Marjan Šarec, predsednik vlade, tudi jaz sem bil ministrant

14
Foto: STA

Dragi gospod predsednik vlade, ministriral sem desetletja pred vami v taisti cerkvi sv. Mavricija, ki je vasi, koder bivate vi, in je po njem bila dobila ime. Tako kot slovenska vas Šmarca ni švicarski St. Moritz, tudi državna proslava ni, ali naj ne bi bila, gostilniško kramljanje.

Slavnostni govor ob prazniku samostojnosti in enotnosti nikakor ni prava priložnost za nizanje ozkih osebnih pogledov na preteklost in sedanjost. Kaj šele za obujanje spominov na ministriranje in (za protiutež) samohvalo o bogatem znanju partizanskih pesmi. Dovolim si vprašati po vašem poznavanju in znanju vrhunske poezije kamniškega pesnika Balantiča, ki je ustvarjal in zgorel prav v letih partizanščine.

Se »tolerantnost« seli s kamniškega Glavnega trga na ljubljansko Gregorčičevo

Vaša tolerantnost do drugače mislečih, s katero ste se hvalili v govoru, je kaj kratke sape ob dejstvu, kaj vse ste dobrega opustili in slabega storili ob preimenovanju kamniške knjižnice. Naj vas hvalim, ker imate v pisarni sliko Rudolfa Maistra, ali grajam, ker kot kamniški župan niste dovoli blagosloviti obnovljene Maistrove hiše v Kamniku?

Se »tolerantnost« seli s kamniškega Glavnega trga na ljubljansko Gregorčičevo ulico? Spoštovani predsednik vlade, prosim da odgovorno vladate in govorite kot državnik. Govore, preobložene s samohvalo in egocentričnostjo, pa prihranite za naslednji predvolilni čas.

14 KOMENTARJI

 1. Res, kot je napisano, govor je imel v sebi preveč JAZ-JAZ-JAZ obračunavanja, ta človek se ne more znebiti samega sebe, zato tudi ni objektiven. Po spletu se širi novica, da je bil ministrant Marjan kristjan že iz časov prvih preganjanj kristjanov v Rimu. Šel sem naknadno poslušat njegov govor in res je to potrdil!

  Je pa vprašanje za milijardo evrov, kakšne kristjane dela naša Cerkev. Od treh svetih, Šarca, Cerarja in Pahorja, sem po zadnjem intervjuju z Manico Ambrožičevo začel končno ceniti Pahorja: koliko levičarskega arogantnega srda in podtikanja je požrl, s Kristusovo ponižnostjo in krščanskim veseljem! Novinarka pa je že v obraz popolnoma neprepoznavna od časov, ko je vodila dnevnike. Ženska je danes videti kot skupek skrajnega prezira in napadalne visokosti. Nek grozen duh se je razodel. No, to so moji občutki.

  Kristjan Miro Cerar joče od groze, ker še sedaj zasebno šolstvo ni polno financirano, Šarec prav tako, kot da ne bi bila ista vlada na vladi že peto leto. Ali je to duh Cerkve, če kristjani tako mešetarijo za nekaj drobiža?

  Slabi časi se pišejo Sloveniji, dolgoročno. Jasno pa je, da bodo zvitorepci zmogli ostati na oblasti nekaj mandatov, saj je neumnost krščanskega volilnega življa vsak dan še bolj uboga, kot je bila.

  Pa vse najboljše, Marjan! A mamonu in Bogu ni mogoče služiti istočasno. Zato bo to huda lekcija na koncu. Lk 16,13:

  “Noben služabnik ne more služiti dvema gospodarjema; ali bo enega sovražil in drugega ljubil, ali pa se bo enega držal in drugega zaničeval. Ne morete služiti Bogu in mamonu.”

  Zakaj nekateri kristjani tako zelo zaničujejo Gospoda?

  • Ambrožička je meni takšna že od prej. Kar srh me je spreletaval, ko sem poslušal njene strupenosti.
   Šarec pa glumi gospoda. Vse do prve preizkušnje. Tajnice v Kamniku niso isto kot poslanci in ministri.

  • Obstaja, je že iz prvih časov kristjanov, pojem antikrist. Ta je pomenil človeka, ki se je potuhnil in se šel kristjana, plezal po hierarhični lestvici Cerkve navzgor in potem se razkril. Potem se razkril, da je naredil kar največjo škodo.

   Nekateri smo prepričani, da tudi sedaj obstajajo antikristi in da bodo še obstajali.

   • Jasno, da obstajajo. Kdor laže in govori, da je kristjan, predvsem pa če zatira manjšino ali opozicijo, si grabi oblast s prevaro in manipulacijo, je antikristovo seme. Torej je njegova duša ždela v potuhnjenosti že od pamtiveka.

 2. Neodgovoren komedijant pač ne more biti odgovoren. Človek, ki ne vidi dlje od svojega egoističnega nosu, pač nima te sposobnosti. Če takšen človek dobi moč, je to zelo zelo nevarno.

  Mediji sicer skušajo prekriti njegovo praznost, toda tako dobre maske ni, da se to ne bi videlo. Kar ste hoteli, to imamo. Tisti, ki ste volili to koalicijo, namreč. Sedaj smo z njim in njegovo vlado prizadeti vsi.

 3. Ministranstvo mu je alibi, da danes deluje proti otrokom, ki se izobražujejo v zasebnih šolah in imajo pri tem vrednoten odnos do vere.

  Gospod premier, zakaj zaničujete otroke, ki obiskujejo zasebne šole in imajo zaradi tega bolj vrednoten odnos do življenja?

