Urad Visokega komisarja za begunce (UNHCR) očitno usmerja migrantske tokove

11
Kamp pod Gorjanci – Bukovce pod Dolžem

Kot poroča Portal Moja Dolenjska, so se člani vaških straž v sodelovanju z domačini odpravili po sledi objav o najdenih odpadkih, ki za ilegalnimi migranti ostajajo v teh krajih pod Gorjanci. Na območju kraja Bukovce pod Dolžem so našli pravi, očitno urejen migrantski kamp. Gre za območje pod Gorjanci, ki je sicer zelo zaraščeno, organizatorji tega kampa pa so poskrbeli, da je bilo v tem delu drevje in grmovje požagano, teren pa počiščen.

Nezakonite migrante očitno usmerja Urad Visokega komisarja za begunce (UNHCR)

Odvrženi predmeti in drugi odpadki, tako menijo na portalu, ki sicer redno skrbi za informacije s terena, kažejo na načrtno in dobro organizirano nezakonito prehajanje državne južne meje, kakršno so decembra 2018 pod okriljem Združenih narodov potrdili z Marakeškim sporazumom, pri tem je sodelovala tudi slovenska vlada pod vodstvom Marjana Šarca. Izvajanje določil Marakeške deklaracije je sicer čedalje bolj razvidno tudi iz drugih dejanj, ki jih v Sloveniji dopušča zdajšnja vlada.

Zaradi razgibanega terena in hitre vožnje je bil zapis registrske oznake avtomobilov največkrat onemogočen. Zdaj razkrit kamp pa dokazuje, da so iz tega dela množično odvažali ilegalce. Policija o večjem številu prijetih ali ustavljenih avtomobilih v tem delu doslej ni poročala.

Iz vrha Gorjancev v dolino vodi več poti. Doslej so vedno poročali o ilegalcih in odpadkih na poti proti Šumečemu potoku, Gabrju in nadalje Brusnicam. Še nekaj sporočil je bilo o prijetih na območjih Velikega Cerovca in Vinjega vrha. Pri Dolžu pa ne. Edinega so prejšnji teden prijeli v Vinarebri, ki najverjetneje tudi ni prišel preko tega kampa.

Za več informacij o dogajanju na naši južni meji predlagamo, da spremljate Moja Dolenjska.

Fotografije: Nataša Zidar, FB

11 KOMENTARJI

 1. https://www.kath-kirche-kaernten.at/dioezese/detail/C2646/poletno-branje
  Le redkomkdo postane temeljni kamen, če ga zabržejo-prepustijo, da ga odnese veter izrojene sistematično vzgoje ali anarhiji ulice.
  MATI – starši ne morejo prepustiti vzgoje otrok drugim, ustanovam, tudi šoli ne in se posvetiti zgolj karieri, svojim gobijem. Oče in mati sta prva vzgojitelja. Pri muslimanih in v velikimeri pri Judih sta prva verska vugojitelja mati in oče, pri muslimanih zlasti mati, če oče ni doma in družina. Tudi v današnjem čau. To ni srednji vek, ampak ohranjanje vzgoje. Vzgoje za karkoli od vere do identitete na drugih področjih. Mati, družina je tista, ki posreduje jezik, pesem, molitev, kulturne osnove. Drugi ji pomagajo, to dodajajo kor širše okolje še družina in iz tega »starta« otrok v prostor »pred hišo, v šolo in druge vplive in vpliva on na to okolje in ga gradi kot naslednja generacija. Ali bo šla ta civilizacija potej poti ali pa je ne bo. Ne ogrožajo je v prvi vrsti drugi, ampak sami, ki tako ne počnejo- vzgajajo. Praksa v Evropi ne more boljše potrditi, kam pelje degeneracija- opuščanje in prepuščanje, da drugi pohodijo orehe in šele takrat jih ti poješ. Kar drugi pohodijo, tudi največ tega drugi pojedo in spremenijo, naredijo iz teh jedrc svojo vrdto hrane, ostalo odvese naliv, veter, se izgubi v trnju, izsušin na soncu, prepuščeno drugim…
  »Frančišek popravi mojo Cerkev!« Kaj počne del cerkvenih vzgojiteljev? Treba je odstraniti izrojenost, obrezati vodene poganjke in gnile veje, polne glivic ali pa se bo upad nadaljeval.

