Türk, Janković, Istenič in Fabianijev most

7

Vir: Up RS. Predsednik Türk se je ob tej priložnosti zahvalil tudi županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću za izjemno vodenje mesta, ki je Ljubljano ne samo polepšalo, ampak tudi dalo nove kakovosti njenemu razvoju in ji omogočilo, da lahko v polni meri odigra vlogo glavnega mesta Republike Slovenije.

Ljubljanski podžupan Janez Koželj in arhitekt Fabianijevega mostu Jurij Kobe pa sta po njegovih besedah s svojim izjemnim strokovnim znanjem odprla novo poglavje v razvoju urbanizma in arhitekture Ljubljane in s tem nadaljevala, dopolnila in nadgradila strateške urbanistične koncepte, ki sta jih začela razvijati že Maks Fabiani in Jože Plečnik.

Predsednik je ob tem opozoril, da moramo danes razmišljati tudi o drugih vidikih povezovanja. Kot je pojasnil, je Slovenija v razvojnem krču, ko se ne premikamo naprej in ko so mnoge ideje zastale. Danes nujno potrebujemo razvojni premik, uspehe, delovna mesta in nov zagon gospodarstva.

Odprtje Fabianijevega mostu v Ljubljani nas po besedah predsednika spominja, da v Sloveniji imamo sposobnosti povezovanja in ustvarjanja novih projektov. Vendar pa je predsednik poudaril, da povezovalnost nujno zahteva vsebino, visoko znanje, veliko predanost in dokazane sposobnosti.

Vir: Pozareport: Janković arogantno rekel meščanu: Pa naj pade in se ubije!

Ljubljanski meščan Radko Istenič, ki ima garažo blizu Fabianijevega mostu, je med ogledom nove ljubljanske pridobitve za 16.5 milijona evrov, kolikor je davkoplačevalce stal ta nov most, slučajno naletel na Zorana Jankovića. Korektno se mu je predstavil in ga prijazno opozoril, da je most v nekem delu za pešče in kolesarje zelo nevaren ter brez ustrezne fizične zaščite. Zato je zelo možno, da bo nekdo padel “prek teh stopnic.” Ko si je to nevarno mesto na mostu vpričo Isteniča in “treh gospodov” ogledal Janković, je politik pred pričami gladko zabrusil, “pa naj pade in se ubije.” Potem je župan in prvak največje opozicijske stranke odšel, mimogrede pa še pripomnil, češ, “saj se tudi doma lahko ubijete …

7 KOMENTARJI

 1. Ta izjava kaže na izredno nesočutnost, nesolidarnos, neuvidevnost. Južnjaki bi takemu človeku rekli bezsraman, pri nas se je včasi reklo brezrasmen. Človek brez sramu in brez vesti pa je v spiholoških, vzgojnih krogih strokovnjakov poznan pod oznako psihopat oz. sociopat.

  Res imajo ti levičarji dobro izbiro, da si najdejo med seboj najmanj sočutnega, najmanj solidarnega, najmanj tankočutnega človeka. Kot je Marks risal v svojih knjigah zlobnega kapitalista ( prej je bil to fevdalec, ki je imel monopol), ki je brutalno izkoriščal soljudi za svoje bogatenje, tako so naši “levičarji”, slepi levičarji uspeli kot slepa kura zrnje najti med seboj človeka, ki je najmanj levičar. Levičarstvo in socializem sta si v 21. stl. postala nasprotna pojma.

 2. škoda, da se Tuerk še ni zahvalil DURSu da jankovića tako dolgo pusti pri miru.Res lepa popotnica našemu drugorazrednemu predsedniku.

 3. tole je pa pristransko, niste nadaljevali zgodbe in niste bili tam, tako da ne veste tona župana. To o zabrusil ste si kar zmislili. Besede se da manipulirati.

  nadaljevalo se je tako da je nadzornik še isti dan upošteval vse pripombe gospoda za kar se mu je le ta tudi javno zahvalil v časopisu

 4. Jankovićeva izjava izdaja enega najprimitivnejših ljudi, ki se je kdajkoli znašel v slovenski politiki.
  Izjava pove tudi to, da on ne dela za Ljubljano in meščane, ampak dela zaradi provizij, ki kapnejo v njegov žep.
  JANKOVIĆ JE NAJVEČJA SRAMOTA LJUBLJANE. MISLIM, DA BO PRIŠEL ČAS, KO BO IZGNAN IZ SLOVENIJE.

 5. Gospa Tina!
  In kaj bi bilo, če nihče ne bi opozoril na napake?
  Gospa Tina! Dolžnost arhitektov in gradbenikov je, da javni objekt naredijo tako, da v nobenem pogledu ne ogroža varnosti ljudi.
  Na napako je opozoril laik. Profesionalec bi moral napako videti že na načrtih, še bolj pa pri gradnji in že pri sami gradnji napako popraviti. To pokaže na pišmeuhovstvo naših arhitektov.
  Gospa Tina! Bi vi okoli svoje hiše položili steklene plošče? Na njih namreč v dežju, še bolj pa v snegu, drsi. Take plošče so na Mesarskem mostu. Profesionalnost arhitektov?!?!?

 6. Nec, a veš, da bi bilo zanimivo preštevati pešce, ki prečkajo mesarski most v dežju ali pozimi?!!
  Kaj ko bi ga. Tina preizkusila svojo trditev, da ni VEČ nevarnosti, prečkala mesarca v pogojih 7 mesecev
  na leto, in si opraskala vsaj jezik na steklenih ploščah.
  Ali je MOL odgovoren za nesreče, ki se zgodijo zaradi šalabajzerskih odločitev tako kvalitetnih arhitekov???

  • žalostno, koliko maloumnega sovraštva nosite v sebi, kulturni komentatorki ste neotesano odgovorili, zraven pa slovenceljsko nergate o novih mostovih. ne čudi me, da gre ob takih državljanih Sloveniji vse slabše.

Comments are closed.