U. Urbas, siol.net: Iz Slovenije nastaja beznica

32

Da v Sloveniji kljub zatohlosti in vztrajnemu odganjanju tujih idej, znanja in ljudi še ne veljajo pravila beznice, se lahko zahvalimo EU in lastnikom kapitala, tujim in domačim.

Ta mesec sem nekaj dni preživel v Nemčiji, najbolj zaželeni državi v zdajšnjem preseljevanju narodov. Jasno mi je, da idealne države brez krivic ni. Idealne države niso niti Švedska, Kuba ali Bolivija. Zdi se nam, da je življenje drugje pač lažje in lepše zato, ker nismo čustveno vpeti v tamkajšnje spore, zdrahe in travme.
Kaj se je septembra dogajalo v Nemčiji

Na letalo sem si vzel levičarski tednik Spiegel. Prebiral sem ga že kot dijak, ko sem tri poletja zapored v okolici Ulma ob pol petih zjutraj raznašal časopis.

1. Kancler, ki nikoli ne bo veliki kancler
Najprej preberem članek o nekdanjem kanclerju Gerhardu Schröderju na poslovni poti po Južni Koreji. Novinar na začetku poudari pomen in slavo njegovega poguma, ker si je v zameno za uspešno izpeljavo reform, zaradi katerih je danes Nemčija gospodarska velesila, pred desetimi leti upal izgubiti oblast.

Nato začne z analizo njegovih zdajšnjih aktivnosti, ob katerih levi tednik o levem nekdanjem kanclerju napiše, da zaradi njih nikoli ne bo spoštovan. Z njim so bili namreč na njegovem poslovnem obisku v Seulu. Še vedno je aroganten, ciničen, poln samega sebe, a obenem zvezda. Politični dediščini navkljub se je odločil, da bo raje služil, in sicer zaradi svojega poznanstva s Putinom z ruskimi oligarhi. Gerhard Schröder se vede, kot da nikoli ne bi bil nemški kancler…

2. V postelji z urednikom
Nato članek, kako je šef socialdemokratov Sigmar Gabriel zlezel v posteljo z odgovornim urednikom Bilda, najvplivnejšega nemškega tabloida. Opozarjajo na nehigiensko in za demokracijo nevarno sprego med politikom in časopisom, ki drug drugemu delata politično agendo.

3. Preiskave belih ovratnikov
V nedeljo je izbruhnila afera VW. Ampak v petek – pet dni pozneje – patriarha Martina Winterkorna ni bilo več. Bil je zgodovina, imenovali so že njegovega naslednika Matthiasa Müllerja. Človek iz njegovega ožjega kolektiva, znan po tem, da mu je znal tudi javno nasprotovati, uživa največ zaupanja lastnikov, da bo odslej znal pošteno voditi koncern. Ta teden je že znano, da proti odstavljenemu patriarhu vodijo kriminalistično preiskavo zaradi njegove odgovornosti pri vodenju koncerna.

Še ostreje je v ZDA: namestnica generalnega državnega tožilca Sally Yates je napovedala, da se bo ameriško tožilstvo usmerilo v tožbe zoper posameznike, odgovorne za gospodarski kriminal, ne glede na pripravljenost korporacije za sodelovanje s tožilstvom. Odpustkov si ne bo več mogoče kupovati. Tožilci zahtevajo denarne in zaporne kazni odgovornih, ki so zavajali potrošnike in škodovali okolju.

Kaj se je septembra dogajalo v Sloveniji

Tudi september v Sloveniji ni bil dolgočasen.

1. Otroci umirajo, ampak odgovornim se nič ne zgodi
V Sloveniji je sredi meseca za nekaj pičlih dni odmevalo poročilo o nepravilnostih pri otroški srčni kirurgiji. Posplošujem: izbrani bogovi v belem so se malo igrali, kdo bo dobro zaslužil, malo pa med seboj tekmovali, kdo ima večji ego. Rezultat so mrtvi otroci, povsem porušeno zaupanje bolnikov in strah staršev, ki imajo otroke s prirojenimi srčnimi napakami.

Več lahko preberete na siol.net.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


32 KOMENTARJI

 1. “o nekdanjem kanclerju Gerhardu Schröderju na poslovni poti po Južni Koreji. Novinar na začetku poudari pomen in slavo njegovega poguma, ker si je v zameno za uspešno izpeljavo reform, zaradi katerih je danes Nemčija gospodarska velesila, pred desetimi leti upal izgubiti oblast.”

  Vsaka primerjava z našim Janezem, češ da rajši izgubi Slovenijo kot oblast, bo šteta za svoražni govor!!!!
  😮

  • Dobre tri primere si dal. Slovenski volilci so nezreli. Od politika ne zahtevajo, da dela in ima rezultate.

   Razumem socialistične volilce, ki imajo interes, da se nič ne spremeni. Vsaka resna reforma bo močno udarila po žepih socialistov. Zaprla jim bo dotok tujega denarja.

   Če sklepam naprej: ali je J iz dejanj sodeč socialist ali slab politik.

   Ali za socialistične politike sploh lahko imenujemo politike, saj niso navajeni parlamentarnega, demokratičnega dela in nikoli ne zagovarjajo svojih principov.
   Njihova naloga v SZDL je ubogati Firerja oz. Centralni komite. Oni ne delajo in z drugimi strankami delajo kompromise, oni samo sestankujejo in ubogajo. Zato rabiš samo eno možgansko celico.

   Urbas je dober. Siol.net je eden redkih intelektualnih prostorov v Sloveniji odkar so se Finance spridile pod Simono.

   Štih pa navija, da bi katoliki izgubili referendum v naivnosti, da se zmanjša polarizacija in ideološki boj. Kaj Tomaž, vse bitke naj socialistom prepustimo, zadnjo (za lastno življenje) naj pa potem čudežno zmagamo. Tomaž je po pripovedovanju liberalcev igral čudno (Zares) igro v DL. Kot da bi bil od JJ in komijev voden.

  • Alfe seveda ni dal treh primerov, ampak le enega in istega, ki mu, tako kot Pavlu, prvi in edini pade na na misel.
   Da bi se domislila Erjavca in Pahorja kot tistih, ki raje izgubita Slovenijo kot oblast, seveda od Alfeja in Pavla ne gre pričakovati. Ali priljubljena komentatorja trpita zaradi pomanjkanja domišljije? 🙂

   Ko Pavel enkrat zalaufa neko mantro, se zlepa ne ustavi. Pred časom je bila ta mantra “Fritzlova klet”, v zadnjem obdobju je to “Firer”. Očitno si Pavel želi postati ‘mindsetter’ na Časniku 😉

   • Khm … če se nočemo razumeti, se tudi ne bomo, kajne gospa Vanja? Torej … dam sem tri primer (prvi bralec je to takoj videl, sedaj je manj vidno) in sicer po vrstnem redu iz uvodnega besedila in ne tistega, ki mi je najprej padel na pamet …

    Gospa Vanja, želim vam mir in vse dobro! Jaz in pa gospod Pavel bova vedno tu, ko se bosta moral znesti nad nekom … bolje nad nama kot nad možem in otroci! Dovoliva, vsaj jaz!
    😉

 2. “Opozarjajo na nehigiensko in za demokracijo nevarno sprego med politikom in časopisom, ki drug drugemu delata politično agendo.”

  Vsako spominjanje na Reportja in našega Janeza bo šteto kot sovražni govor in avtor teh izjav bo obravnavan kot sovražnik!
  😮

  • Bo tudi spominjanje na Delo in njihovega Mirota šteto kot sovražni govor, avtor take izjave pa bo posledično obravnavan kot Janšev prijatelj? 🙂

 3. “Posplošujem: izbrani bogovi v belem so se malo igrali, kdo bo dobro zaslužil, malo pa med seboj tekmovali, kdo ima večji ego.”

  Kdor bo slučajno namignil, da je bilo to tudi med vladavino našega Janeza, ga bomo na licu mesta namerno medijsko umorili!
  😮

  • Alfe: “Posplošujem: izbrani bogovi v belem so se malo igrali, kdo bo dobro zaslužil, malo pa med seboj tekmovali, kdo ima večji ego.”

   Boste tudi tistega, ki bo slučajno namignil, da je bilo tako tudi med kratko nekdanjo vladavino našega predsednika Boruta, na licu mesta namerno medijsko umorili? 🙂

   • Pa da ne bo kdo slučajno omenil, da to z “bogovi v belem” še kar traja in traja pod Mirotovo vladavino (Miro pa mirno stran gleda), ker ga bosta Alfe in Pavel gotovo razglasila za “janšista”.

  • Tako! Sedaj je stvar jasna: Alfe in Pavel ne marata Janše, ker so po njunem ozko omejenem mnenju vsi boljši od njega.

