Urednica One avtorjem z desne še vedno ne pusti svobode izražanja

4
Vir: 24KUL

O medijih in vladavini prava sem kritično pisala v Pismih bralcev različnih medijev – običajno sem se oglasila z nasprotnim mnenjem (replika) bodisi novinarju ali pa bralcu medija.
Bistvo medijske svobode je prav v soočenju različnih mnenj.

Tudi urednico One Sabino Obolnar sem že obdelala. Drugače kot pri njej in mnogih na Delu so moji prispevki opremljeni z dokazi (viri), s katerimi utemeljujem zapisano (resnica).

Urednica One odgovarja brez argumentov, a žaljivo

No, sedaj pa je urednica One udarila nazaj, kar v svojem zadnjem uvodniku (Ona, 12. julija 2022). Piše, da jo nadlegujem s svojimi teorijami, posiljujem s svojimi idejami in sem žaljiva in skrajno vsiljiva …, “da moramo nujno intervjuvati predsedniško kandidatko” in nadaljuje z razlago domačijskega pohlepa in ji kolegica razloži, da “gre za osebe, ki so premaknjene, prepričane, da jim pripada vse, pohlepne z narcisoidno motnjo …”

Ojoj, kakšna narcisoidna hudobnica sem, ker sem v prispevkih ponavljala bodisi besede urednice, bodisi besede njenih intervjuvank(cev) in tudi njen(?) izbor izjav tedna, ki diskreditirajo, stigmatizirajo razrednega sovražnika, ki seveda ni Svetlana Makarovič. Ta dokazano sovraži, pa je vseeno ljubljenka One! Pokvarjeno!

In še to

Ne le od ženske revije, predvsem od urednika Sobotne priloge Dela bi pričakovala, da bo po najavi nove predsedniške kandidatke, mednarodno znane dr. Nine Krajnik, opravil z njo intervju oz. v prejšnjem sporočilu sem predlagala novinarko Patricijo Maličev. Nika Kovač, celo nominirana za osebnost Dela, ji ne seže niti do kolen kot ne seže niti starosti – aktivnemu državljanu Viliju Kovačiču.
Je Krajnikova ignorirana, ker je inteligentna, brez zavor pri izražanju lastnega mnenja in kritiki pravovernih oseb ali pohvali nepravovernih? Ker ni levičarka, jo je treba stigmatizirati kot skrajno desničarko?
Lepo je citirala Lacana (intervju z dr. J. Možino): “Jaz pazim, kaj govorim, merim svoje besede, zato ugotavljam, da nisem levičar.”
No, na Delu prevladujejo levičarji, vsak teden to potrjujeta kolumnist neoliberalec Janez Markeš in njegov učenec, plenilski Uroš Esih.

4 KOMENTARJI

  1. Težko bi se strinjal z oznako današnjega Markeša kot neoliberalca. Mogoče k temu nagiba opažanje, da nima nič proti laissez faire pajdaskemu kapitalizmu novodobne z leve pozegnane “elite”, predvsem ne proti lastnim medijskim tajkunom od Šrota do Petrica. Sicer pa mož s pisano besedo prav nagovarja Goloba in “Svobodo” k obsežnim cistkam. K diktaturi. Prav k temu, kar je prej brez vsakih razumnih argumentov iz tedna v teden očital Janševi vladi in pozival v stilu abstinencnega sindroma k prevratu. Zdaj omenjeni celo stalno hvali najbolj skrajno levega poslanca med vsemi v parlamentu Miho Kordiša. Ne samo, ampak tudi na temo zdravstva. Ta politični fanatik, popoln diletant na liniji Madura in Che Guevarre bi seveda nas zdravstveni sistem na strahovito škodo bolnikov in zaposlenih v zdravstvu povsem sesul, če bi mu zdravstveni minister sledil. Tezko je Markeš neoliberalec, če nas skupaj s Kordišem vrača v komunistično preteklost. Sam tudi nisem (neo)liberalec, ampak Kordiseva kompanija je pa še dosti slabša opcija. Kar celo izkuseni novinar Tone Hocevar, ki je vse prej kot desničar, resnicoljubno ugotavlja s Kube.

    • Morda je avtorica merila na dejstvo, da Marakeš v vsakem članku vsaj petkrat omeni neoliberalizem, ne da bi vsaj kdaj razložil, kaj naj bi to pomenilo. Morda ima ta levi skrajnež kakšen detektor neoliberalcev, ali pa jih kar zavoha, tako kot policijski kužek mamila. Glavna prodana duša Slovenije seveda ne ve, da gre za nalepko brez vsebine. Naj jo poskusi nalepiti recimo Radu Pezdirju, če upa.

  2. Intervju z Nino Krajnik bi bil gotovo vsestransko koristen. Prav je, da se v medijih in javnosti pojavljajo razmišljujoči ljudje, ki hočejo dobro opraviti svoje delo. Nisem ravno prepričan, da bi bila ona najboljša predsednica, toda gre za iskanje pravilne oz. najboljše izbire ter tudi za občo kulturo. Vsekakor pa jo lahko idejno v marsičem primerjamo s Sviatlano Tsikhanouskayo ali Yulio Tymoshenko.

Comments are closed.