Türkov svetovalec Ladislav Lipič poziva na demonstracije

6

“Območnim organizacijam Združenja veteranov vojne za Slovenijo

Zadeva: Poziv za udeležbo na protestih

Spoštovani,

zaradi protestov, kjer se tudi neupravičeno uporablja nasilje in zaradi neodzivnosti politične oblasti je predsedstvo ZVVS je na 3. korespondenčni seji z dne 04.12.2012 sprejelo naslednji sklep:

Predsedstvo ZVVS podpira državljane Republike Slovenije pri njihovem vztrajanju za socialno in pravno državo ter izražanju nezadovoljstva nad korupcijo, klientelizmom, poneverbami in ponarejanjem. Zato pozivamo članstvo, da se na vseh mirnih protestih, ki so organizirani na lokalnem nivoju le tem pridružijo.

Istočasno obsojamo vsako nasilje, ki se na teh protestih pojavlja in pozivamo vse, da policistom pomagajo pri varovanju mirnih in dostojanstvenih protestov.”

Tako se glasi pismo, ki ga je Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, podpisal in naslovil na območna združenja te veteranske organizacije. Lipič, ki je predsednik ZVVS postal letos, je bil tudi svetovalec odhajajočega predsednika Danila Türka za obrambna in varnostna vprašanja, zato ne čudi podoben angažma kot je to pred njim delal že Türk. Na opravičevanje nasilja je Türka potem spomnil še premier Janez Janša.

Lipič, sicer tudi veteran vojne za Slovenijo v svojem pismu pravi, da “obsojajo vsako nasilje”, a to je prozorna izjava, zlasti, ker Lipič dobro ve, da na demonstracije ne hodijo samo miroljubni protestniki, ampak dobro organizirane razbijaške tolpe, ki so bile za izvajanje nasilja celo plačane.

Mimogrede, tudi nekateri hrvaški mediji, denimo Jutarnji list, podpihuje protestniško ozračje v Sloveniji. Tako se nebulozno sprašuje, kdo bo na oblasti v Sloveniji, če bodo uresničene vse zahteve protestnikov. Dodaja, da se slovenska revolucija ne bo nujno ustavila zgolj pri županih, kot je Kangler. Osrednja tarča ljubljanskih protestov pa naj bi bil premier Janez Janša, navaja pa tudi ocene “nekaterih analitikov”, da bi lahko padla tudi slovenska vlada.

Vir: Politikis


6 KOMENTARJI

  • OPROSTI PREKMURSKI NAROD! Žal pa res iz vašega dometa izhajajo najslabši primerki, ki so Sloveniji povzročili
   desetletja zla. Nič ni krivo ljudstvo v Prekmurju, jaz jih spoštujem in se navdušujem nad marsičem, kar je evidento le v Prekmurju. Torej naj ne bo zamere.

   • Prekmurce drugače zelo spoštujem. Tam se komunizem ni preveč dobro prijel. Ne vem, mogoče je k temu prispeval tudi protestantizem (čeprav je res, da Kučan drži na vrvici vodstvo evangeličanske Cerkve), morda tudi dejstvo, da Prekmurja niso “osvobodili” partizani, pač pa Rdeča armada. Pa še edini del slovenskega ozemlja (Slovenska krajina, vključujoč Porabje), ki je bil pod Madžari, zato so se razvile tudi specifične oblike narodnega ozaveščanja. Je pa komunistična oblast selekcionirala in izpostavljala svoje kadre in ta selekcija na nek način traja še danes. Denimo, pisatelj Miško Kranjec je bil podobno kot Prežihov Voranc komunističnega porekla (spore s Titom pustimo ob strani). Skoraj bi lahko rekel, da tam vlada nekakšen dualizem: večina ljudi je odličnih, se pa najdejo kakšni povsem pokvarjeni posamezniki, takih “vmes” skoraj ni – nekaj podobnega je tudi v Srbiji (vsaj tako mi je pripovedoval “Ravnogorec”).

 1. G. Lipič ali morda Lipić? Kaj še niste dovolj zaslužili proračun. denarja, kaj ne morete v pokoj???!!
  Groza je ta, da ljudje menjajo dlako samo za nekaj 100Evrov na mesec. GNOJ od GNOJA.
  Slovenci nagradimo ga z GOTOF SI LIPIĆ.

 2. Gospodje kalibra Lipič so prevzeli Zvezo veteranov vojne za Slovenijo.
  Od tu tudi smovoljna politizacija zveze in tudi poziv na demonstracije.
  Vaše mesto tovariš Lipič je v neki drugi zvezi, Zvezi borcev za ohranjanje…
  Tam boste lahko tvorno sodelovali s tovarišem Stanovnikom in pripravljali
  novo vstajo, upor, revoluciji slovenskega naroda – “za oblast”. Mimogrede, povejte tovarišu Stanovniku, da na triglavkah, ki jih danes na proslavah in protestih nosijo njegovi kameradi,v času NOB ni bila dovoljena slovenska zastava z zvezdo.Naj jo tudi danes odstranijo in nadomestijo s petrokrako. Bodo bolj avtentični in manj slovenski.

  • Zveza veteranov vojne za Slovenijo je že lep čas podružnica Zveze borcev…. Navsezadnje, kdo je že predlagal Tomaža Ertla za odlikovanje? Tov. Janez Pajer, predsednik zveze veteranov, je to odločitev ves čas zagovarjal. Škoda, ker je omenjena veteranska organizacija izgubila stik z vrednotami, na katerih je nastala slovenska država.

Comments are closed.