   • Gospa Vanja,
    vi mene enostavno nočete razumeti in pika! Jaz v zvezi z našimi politike ne uprabljam besede “dober, boljši) amapak “slab, manj slab”. Razumete … naši so slabi ampak njihovi so še slabši!? Razumete?

    • Gospa AlFe,
     zelo dobro vas razumem tudi brez pike. Drugače kot vi, ki v zvezi z našimi politiki uporabljate le besede ‘slab’ in ‘manj slab’, uporabljam tudi besedi ‘dober’ in ‘boljši’, ker ne vidim razlogov za popolni defetizem in negativizem.

     Raje gojim upanje in rečem, da nek politik (recimo Miro Cerar) ni najboljši (kar ne pomeni, da je lahko samo slab, če ni najboljši), da pa na njegovo mesto vedno lahko pride še boljši politik. Po vašem pa lahko pričakujemo samo še slabšega, ali kako? Seveda se lahko zgodi tudi to, kar bi pomenilo, da je bil predhodnik boljši.

     Ne pristajam na dikcijo ‘vsi so slabi, nekateri pa še slabši’, ker to preprosto ne drži. V Sloveniji pač niso vsi politiki slabi, čeprav je državo že vodila, po moji presoji, zelo slaba političarka. Veliko politikov je boljših, kot je bila ona. Razumete?

     Izmed politikov dvanajstih vlad Republike Slovenije in osmih premierov, ki so vodili državo v zadnjih štriindvajsetih letih, eden med temi jo vodi do današnjega dne, pa vi pod tem člankom omenjate le enega in istega politika in pet let njegove nekdanje vlade. Zakaj se obregate samo obenj, ko pa bi lahko našli slabše primere slovenskih politikov in njihovih političnih praks, nekaj jih je že omenjenih v mojih komentarjih. Če vam je že toliko do iskanja slabosti politikov, namreč.

     Sploh pa prebiva v Sloveniji veliko resničnih škodljivcev, ki državo uničujejo skriti v ozadju, ne na odprti politični sceni in ne samo na političnem področju.

     • Imate popolnoma prav, gospa Vanja. Sploh ne vem, zakaj sem se obregnil ob tega Janeza, ko so pa drugi še slabši. Nimam pojma zakaj. No, mogoče, mogoče zato, ker gospod Tone Rop ni šel na volitve z namenom, da izvede reforme, ki nas bodo povlekle iz rdeče močvare. Ja, mogoče bo to.

     • AlFe, ne vem, kako naj si razlagam vaš odgovor.

      Ste morda pričakovali političnega odrešenika, ki bo v enem zamahu opravil z rdečo močvaro, pa vas je razočaral, ker mu to v relativno kratkem času ni uspelo, sedaj pa se vam celo zdi, da rdeča močvara njega in nas skupaj z njim še globlje vleče vase?
      Če je bilo tako, razumem vaše razočaranje, a moram dodati, da je bila rdeča močvara že ves čas globlja in bolj razprostranjena, kot ste si in smo si v pričakovanju sprememb sploh predstavljali.
      Če nič drugega, vsaj to zdaj vemo, saj je močvara precej bolj razkrinkana in razgaljena. In vemo, da rešitev ne bo prišla zlahka in sama od sebe.
      Nekaj bo k spremembam zagotovo prispevala menjava generacij, čeprav po slutnjah gospoda Justina Stanovnika, ne nujno na boljše…

      Sicer pa, AlFe, vsak ima možnost po svojih močeh in presoji zoperstavljati se rdeči močvari. “Jaz se bom branil!” je rekel mlad fant iz pripovedi Justina Stanovnika.
      Kaj pa vi, se boste spraševali: “Ali je ta tisti, ki mora priti, ali naj čakamo drugega?”

      Jaz zaenkrat vem za svojo usmeritev. Ne vem pa, ali bo kje še kakšna nova politična zvezda repatica vzšla na obzorju 🙂

     • Gospa Vanja,
      JJ je pokazal, da ni pravi. Da MORAMO čakati drugega, če uporabim vašo misel. Ampak JJ se je postavil tako, da tisti drugi ne more skozi vrata. Gospod Lojze Peterle se je recimo postavil tako, da ne ovira tistega drugega.

      Po drugi strani pa … kaj resnično mislite, da norčevanje iz družine, kakršno je ustvaril Stvarnik, nima posledic? Tako da je zelo verjetno, da tistega drugega ne bo. Zelo verjetno je, da bo Stvarnik rešil le tistega, ki Stvarnika sprejme v svoje srce, Slovenije pa ne. Zelo verjetno je, da je Slovenija propadel projekt.

