Turnškov miting resnice je grožnja ustavnim temeljem slovenske državnosti

6
Tit(o) akbar! (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Izjave predsednika Zveze združenj za vrednote NOB Tita Turnška oziroma njegovo pošiljanje pisem vodstvu RTV Slovenija zaradi nedavno objavljenega intervjuja z dr. Jožetom Dežmanom je preseglo vsako mejo dobrega okusa. Enako velja tudi za napoved protestnega zborovanja.

V Krščanskem forumu SDS sicer spoštujemo različnost mnenj in tudi pravico do protestnega zborovanja, če je res potrebno. A v tem primeru gre predvsem za sovražno dejanje, ki ni usmerjeno le proti nacionalni televiziji, zgodovinarju dr. Dežmanu ter novinarju TVS dr. Jožetu Možini, pač pa gre tudi za neposredno grožnjo demokratičnemu izražanju mnenj ter nasploh ustavnim temeljem slovenske državnosti. Gre za podoben princip, ki ga je skupaj s svojo tovarišijo uporabil že Slobodan Milošević, ko je konec osemdesetih let z organiziranimi shodi rušil neposlušna vodstva republik in pokrajin. Podoben – in hkrati nespodoben napad si je Turnšek privoščil že v zvezi z družino Hudnik, torej eno od številnih družin, ki so okusile grozoto revolucionarnega nasilja, saj je omenjeno družino pred javnostjo grdo klevetal.

Glede na to, da se tako rekoč v istem času pojavljajo tudi mnenja vidnih članov (in celo poslancev) Levice, ki zagovarjajo povojne poboje, se lahko vprašamo, v kakšni državi v resnici živimo, če se dejanja genocida v javnosti prikazuje kot herojska? Ali ni to uvod v podobna grozodejstva, kot so se leta 1994 zgodila v Ruandi? Zato pozivamo tako organe pregona kot tudi civilno družbo, da prepreči takšne pojave sovražnega govora ter poskuse represije, usmerjene proti vsem tistim, ki ne podpiramo komunistične različice razlage polpretekle zgodovine.

6 KOMENTARJI

 1. Turnškovi “borci” ZZB OF Revolucije in poslanci komunistične stranke Levice prebijajo vse plafone.

  Policija, Tožilci in Sodstvo ne delujejo, da bi ustavili komunistično teroristično gonjo.

  Torej, dragi podmladek SDS , stopite k dozorelim matere SDS, staknite betice in hitro ukrepajte.
  (To pa , da boste, v situaciji brezvladja in ob predstoječih zelo verjetnih predčasnih volitvah , ne boste mogli storiti – agonija se bo nadaljevala in HUdič se bo razrastel !

  Torej, kaj vam ostane?
  Recimo, orghanizirajte protest potem, ko se bo koprski cirkus končal, ko boste /bomo videl s kakšnimi strupi bopdo nastopili!

 2. Me pa veseli, da je bilo na koprskih boljševističnih bakanalijah malo ljudi in med njimi malo pravih Koprčanov, kolikor sem to videl na TV.

 3. Neverjetno, RTV je objavila sinoči v odmevih prispevek o tem nedemokratičnem in protiustavnim mitingu v Kopru in to brez vsak pripombe na njegovo protiustavno vsebino-

 4. Oprostite, “krščanski” forum SDS, ampak zapisali ste precej hudih neumnosti.

  Lahko se je sicer nestrinjati z vsebino zborovanja, ampak samo zborovanje je povsem legitimna oblika izražanja mnenja. Govorjenje o spodkopavanju ustavnih temeljev države pa je čisto boljševiški besednjak, ki nima nobene zveze ne s krščanstvom niti z demokracijo. Zato me zanima, kdo v imenu te organizacije piše takšne izjave in kdo vodi ta forum. Gre za grobo zlorabo krščanstva v namene, ki nimajo čisto nobene zveze z evangelijem. Da si avtor tega pamfleta privošči še primerjavo z Miloševićem, pa je sploh unikum janšistične pameti. Odrekanje osnovnega spoštovanja Zvezi združenj borcev za vrednote NOB kaže na to, da ima prav SDS tendence k avtoritarnemu in totalitarnemu vladanju.

  • Spoštovani Aco ! Vaš komentar je popolnoma nestvaren in neumen, ki ne zasluži komentarja.
   Tokrat komentiram zaradi bralcev Časnika.si, da spregledajo “hudičevo” dejavnost, ki zavaja in potvarja dejstva.
   Zadnji čas je, da začnemo upoštevati 3.člen Deklaracije o suverenosti države Slovenije iz leta 1990, ki med drugim pravi: “V skladu z načelom državne suverenosti in z načelom primarnosti Ustave in zakonov RS morajo RO in organizacije zagotavljati, da bodo poslovali v skladu z veljavnim pravnim redom v RS”
   To pomeni, da suverenost pomeni etičnost medsebojnega delovanja in spoštovanje pravičnosti, resnice in poštenosti. Vse drugo je znak ne suverenosti in ne Ustavnosti in nedemokratičnosti.

Comments are closed.