L. Hren, TVSLO, se je pogovarjala Mehmedalijem Alićem

5

Prvi novembrski dnevi, označeni s spominom na mrtve, so tokrat povod za pogovor o življenju in smrti – in to skozi grozljivo osebno zgodbo Mehmedalije Alića. Človeka, ki je še kot otrok prišel v Slovenijo, da bi postal Nekdo, v resnici uspel – nato pa pristal med izbrisanimi. Človeka, ki so mu v genocidu v Srebrenici pobili skoraj vse moške sorodnike, tudi dva brata – in ki je njihovo usodo podoživljal v Hudi jami, kjer je vodil izkope žrtev, pobitih 50 let pred Srebrenico. A med njima ni bistvene razlike, pravi v svoji knjigi Nihče, enako neverjetna pa je njegova usoda po končanih delih v Hudi jami.

VIDEO na povezavi.

5 KOMENTARJI

 1. Primeren kraj za mašo.S Stanovnikom in Ribičičem.
  Ne pa meidjsko podprt cirkus na Sv.Gori.
  Izziv za patra Knavsa.

 2. POBOJE , UMORE v Hudi jaMI in Srebrbnici so delo ene in iste ideološke krvne linije ! ENI so se zločinskih veščin učili in prakticirali v RUSIJI in ŠPANIJI ,nadaljevali v ” slavni ” ( nevem po čemu ) NOB in nadaljevali s krvavo raboto na Teharju , Rogu , Hudi jami … po vojni ! V SREBRNICI so bili ti starci še samo svetovalci , izvajalci pa njihovi ideološki in siceršnji potomci !
  ZABOGA , kdo pa SO KADIJEVIĆ , MLADIĆ , BROVET , MILOŠEVIĆ , VSI SO BILI RADIKALNI PARTIJCI , KOMUNAJZERJI !
  Tudi v SLOVENIJI bi lahko bilo enako , če se nebi oteli YUGO – VOJSKE ! Leta 1990 mi je meni poznani srb rekel .. ” IMAŠ DOBRU KUĆU , MOGLI BI MI TO ZA SEBE UZET ” ! in TA ISTI , MI JE PRED DVEMI LETI PRIŠEL PROSIT , DA BI MU ŠEL ZA PRIČO NA UPRAVNO ENOTO , KOT IZBRISANI , PO DESETLETJU BIVANJA NA JUGU ! PA SEM ŠEL , SAMO , DA NE MOREM IZVEDETI , ČE JE DRŽAVLJANSTVO DOBIL !

 3. SVITASE , praviš človek ? NE, to so bile komunistične pošasti, impregnirane z vsem najslabšim , kar poistoveti zveri , pošasti in hudiča !

Comments are closed.