     • AlFe: “… Ampak JJ se je postavil tako, da tisti drugi ne more skozi vrata.”
      ===============

      In zakaj se je potrebno gos. Alfetu drenjati ravno skozi ta vrata. Vrat je še dosti, prostora je dovolj, hiš z vrati je dovolj.

      Alfe in pavel iščeta svojega novega firerja.

      AlFe: “… Gospod Lojze Peterle se je recimo postavil tako, da ne ovira tistega drugega”
      ===============

      Peterle je imel v preteklosti samo en cilj. Poskrbeti za sebe in stranko v kateri je bil izkoristiti za svojo promocijo in naskok na mesto predsednika države v skoraj dveletni predvolilni kampaniji, po kateri je pogorel na volitvah. Sedaj je našel svoj “duševni mir” v Bruslju, sedaj ga ne zanima dosti niti njegova stranka, če že ne predsednik pa je tudi plača evropskega poslanca dosti dobra kompenzacija za v bistvu propadlega politika.

     • AlFe,
      to je vaše mnenje in imate vso pravico biti razočarani in razmišljati črnogledo.

      Jaz si slovenskih razmer ne slikam tako ‘apokaliptično’ kot vi. In sicer že zaradi ljubezni do svojega podmladka, če ne zaradi ljubezni do domovine. Bilo mi je dano izkusiti dobrobiti in tegobe tujine. Nikjer ni le z rožicami postlano. V Sloveniji sem doma, v dobrem in slabem. Menim, da smo Slovenci in ostali narodi v bližnji preteklosti že preživljali in preživeli težja obdobja in slabše razmere od današnjih. V tem duhu tolažim vsakega, ki bi rad obupaval nad sedanjimi razmerami v državi, predvsem mlajše in manj izkušene od sebe, ki težjih časov niso imeli priložnosti spoznati 😉

      Dandanes v Sloveniji ne uživamo več vznesenega vzdušja osamosvojitve in osvobojenosti. Pa vendar smo osvobojeni. Svoboda ni prišla samoumevno, temveč so zanjo morale dozoreti notranje razmere, svoj delež pa so prispevale pozitivne zunanje okoliščine v tedanji Evropi. Svoboda ni dosežek za vse čase. Izborili smo si jo enotni in težiti moramo k enotnemu vztrajanju, da jo bomo obdržali. Čeprav se zdi, da nam država polzi iz rok in da enotnosti ne moremo več doseči, gojim upanje.

      Gospod Justin Stanovnik ima po mojem prav: budno opazujmo in zasledujmo premike na videz obrobne levičarske strančice s šestimi poslanci. V nekem trenutku bodo, spodbujeni in podprti iz vedno iste rdeče močvare, hoteli postati ključni akterji.
      Od enotnosti nasprotujočega jim pola in od tega, kaj in koliko smo se naučili iz preteklosti, bo odvisno, ali se bomo potopili globlje v močvaro. Ni nujno, da imamo z nasprotnim polom v mislih le NSi in SDS, tudi SMC se bo morala odločiti, kam spada. Lahko, da bomo spet priče ustanavljanju novih strank, ki bodo prej ali slej morale razkriti svoje barve…

      Žal je tako, da mladi, ki se šele seznanjajo z močjo volilne pravice, raje volijo enako mlade. In mlajših ljudi ni težko navdušiti za utopične ideje. Ker mladi volivci povečini niso seznanjeni s socialistično preteklostjo, da bi prepoznali ponavljajoče se vzorce, se desnici, če bo nepozorna na to dogajanje in zazrta le v svoje notranje spore, seveda lahko zgodi tudi ZL.

      Zdrahe ne prispevajo k enotnosti. Tudi stava zgolj na krščansko karto ne.

    • Gospod Riki,
     ravno vi in vaši s takimi osebnimi napadi, ki prekinjajo pogovor, dokazujete značaj SDS: nedemokratičnost oziroma rdečo barvo. Očitno velja: “Kar se Janezek nauči, to Janez zna.”

     • Hahaha, poglej, poglej, kdo govori o osebnih napadih, dajte gos. Alfe preglejte še enkrat vse vaše poste pod to temo, od prvega dalje, pa do tega zadnjega.

