Türkova volilna katastrofa

6
120

Avtor: Keith Miles. Vir: Finance. Izidi volitev so za predsednika Danila Türka porazni. Moral bi odstopiti. Če je zanj glasovalo le 17 odstotkov vseh volilnih upravičencev, je to jasno znamenje nezaupanja. Da sta dve tretjini volili proti zdajšnjemu predsedniku, ni le znamenje nezaupanja, ampak jasno sporočilo, da želijo nekoga drugega. Kako se je lahko to zgodilo?

Z nizko udeležbo so volivci pokazali, da jih kampanja v času težav ni navdušila ter da je nezaupanja do politikov vse več.

Seveda je nezaupanje politikom nekaj, ampak predsednik Türk se je v tekmi za svoj prvi mandat predstavljal kot nepolitik, govoril je o človekovih pravicah in združevanju naroda. Seveda vem, da vsi predsedniki govorijo o tem, vendar pa je bilo njegovo vedenje po izvolitvi nekoliko cinično, še posebno, ker je odlikoval Tomaža Ertla in se nespretno odzval na odkritje masakra v Hudi Jami. Potem pa še mahinacije na zadnjih državnozborskih volitvah, ko je, potem ko zmagovalcu Zoranu Jankoviću ni uspelo sestaviti vlade, poskušal onemogočiti demokratični proces in za mandatarstvo nagovarjal različne ljudi. Ne ravno dobra reklama za demokracijo! Od začetka se je vmešaval v politiko, namesto da bi bil nad njo.

A ne le to – zaradi tekanja okoli šol in drugih ustanov v zadnjih nekaj mesecih se je mnogo ljudi spraševalo, zakaj ni več tega počel že prej.

Kot je zanimivo, sta preostala kandidata (Borut Pahor in Milan Zver) zagovarjala, da mora narod držati skupaj, in jasno je, da so jima volivci verjeli bolj kot Türku. Kljub sorazmernemu neuspehu Pahorjeve vlade se je zdelo, da vendar je želel reformirati, pa čeprav nekoliko omejeno.

Zver kot precejšnji neznanec je imel zahtevnejšo nalogo, vendar je bilo njegovo sporočilo o enotnosti pravilno, in Pahor je bil dovolj pameten politik, da je to zagrabil in se enako pozicioniral kot nekdo, ki združuje. Upajmo, da to v nasprotju s predsednikom Türkom. Zanj je čas, da gre. Nikoli ne more združiti naroda v teh časih in najbolje, kar kot kakršenkoli patriot lahko zdaj stori, je, da se po ponižujočem porazu umakne.

Vir: Finance


6 KOMENTARJI

 1. BAHAČA, ARISTOKRATSKE DRŽE , G. TUERKA , je pokopal TOMAŽ ERTL , njega pa bo lahko zagrebel drugorazredni kandidat //št. dve //, DANILO !

  DANILOTU SE BO POČASI Z-DANILO , TAKO UPAM !

 2. Adieu, hudobna podlost!

  In prvi bodo zadnji. In zadnji bodo prvi!(po Mateju)

  Drugorazrednost se ga je prijela do obisti in do kosti in mu bo kot Damoklejev meč ostala za večno popotnico.

  Njegova pritlehnost se je dotaknila ljudi, ki jim ni vseeno.
  Iz pritajene žlehnobe ali po neumnosti, vseeno, sezidal si je pomnik in v narodu bo stalo besedovanje in pomen za dolgo.
  Besede kot drugorazrednost,prvorazrednost in kasta imajo v deželi pod Triglavom zdaj podmeno in vezaj na Turek Danilo.
  Ogabno zlati fotelji iz “njegove”brunarice na Brdu pa me bodo spominjali na Bokasso in podobne ljudožerce.
  A se še kdo čudi zakaj mu ni uspelo pri Združenih Narodih? Bog se ga usmili,
  bednika.
  Tista “njegova drugorazredna tema” pa bo enkrat našla pot na filmska platna
  in se bo upam ,predstavila, narodu kot realni “de facto Obtožujem!”, ki pa ga ne bo nikakor nikoli več pomanjševati, zakrivati ali opravičevati.
  Skupaj z filmom o Katynu in Srebrenici bodo odmevali po zavesti človeštva za mnoge čase.
  Hude pomnike si je postavil,bedni človek.
  Da zapomnili si ga bomo in prenesli rodovom za seboj,zagotovo.

 3. ČE je TUERKA na volitvah pokopal ERTL , mu ta lahko to vrne !

  NAJ MU BO TEŽKA SLOVENSKA ZEMLJA , LAHKA !

 4. Zapomnili si ga bomo kot velikega snoba, ki je poleg pomanjkanja pravnega znanja kazal tudi veliko pomanjkanje razumevanja sedanjosti in preteklosti slovenskega naroda in temu primernega obnašanja.
  Znal pa je prav prislinjeno služiti našim komunističnim veljakom.
  Tudi to ga je “odlikovalo.”
  Človek se mora prav zadržati, da ne reče še kaj bolj neprimernega o njem…

 5. JANKOVIĆ JE NA VOLILNI DAN , NA VOLIŠČU , V KAMERO REKEL , DA JE PAČ TUERK edini pravi !

  Kršil je zapovedani volilni molk !

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite