Udbomafija svojega dolžnika postavlja na čelo KUL

14
To ni levičarska politika, to je fašizem. Rešitev prihaja 24. aprila (youtube, posnetek zaslona)

Danes strici iz ozadja, bolje udbomafija, začenjajo nov krog novih obrazov. Od vsega direndaja je nov samo krog, vse drugo je staro. Zdaj že petič ali šestič, ni važno, poskušajo z istim receptom osvojiti dovolj glasov v parlamentu, da bodo lahko sestavili vlado. Kajti našo državo pojmujejo kot svoj fevd, s katerim dajejo legitimnost svojim mafijskim poslom in omogočajo bazo zanje. Da jim to uspe, potrebujejo zadostno število naivnežev, ki v svoji nepoučenosti in nadutosti vedno znova naredijo isto napako in oddajo svoj glas za novega.

Volivci so krivci za dosedanje neučinkovite vlade pod vodstvom novih obrazov

Takih oslov je v Sloveniji precej. Okoli tretjina našega volilnega telesa je sestavljena iz nomadov, ki ne volijo po kategorijah prepričanja, zvestobe ali premisleka, temveč volijo slej ko prej s trebuhom ali celo z žolčem. Vsa ta leta so gojili antipatijo do demokracije in Slovenije, zanje so bile zrežirane vse afere, ki so se kot milni mehurčki razblinili v manj kot tednu dni, a za njimi je ostala antipatija, celo pravo sovraštvo do pluralne in učinkovite vlade. Tem ljudem morajo zdaj ponuditi novega ptiča, da se bodo lahko najedli, če ne drugega pa vsaj njegovega perja. Žal so prav ti volivci v zadnjih dvanajstih letih odločali, kakšna naj bo naša oblast. In prav ti so najbolj krivi, da smo imeli toliko slabih, še slabših, najslabših levih vlad, kar vidimo zdaj, ko imamo normalno, demokratično, pluralno in dobro vlado. Ampak oni tega ne vidijo, ker za kaj takega potrebuješ pamet.

Vendar vsi ti volivci niso tako pomembni, kakor bi se po zgoraj zapisanem zdelo. Bolj pomembni od njih so tisti, ki sedijo v strankah četverčka. Vemo, da so že sestavljali vlado in da se med seboj niso mogli niti videti. Zato je pravzaprav Šarčeva vlada razpadla. V opoziciji demonstrirajo sicer enotnost, pa jim kljub medijski podpori ne uspeva dovolj prepričljivo. Bolj ko dajejo roke skupaj, bolj vemo, da je vse skupaj le teater. Če bodo prišli na oblast, se bo zgodba ponovila. Pa tudi to so režiserji v ozadju pripravljeni prenašati. Vse to s svojimi mediji zlahka pokrijejo.

Udbomafija svojega dolžnika postavlja na čelo KUL

Režiserji pa ne smejo dovoliti, da bi katerakoli od strank v četverčku zapadla miselnosti in ideji, da sami oblikujejo svojo politiko, da oni – predsedniki strank – odločajo. Če kaj, potem vsi vemo, da Tanja Fajon ni voditeljica SD, ampak uboga ukaze tistih, ki jih ne poznamo niti se ne kažejo, razen Milana Kučana seveda. Če kaj, vemo, da Luka Mesec ni voditelj Levice, ampak je stranka popolnoma odvisna od osrednjih medijev, ki jim nikoli ne postavljajo nerodnih vprašanj. Takoj ko bi se to zgodilo, je z Levico konec. LMŠ in SAB, stranki, ki nosita ime po svojih predsednikih, kar je samo na sebi demokratični absurd, pa sta zdaj obsojeni na izginotje. Prva morda že pred volitvami, ker jim bo ptič odnesel ravno toliko glasov, da ne pridejo v parlament, ampak se bodo zato utopili v novonastajajočo staro stranko, drugi pa morda preživijo eno volitveno rundo, vendar potopljeni v nepomembnost.