      In, kaj ni res kar sem npr. napisal o Peterletu? In kaj ni res, da je npr. dovolj prostora na desni in se ni potrebno drenjati skozi tista vrata na katerih po vašem mnenju že nekdo stoji?
      Kaj iščete krivdo za vašo nesposobnost pri napačnih vratih? Kaj ni res o vaju s pavlom, ki očitno ne moreta brez JJ, torej iščeta novega firerja?

     • Kot prvo Alfe ja ne poznam.
      Drug, sprejemam Mojzesa, ki ga Bog pošlje. Ne pa socialistični kult osebnosti, nezmotljivega Firerja, ki ne dovoli kritike tako daleč okrog sebe kot jedrska bomba rušilno deluje.

      Nikakor ne iščem Firerja. Potem bi bil isti kot tipični titoist ali janšist. Nujno se zavzemam za rast skupnosti, ki bo kritično in dialoško analizirala, kritizirala, reflektirala, iskala rešitve, dajala predloge. Civilna družba z vrednotami krščanstva in klasičnega liberalizma. Komunisti so ugrabili civilno družbo. Nevladne organizacije. Podkupili, ustrahovati. Zbor za republiko je ugrabil Janša. Postal je aparat njegove politike.
      Ki monopolno zaseda prostor desnice, čeprav nima z desnico nič skupnega. In takoj ko kaj raste, je treba z vso Mašinerijo uničiti. Kot mafija, kot komunisti, socialisti, gospodovalni, neustvarjalci prisegajo zgolj na igro ničelne vsote.

      Kvaliteto desnice pa bomo dobili ravno v kritičnih dialogih, uspešnih projektih civilne družbe. Iz tega dela bodo izšli tudi mojzesi ki se bodo znali podpirati, sodelovati. Zato je Janša lažni prerok. Razen parih naivnih kristjanov okoli sebe ima pretežno ateistične in oblastno fevdalne FDVjevce v svojem generalštabu, ki je očitno tudi centralni komite. Janša je toliko desen kot je Tito ali Hitler.

     • pavel: “Nikakor ne iščem Firerja. Potem bi bil isti kot tipični titoist ali janšist.”
      ===================

      Si na drugem koncu te palice, ki si jo sam ustvaril!!!

 4. Končno članek s konkretnimi ukrepi ne pa le jamranje in kritiziranje!
  Čestitke avtorju in uredništvu, da ga je objavilo!

  Bistvo konkretnosti pa je, da je sedanja oblast odgovorna, kaj se dogaja na področju odpravljanja kršitev in drugih pomanjkljivosti.

  Oblast je potrebno poklicati na odgovornost zakaj ne ukrepa zoper grobe kršitve v pravosodju, v zdravstvu…

  Oblast, ki ima ljudi za norca je najslabša oblast.

  Sedanja oblast je zmagala na volitvah zato, ker so ljudje verjeli, da bo storila vrednotni preporod kot je predvolilno obljubljala.

  Danes pa ravna nasprotno, saj zagovarja tiste, ki najbolj grobo kršijo ustavo in zakone. Za nameček pa je premier ustavni pravnik! Veste kaj to pomeni?!

 5. Urbas ni čisto nič dober, kot je tule nekdo zapisal. Neolikan pobalin je in nič drugega. Najbrž se tega niti ne zaveda, ker so pobalinstvo uvedli kot standard svojega novinarstva na Slovenskem.

  Pobalinstvo pa velja tu seveda za obravnavo zdravstva in zdravništva in ljubljanskega KC. Saj ne rečem, da Steinbuch ni nemara še hujši, še bolj bombastičen. Podoben je Slak in njegova blond polovica. Ali še cela vrsta njih, tudi garnitura na nacionalki. Jana Zupančič je edina, ki ima kaj pojma, o čem sploh piše, ko je tema zdravstvo. Ostalo pa vse premo sorazmerje med napihnjenostjo in dejansko ignoranco glede znanja in resnice.

  Skratka, pojma nimajo o stvareh, pojma nimajo predvsem o medicini, samo uživajo, da lahko pljuvajo po stvareh in pljuvajo po nekem poklicu, ki je bil nekoč ugleden in je še ugleden povsod po normalnem svetu.

  Kretenizem od novinarskih in uredniških standardov skratka. Obravnava problema otroške kardiokirurgije in primera Radan na nevrologiji je izpod vsakega kritike. V glavnem same laži in privoščljiva natolcevanja. Škoda, da nekateri zaradi notranjih sporov dajejo tem (kvazi)novinarjem štofa za to kolektivno pljuvaštvo. S tem na dolgi rok tudi sami sebi škodo delajo.

  Seveda pa Slovenci ob tej medijski noriji pojma nimajo, da je osnovni problem v tem, da je v tej državi premalo kazusov otrok za polnokrvni program otroške srćne kirurgije, okoli 2-3 krat premalo pacientov skratka. Da bi se program ekonomsko in strokovno izšel. Da je dr. Mishaly bil tako neko mašilo in da pač ni mogel biti non-stop tu. Sicer pa izvrsten operator, ne kak kreten in goljuf, kot ga hočejo prikazati. Nikoli prej slovenskim otrokom za njihove bolne srčke ni bil na voljo boljši operater od dr. Mishalyja, nikoli prej jih niso operirali že starosti nekaj mesecev, kar je velik napredek. Tudi smrtnost otrok je bila v njegovem času pod evropskim povprečjem, Zahodnoevropskim. To, da otroci z najtežjimi srčnima napakami včasih tudi umirajo, je pa očitno jasno vsakemu prej kot kakemu slovenskemu novinarju. In smrtnost 2 /100 pač ni ekscesno visoka, ampak nizka.

  Zlagano sliko prikazujejo slovenski javnosti. Povsem zlagano. Ker so zlohotneži ali ignoranti. Ni druge razlage. Nevredni novinarskega poklica. Med Slovenci ustvarjajo kretenski vtis, da je UKC Ljubljana najslabša zdravstvena ustanova v Sloveniji. Resnica je ravno obratna. Vedno od ustanovitve je bila in še vedno je daleč najboljša v državi. Prej pa tudi na območju cele YU. Ljudi prepričujejo, kot da je recimo Messi slabši nogometaš od povprečnega žogobrca v slovenski nogometni ligi in toliko časa kapljajo po glavah Slovencev z isto neumnostjo, da tem ne ostane nič drugega kot verjeti jim.

  Kdaj bo kdo v Sloveniji prvič odgovarjal pred sodnikom za zlohotno zavestno medijsko rušenje zaupanja med bolnikom in zdravnikom, ki je pogoj uspešnega dela v zdravstvu in v temeljnem interesu vsakega bolnika? Komaj čakam, da se že enkrat na vzorčnem primeru ustavi te škodljivce in naredi konec njihovemu zlohotnemu početju, temu hrupnemu koncertu lumpenproletarskega pljuvaštva!

  • If,da bodo končno lažnivci dali odgovor o svojih lažeh,bo treba počakati sodni dan. Jaz pa se ta čas izogibam nekritičnemu in površnemu branju in poslušanju vseh medijev. Nikoli tudi ne pozabim na tiste vsebine med vrsticami.

 6. Samozvani liberalci tipa Pavel ob vsaki priložnosti dokazujejo, da zavestno ali nezavedajoče delujejo v tesni spregi z zalednim omrežjem, ki obvladuje skoraj vse segmente države. Češ, treba je samo odstraniti Janeza Janšo in potem se bosta cedila med in mleko.

  Ti “liberalci” v resnici delujejo za ohranitev obstoječih monopolov, ne moti jih pa tudi njihova širitev in utrditev. Tega tudi ne skrivajo.

  Ni jasno, ali ne vejo kaj delajo ali za opravljeno delo od “stricev” pričakujejo plačilo ali bi jih potoložilo že dejstvo, da bi njihovo sovraštvo do nenaših obrodilo sadove.

  • Tako lahko ne bo. Je pa dejstvo, da so levaki uspeli Janšo tako zelo očrniti, da dejansko kot predsednik stranke, ki je že tako dolgo gor – res zavira zmago desnice.

   Poleg tega se ga je marsikdo naveličal – žal pa ljudje večinoma vodijo voditelje, ne stranke.

 7. Naj gredo na volitve in zmagajo. S privlačnim in uresničljivim programom in ne s sovraštvom do programskih bratov.

  • Nobenega sovraštva ni z moje strani. Racionalna kritika manipuliranja.
   BTW Janša ni nikoli z nobenim politikom deloval bratsko. Niti minimalno spoštljivo: ali se mi suženjsko podredi, ali pa si moj sovražnik. Zato je iz večinsko socialističnega Demosa naredil čisto socialistični SDS in na desni puščavo. Vse se je posušilo.

   Večina desničarjev pa ne gre več na volitve, ker se jim gnusi podpirati socialiste, ki glumijo desnico.

Comments are closed.