero. Gospa Sečnik je medicinska sestra in mati več otrok.

7. marca 2013 bo o veri kot zmagi, ki premaga svet, predaval dr. Rudi Koncilija. Dr. Koncilija je vodja Referata za versko izobraževanje odraslih v Nadškofiji Ljubljana.

——————————

14. marca 2013 bo o Svetem pismu kot učbeniku osebne vere spregovoril p. Pavle Jakop OFM. P. Jakop je župnik v župniji Marijino oznanjenje pri frančiškanih na Tromostovju.

21. marca 2013 bo temo o evangeliju v soočenju s kulturo predstavil doc. dr. Maksimilijan Matjaž. Dr. Matjaž je duhovnik in biblicist. Na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani predava Sveto pismo Nove zaveze.

 


1 komentar

Comments are closed.