 4. STRINJAM se Zdravko in kolegi. Jasnoumni sta, hvala Bogu.

  Me pa nekaj moti: kako zelo RTV ljubljana vse bolj sili migrantstvo v prvi plan, še celo trenutna oddaja Obzorja duha so na temo mešanja kultur in ver. Ni reklame, risanke ali dokumentarca, da ne bi ne-umne kristjane dodatno frizirali in jim v podzavest ubijali, kakšen zločinec je Orban, kakšne strahotne demonstracije so na Madžarskem (pa je manj kot 5000 ljudi, Fidesu pa raste podpora), na Poljskem najdejo tistih nekaj % levičarjev in delajo ultralevičarske oddaje na NAŠ račun, ne gledajo pa volilnega rezultata. Dokumentarci in filmi so domala vsi na temo homo in mešanja kultur do nespoznavnosti. Žitnik pa se skuša do nezavesti posmehniti Trumpu, a sam postaja vse manjši in grši.

  Nek grozen duh to.

  In mnogi na RTV, ki je plačevan od našega denarja, postajajo vse bolj našopirjeni in posmehljivi, celo kristjani! Takega trenda ne bo možno prenašati v nedolgled. Narava In Nebo kaznujeta tako držo že po svoji osnovi. Mi pa moramo v miru in ljubezni malo počakati.

 5. Spoštovani komentatorji govora predsednika vlade, namenjenega dnevu plebiscita. Govor je bil všečen, če odmislimo grehe nedoslednosti in neresnice o prazniku demokracije, ki je dejansko 23. december.
  Vsem resničnim demokratom, ki spoštujejo plebiscitni dan izrekam iskrene čestitke z zastavo na hiši.
  26.december je Štefanovo, ki je v čast prvega mučenca za vero in naj to tudi ostane. 23. dec. je pravi praznik suverenosti države in državljanov. V kontekstu članka ustavnega pravnika dr. Miroslava Mozetiča, da brez demokracije ni pravne države, ampak je država z pravom, ali avtokratska država, ki smo je že bili vajeni in se še navajamo.
  Prvi znak pravne države bo praznik 23. december, ko je narod odločil, da želi pravno in svobodno državo. Vsem, ki so toliko suvereni, da upajo praznovati 23. december kot državni praznik suverenosti in enotnosti iskreno čestitam in želim, da se pridružijo k temu predlogu, da je praznik kot je sedaj določen avtokratski v imenu skupščine, ki je imela še partijski pridih.
  Zatorej naj živi demokracija in pravna država določena z Ustavo, katere dan je tudi 23. december. Bog živi Slovenijo po določilih 23. decembra 1990.

  • Lepo spisano, nič obsojajoče, niti ni nasilen poziv. Je le izraženo mnenje, in delu glede g. Šarca se toplo pridružujem.

 6. Uveljavimo človekovo pravico do slovenstva, ki nam jo zagotavlja 61.člen slovenske ustave!

  To pa pomeni, da državni organi, nevladne organizacije in mediji, ne bodo smeli zapostavljati ali celo zaničevati slovensko kulturno dediščino, in vrednotno tradicijo ter ostale bistvene temelje slovenstva.

 7. Ne tič ne miš, brezjajčar!
  Sicer primerjave Griža Serpentinšek s Kocbekom ne preživi in si je ne zasluži – pa vendar nekaj je na tem, da je prodani Kozbekjanec!
  Plačilo pride zagotovo, sploh pa, ker prodano pohujšuje Narod – za take pa je posebno kanonsko pravo !

 8. Uveljavimo slovensko vrednotno kulturno bit!

  Njej so podrejeni tudi naši politični in drugi predstavniki!

 9. Joj, kaka uboga izgubljena duša, ki se že v naslovu, katerega je sam spisal (itak!) samohvali in žuga ter zahteva priznanje za to, da je bil ministrant in ob enem še kar živi v preteklosti… A Nikoletino Bursaća si bral?

  Verjetno mora boleti, da je potrebno namesto spoštovanja zgolj – pljuvati. Kje boli? A to, da je pred vami, do vas, malih ljudi, prišel nekdo, ki je bil nekoč ministrant, kasneje človek ljudi – inteligenten zabavljač, nato župan, danes pa voditelj neke države kljub manjšini v parlamentu? A resnica buba? Grow up!

  Verjamem…

  Sicer, le od kod sicer to vaše bruhanje po človeku, ki govori zgolj svojo resnico…. 🤔

  Me spominjate na FOX NEWS in famozni “Yes, but what about…k je enkrat prdnu u druzbi! Aha!!
  …žalostno…

  Kak ranjen narcizem tu postavljate vsem na ogled…vas razumem, neverjetno, a vas, zato ob enem tudi hvala z moje strani za ta transparentni uvid in – saj res! – hvala za neverjeten zaključek – ste kot “#101 of narcissists traits – rule no. 7: A narcissist will always tell you about his deepest shames and fears”!

  In vi se nam razodenete skozi čudovit zaključek…res!

  Tule:

  “Govore, preobložene s samohvalo in egocentričnostjo, pa prihranite za naslednji predvolilni čas…”

  Zamenjajte besedi “govore” v “komentarje” in “predvolilni čas” v “termin pri terapevtu”

  Potem pa pred ogledalo, in med gledanjem v oči to naglas in mirno ponavljati

  😂 😂 😂 😂

  No, dajte, če mate cohones,saj veste, za samo-refleksijo gre 😉

  ps

  I see right through you👽

 10. Ah; Serpent-inšek se čisto brez potrebe boji, da bi mu kdo odvzel ministrantstvo….saj že lep čas jasno vidimo,da je še danes je le mini-strant=mali služabnik-a ne Bogu in Kristusovi Cerkvi-temveč mafijski združbi v tej deželi.

Comments are closed.