  • Tu pa tam jih celo lovijo, ujamejo pa, očitno, zelo zelo malo. Če pa jih že, pa zaprosijo za azil, se tačas odpočijejo in najedo, nato pa v pravljično zahodno Evropo, kjer se brez dela lepo živi na račun državne sociale. Hvala za takšno Evropo.

 2. Kdor ima dober namen, bo prisel do drzave tako, kot je z razlogom pravno urejeno. Na mejni prehod. Drzava ima za prehajanje meje mejne prehode. Prisel bom na mejni prehod z urejenimi identifikacijskimi dokumenti. Ce jih iz dolocenih razlogov, bo to razumno utemeljil in pomagal drzavnim organom v nadaljnem presojanju.

  Absurdno je kazanje razumevanja za ilegalno prehajanje drzavnih meja demokraticnih pravnih drzav. Se vecji absurd je, ce tako pocetje spodbujajo ali celo organizirajo mednarodne organizacije, npr. v okviru Zdruzenih narodov.

 3. Beguncem gre pravica do azila in prav in humano je tako. Pravica do azila ne pomeni, da ti ljudje pridejo do azilnega doma in potem preko noci izginejo kot kafra. Ocitno ilegalno preko naslednje meje.

  Seveda je to skrajna zloraba pravice do azila. Sds ima tu povsem prav in je neumljivo, kako se ljudje, npr nasi dominantni mediji delajo, da ne razumejo, v cem bi bila tu zloraba.

  Ilegalci v veliki vecini zaprosijo za azil samo zato, da jih ne vrnejo nazaj preko meje, ki so jo ilegalno preckali. Kaj je to drugega kot totalna zloraba?! Kot je totalna zloraba to, da jih potem v nekaj dneh odnese ilegalno naprej ocitno v Italijo ali Avstrijo.

  Briga moja prelazi na drugoga.

  Podporniki tega zlorabljanja pravice do azila so torej podporniki mnozicnega kriminala, nic drugega.

  Pravica do azila gre le preganjanemu, da si najde varno zatocisce. V tem primeru gre za zlorabo ilegalnih migrantov, da lahko s pomocjo slovenske drzave in slovenskih davkoplacevalcev nadaljujejo svojo ilegalno pot na zahod.

  To je to. Intelektualna sramota tistih, ki tega ne dojamejo in moralna sprevrzenost, ki to ocitno zlorabo zakrivajo in podpirajo.

  Prosilcu za azil bi torej nujno bilo omejiti gibanje. In v nekaj dneh odlociti, ali mu gre ta pravica. Vse tiste, ki mu ne gre pravica, je treba vrniti preko meje. Pri nas temu postopku zavestno uide okoli 95 procentov ilegalcev. Pa kaj se gremo?! Zavestno pomagamo pri mnozicnih ilegalnih selitvah
  tujih narodov in ljudstev v Evropo. Zakaj?!

  • Mojbog, kako ste eni pravični. Že vnaprej nam je vse jasno. S čela preberete. Slovenija bi dosegla popolnost, takoj ko bi vi zmagali na volitvaj in prevzeli oblast. Vsi pošteni, moralno neoporečni. Morda bi še svetovno lakoto rešili. Res je treba glasovati za vas. Odličneži.

 4. Pa še to:refugees oz begunci so po mednarodnih definicijah izključno tisti ljudje,ki so bili prisiljeni zapustiti domovino.
  Upravičeno torej lahko od njih zahtevamo,da se v svoji prošnji za azil najprej izjasnijo,kdo konkretno jih je v to prisilil.
  Če se izkaže,da ni bilo nobene prisile, jim vstop moramo preprečiti. Naj uporabijo legalne poti.

 5. Vaške straže torej zato niso všeč vladajočim, ker jim gledajo pod prste in preprečujejo politično mafijo v navezi z ilegalnimi migranti.

Comments are closed.