TV klub: Nezaupnica našemu zdravstvu?

10

V TV klubu oddaje 24UR so priznani gostje razpravljali o odločitvi predsednika Danila Türka, da se operira v Avstriji in ne v Sloveniji. Povzemamo nekatere zanimive izjave gostov.

Svetovalka za javno nastopanje Marta Kos Marko: “Vsi imajo pravico, da se zdravijo kjer koli to želijo, še posebej ko gre za raka.”

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar: “Prepričana sem, da ti zdravniki, ki so mu svetovali pot v Innsbruck, zelo dobro poznajo slovenski zdravstveni sistem, in zagotovo so imeli razlog, da se gre zdravit v tujino.”

Zdravnik Erik Brecelj z onkološkega instituta: “Ob vseh reformah, nadgradnjah in besedičenjih smo na koncu pristali na tem, da gre predsednik države na dokaj nezahtevno in rutinsko operacijo v tujino.”

Sandi Poteko, zdravnik, ki robotske operativne posege opravlja v celjski bolnišnici: “Pripravili smo se maksimalno in tako zmanjšali možnost kakršnega koli zapleta.”

Več: TV klub

10 KOMENTARJI

 1. LJUBLJANSKA, VASE ZAZRTA ZDRAVNIŠKA ELITA, JE SVETOVALA

  PREDSEDNIKU TUERKU, iz čistega ljubosumja, ker sami ne znajo

  in zmorejo takih posegov !

  šE huje je ,ko slišiš //pripovedujejo pripravniki //, kako

  ljubosumno ti starci čuvajo znanje, namesto, da bi ga podajali

  naprej //kar nekaj konkretnih zgodb bi lahko navedel )), čeprav

  so se na račun zavarovancev usposabljali po svetu !

 2. Leny,

  če bi prebrala Živalsko farmo, bi ti bilo vse jasno 😉

  Sicer pa: Slovenci pač ne moremo v vsem biti najboljši. Meni je popolnoma razumljivo, da gre človek na zdravljenje tja, kjer ga bolje pozdravijo. Konec koncev je tudi Tito prišel iz Beograda v Ljubljano.

  Prav tako je že čas, da se zbudimo in ugotovimo, da pač nismo vsi enaki. Ko bomo to enkrat sprejeli, bodo morda med nami lažje uspevali tudi geniji.

 3. Gospod Lah tudi komentira? 🙂

  Res nismo vsi enaki, gospod Lah. Ne vem pa če vam je v čast, da mi vi poveste da ste večji od mene.
  Pri nas je namreč zavarovanje obvezno. Tudi gospod ga plačuje, šel je pa v tujino
  na manjši poseg in ga še sam plačal! Še en dokaz kako se oblast dela norca iz ljudi
  že pol stoletja in več.

  Glede Živalske farme, pa se boste morali odločiti kdo vse so stanovalci na tej farmi, tu v naših krajih.

 4. Z gospodom Lahom se moram tokrat strinjati. Pač nismo vsi predsedniki države. Gospod Türk pa si je zdravljenje sam plačal, zato res ne vem, zakaj toliko enega piskanja.

 5. Tisto, česar nekateri nočete videti pri vsem tem je, da je lažnivi Türk velik zagovornik slovenskega socialističnega zdravstva, za katerega ne moremo reči, da je dobro.

  Nič ne bi bilo slabega, če bi zagovarjal privatizacijo zdravstva in več svobode glede zavarovanja in manj diskriminacije glede na prihodke (da tisti, ki več zaslužimo, plačamo več).

 6. Ančka, kako pa veš, da je naše zdravstvo socialistično? Ti bi potem kar vse sprivatizirala. Potem bo treba tudi za vsak obisk zdravnika globoko seči v žep. Nimamo vsi menedžerskih plač.

 7. Dokaz, da je socialistično, si že ti sam, ko pišeš take neumnosti.

  To, da bi bilo zdravstvo privatizirano, še ne pomeni, da ne bi imeli zdravstvenega zavarovanja.

  V Švici je vse sprivatizirano, zdravstveno zavarovanje obvezno. Posledično so čakalne vrste kratke.

  V ZDA je razlika le v tem, da zavarovanje ni obvezno. Za ta denar, ki ga plačujem v Sloveniji, bi v Ameriki dobila mnogo več – brez čakalnih vrst.

  Pri nas pa čakaš na resnejšo operacijo več let.

 8. Ja kok bi pa zgledal, da ljubljanski VRHUNSKI strokovnjaki predsednika pošlejo na operacijo na urologijo v Slovenj Gradec? Že itak imajo tako gužvo, ker iz cele Slovenije romajo k njim! Verjetno zato,ker so ZANIČ…he,he…
  Dajte no. Jasno da gre za fovšijo…sam folk ne šteka!

Comments are closed.