Tako udbomafija drži v šahu celoten četverček in jim za prvega moža postavlja nekoga, ki je vse dolžan prav njim: svoje tajkunsko premoženje, vstop v politiko, veliko reklamo, ki jo te dni doživlja. Predstavljam si, da mora biti za vse štiri kvazivoditelje levice frustrirajoče, da njihovo delo nima nobene cene, temveč velja le pokorščina in podreditev onim, ki na levem polu odločajo. Že Borut Pahor, ki je prvi javno izrekel frazo »strici iz ozadja« je doživel pogrom in ga še doživlja, ker je na določeni točki svoje kariere sklenil, da je bolje biti samostojen kot večni sluga in hlapec. Doživlja tisto, kar pokončni ljudje vemo: pokončnost se plača.

Demokracija bo normalna takrat, ko bo vsak volivec mirno trdil, da je volili tistega, ki oblikuje politiko stranke

In tako moramo gledati na današnje dogodke tudi s te perspektive. Ne gre samo za tisto cincajočo in nestanovitno tretjino volilnega telesa, ki se obnaša kot osel, ki gre vedno znova na led. Gre tudi za četverček, ki skupaj – po dveh letih stalne reklame – dosega komaj tretjino volivcev, ki so glasovali zanje na prejšnjih volitvah. Da jim ne bi prišlo na misel, da imajo oni kaj s tem. Tudi od njih zahtevajo šefi le vdanost, slepo pokorščino in pravo hlapčevstvo. In tudi to so razlogi, da jih ne smemo voliti. Kajti naša demokracija bo normalna šele takrat, ko bodo volivci SD, Levice, SAB in LMŠ-ja lahko mirno trdili, da so volili resnično tiste, ki oblikujejo politiko teh strank, ne le fasade, ki je odvisna od ozadij, nad katerimi nimajo pregleda, jih nihče ne voli, še vedno pa delujejo skriti in na partijski način.

KUL je šov. Tudi kongres stranke s ptičem.

14 KOMENTARJI

 1. Avtor, Andrej M. Poznič še vedno vztraja pri preživetih stereotopih. Trideset let po padcu socializma še kar bluzi o udbomafiji. Vse kar je dišalo po nekdanjem sistemu je globoko prekvasil kapitalizem in korporativizem. Ne le, da ni več niti udbomafije, tudi levice ni več. Tudi ne več klasične desnice.
  Obstaja le še globalizem v službi katerega je celotna naša koalicija, kot tudi naša opozicija. Politični razred v celoti se vdinjal korporativizmu. Julija lani je tudi Meščeva Levica podpisali sporazum s koalicijo o enotnem nastopu zoper korono. K temu se je pridružila celotna slovenska intelektualna elita.

  Na drugi strani je sama, samcata brezpravna raja, ki vpije, da hoče pravno državo. Bebci. Ne vedo, da pravna država le orodje oblasti s katerim pasivizira široke ljudske množice. Koliko odstodkov ljudi sploh ima dovolj denarja za en spodoben sodni proces? 10 %?

  • V nocojšnjem (26.1.) TV Dnevniku in Odmevih se je dobro videlo, kako je zadeva z Golobom zrežirana. Ne v režiji, kjer je režiser, temveč nekje daleč, v “globini”, za zavesami. Videlo se je, da je Golobu bilo svetovano, kaj in kako naj govori in zmenjeno z voditeljico, kakšna vprašanja mora postaviti. Tudi provokativna, da bo zgledalo bolj resnično.
   Tako TVD kot Odmevi sta bili glede tega kar smešni oddaji. Dajmo se raje vprašat, koliko časa se bodo še norčevali iz nas!

 2. Radikalno odličen spis.
  Osebnost mu bo, golobu namreč, gradila Srbkinja z deset imeni.
  Iz lopova je treba narediti žrtev!
  Koliko ti dajo, če ti to rata?
  Vprašajete slovenske žolčne osle brezhrbteničarje, ki jim curaki visijo do tal in majo dvignjene repe…

 3. Dolžnikov mrgoli kot glist na reklami zraven tega članka.
  Nedavno sem prebral naslov članka, nekako v tem smislu: Slovenci smo, naj smučarski narod, imamo dobre strokovnjake za smučarski turizem, imamo pa obenem najbolj zastarele žičnice. Ko gledam to fotografijo, se spomnim na nasvet, da ne pomaga dobra in zadostna hrana, če ti pa gliste skoraj vse pojedo, da le životariš in bolehaš že od otroških let.

 4. Druscina v priviligiranem distributerju elektrike ( dali so jim na voljo najugodnejši vir – JEK), si je družno dajala izplačevati bajne plače in nagrade, neskladne z zakonom. 3 – 5 krat vecje od plače predsednika vlade in predsednika republike, z nagrado vred pa 15 krat vec od vrha drzave si je dal izplačevati Golob.

  Pa če odmislimo politike, dajmo primerjati dve direktorski placi: Goloba iz GenI in pa Golobiča iz UKC LJ. Ne vem, zakaj nikjer nisem videl se te primerjave. Pa se ponuja ze na podlagi sorodnosti imen.

  Kateri idiot bi se upal trditi, da je odgovornost in zahtevnost funkcije vodenja osrednje bolnice v drzavi in to v času izjemnega dodatnega bremena covid epidemije, ustanove z nad 7000 zaposlenimi od tega 2000 z visoko izobrazbo plus specializacijo in superspecializacijami, nekajkrat, če vzamemo nagrade pa vec kot 10 krat manjsa (!) od odgovornosti direktorja distributerja elektrika, ki mu je dolgoročno zagarantiran privilegiran dostop do najcenejšega vira? Halo?! Popoln bebec in moralni ignorant je tisti, ki se mu zdi OK, da so zasluzki Goloba 10 kratnik zaslužkov Golobiča iz UKC. Kvecjemu obratno bi lahko veljalo.

  In to so mi neki “levicarji” s Kučanom na celu, ki naj bi imeli poudarjen občutek socialne pravicnost, da prav takega cvekastega pohlepneza rinejo za velikega odresitelja Slovenije. Fuj!

 5. Zgodba se iz volitev v volitve ponavlja. Tokrat je na desni sprememba. Janša je končno pogruntal
  da potrebuje partnerje. Do sedaj jih je vedno rušil. Če bo do volitev primerno tiho lahko sestavi vlado.
  Razlogov je zadosti.
  Leva stran še nikoli ni bila tako zmedena. Računa na anarhičnost časa tako zaradi Covida kot novih trendov v EU in svetu. Poudarjanje naprednosti, kjer levica hoče vedno biti v prvih vrstah, ob solidarnem posluhu do revnejših slojev, s kandidati tipa Golob in Češko, postaja prozorna in spoznavna.
  Ostaja še NOB za katero desna stran ne zna dobiti pravega seruma resnice. Vendar tudi tu levica z fasizmom ne pridobiva.
  Desna stran bi morala poseči v čas po vojni. Prva leta gradnje komunizma, gospodarske neumnosti, kraja premoženja, nasprotovanje jedrnim EU državam, mafiski narko posli, politični
  procesi, streljanje na meji, likvidacije nasprotnikov in tudi svojih še v 80 letih, Goli otok.
  To je fašizem, ki so ga izvajali komunisti. Tu je dokaz da so lahko komunisti fašisti. Dokazov je po celem svetu ogromno.
  Postavljati komunizem na pjedistal naprednosti je smešno in slaboumno. In vendar.
  Ponosni nasledniki naj prevzamejo odgovornost ali pa naj utihnejo. To jim je trba servirat ob vsakem escesu.

  • Kugy – strinjam se, da desnica pred volitvami tokrat dela kar pač lahko, vsaj med seboj se ne spotikajo. To je res, SDS, NSi, Povežimo Slovenijo, desni pomladni pol želi iti širše, s pozitivnim komuniciranjem. Pozitivne vidike je potrebno izpostaviti.

   Toda težave so globlje:
   Gospod Andrej M. Poznič je katoliški duhovnik.
   Ogromen del teh t.i. spornih 30% so najverjetneje v veliki meri morda celo kulturni katoliki, morda bivši katoliki. morda celo t.i. “Šarčevi katoliki”, ki jih je bivši predsednik vlade nabiral po pastoralno močnih gorenjskih župnijah.
   Spoštovani g avtor se mora vprašati, kako je sam oznanjal Kristusov nauk iz prižnice ter v veroučni učilnici, da je iz njemu zaupanih mu ovčic, naredil ljudi, ki volijo anti-katoliške stranke ter se pustijo zapeljati prvemu šarlatanu? Morda sam za to ni odgovoren, toda nič ne pomaga, če katoliški duhovnik modruje o politiki, Cerkvena hiša pa ni urejena kot bi morala biti.
   Občutek imam, da številni katoliški avtorji, tudi duhovniki, radi sanjarijo o časih predvojne SLS in časov dr. Korošca, toda ne vidijo pa truda takratnega klera, ki je z vso resnostjo ponujal svojim vernikom prave odgovore in jih vodil po pravi poti h Kristusu.
   Danes te druge komponente ni, kar nekaj duhovnikov se politično izpostavlja toda na ta način se ne da prikriti dejstva, da domače naloge iz verske vzgoje vsi skupaj kot Cerkev nismo naredili. Politični pamfleti tega ne bodo spremenili, četudi bi duhovniki radi razglabljali o politiki, medtem ko v vsakoletnih uradnih Cerkvenih statistikah težav ne vidijo. Ob takšnih statistikah ima tudi udbomafija res izjemno lahko delo in je verjetno odpora še manj kot v socializmu.

   • Kaj ce bi najprej skušali biti vi Mojzes, preden od drugih zahtevate, da so kot Mojzes in jih po vrsti omalovazujete, če ne uspejo ljudi dovolj povleci. Koliko jih vi povlečete in spreobrnete? Pa vsaj priblizno realno vidite, kakšen je esprit danasnje dobe in danasnje Slovenije? Vi veste, kakšne in katere strani so najbolj klikane na spletu? Življenje svetnikov? Zasvojeni z različnimi ugodji, konzumizmom in denarjem, ki to omogoča niso ravno bogata prst za sejalce, ki oznanjajo kriz, odpoved sebi, ponižnost, skromnost. Ce se niste opazili, hudo sekularizirana dežela smo in z nami vecina Evrope. Kljub odličnim duhovom, tudi med duhovniki, ki jih še premoremo, ne zaradi njih. Edina moja resna zamera slovenski cerkvi je, poleg lahkomiselnih finančnih spekulacij v eni od škofij je, da ob spremembi režima ni vztrajala, da se verska vzgoja kot izbirni predmet vrne v osnovne in srednje šole. Kot obstaja v večini evropskih držav. To bi, tudi iz izkušenj Hrvaške, Madžarske ipd v znatni meri ustavljalo proces sekularizacije.

  • Svetujem Janši, ki na volitvah vedno premaga samega sebe, naj tokrat med volitvami zboli. Če ga nekaj časa ne bo na sceni, bo to najhujši udarec za udbomafijo. Pomislite, njihovi klovni sploh ne bodo imeli več o čem govoriti. Tudi meduza gorgona bo le afna, ki se valja v denarju plačnikov elektrike in kar naenkrat bo vsem jasno, da je cesar nag. Na volitve bo potem prišlo nekaj normalnih ljudi in socializma bo končno konec.

Comments are closed.