Titojugend

44
Foto: ribnica24.eu.
Foto: ribnica24.eu.

V Sloveniji smo v polnem procesu »restavracije«, to je tistega strahotnega vračanja v preteklost, ki ne more uspeti a stvari za nekaj časa zamrzne. Dediči zločinske KPS se na vse kriplje trudijo, da bi nas popeljali nazaj v socialistični raj v katerem smo živeli dokler se narod ni odločil, da presedla na svobodo in strankarsko predstavniško republiko ali, kakor se temu zdaj reče, demokracijo. Proces regresije poteka na vseh ravneh. Tam so ostareli in sklerotični borci, ki ustanavljajo neke mladinske odrede, ki naj bi branili in gojili »vrednote« »NOB« (navednice za vrednote, ker rop, požig, umor, revolucija niso vrednote in NOB, ker je to pač mit in legenda nekaterih, ki imajo težave z resničnostjo). Človek se sicer pošteno in kritično sprašuje kakšen okupator nas zdaj tlači, da bi nas »mladi borci« branili pred njim, ko pa imamo na oblasti polnokrvne dediče KPS-a.

Pa se ti pa najde šola, ki praznuje svoj obstoj in nove prostore in za to priložnost otroke našemi v pionirčke. Kakor, da ne bi bili pionirčki komunistična verzija Hitlerjugenda! Pomislite, kakšen halo bi bil, če bi otroke oblekli v rjave uniforme ali pa, če bi fašistična Italija imela kaj podobnega temu in bi otroke znotraj zgodovinskega pregleda, oblekli v fašistične vajenčke? Kaj takega se zgodi lahko samo na Primorskem, kjer je internacional-socializem, da so ga ljudje, kolikor toliko sprejeli, še najbolj postal nacionalsocializem. Ta levitev je komunistom uspela tako, da so najprej fizično zatrli oborožen narodni upor Primorcev in so TIGR za dolga desetletja potisnili v pozabo, zdaj ga pa onesnažujejo z rdečo zvezdo. Takoj po prevzemu oblasti pa so nadaljevali čistko med zavednimi Primorci in ukradli dediščino braniteljev slovenstva, ki so jo ustvarili slovenski duhovniki. Duhovniki, ki so razumeli, da mora biti evangelij inkulturiran v narodovo bit in so zato, kljub prepovedi oblasti in pristankom italijanskega klera, gojili slovensko besedo in ohranili narodnost in vero za prihodnje rodove. Šele ko so se sovražniki naroda, internacionalisti, polastili obojega, so na Primorskem lahko prevzeli oblast. Zdaj pa nadaljujejo to prevaro z vsemi sredstvi. Zato prihaja do abotnih dejanj, kakor so otroci našemljeni v pionirčke.

Našemljeni so tako, da na titovkah nosijo rdečo zvezdo, ki je simbol največjega, najbolj krutega in najbolj prefinjenega totalitarizma doslej. Šele v zadnjem času spoznavamo, da je le-ta mutiral v ideologijo spola, ki z drugimi sredstvi dosega podobne rezultate. Ker narod nikoli ni hotel komunizma in se je upiral nasilju NOB, so narod prevzgojili. Ideal »naprednega, svobodomiselnega, ateističnega posameznika« je še vedno prva naloga vseh, ki se borijo proti slovenstvu in katolištvu. Kajti jasno je postalo tudi to, da se borijo proti temu, kar v resnici smo: Slovenci in katoličani. Namesto tega hočejo, da postanemo nekaj drugega samo, da ne bomo Slovenci in ne katoličani. Antipatije do lastnega naroda in alergije do katoliškega krščanstva več ne skrivajo, ampak svoje škodljivo delovanje stopnjujejo in v ta namen zlorabljajo oblast.

Ljudstvo je že tako okuženo z dolgoletnim nasiljem nad njegovo dušo, mišljenjem, čutenjem, da sprejema pionirčke kot lep spomin na grozljivo komunistično dobo. Pozabilo pa je, da so v imenu rdeče zvezde premnoge umorili, še več okradli, nekatere pognali čez mejo, vsem pa jemali svobodo in nas ohranjali v revščini. Saj ni bilo tako hudo, bodo rekli pozabljivci in nostalgiki. Ali res ne? Zakaj pa smo potem tako množično glasovali za Slovenijo in proti rdeči zvezdi (ne pozabite, da smo jo sneli z zastave, ker smo hoteli ven iz tistega samozvanega raja!) torej za svobodo? Otroke oblačiti v titojugendovske oblekice ni tako nedolžno, saj obleka naredi človeka, uniforma pa te vključi v neko telo, ki prevlada nad osebno svobodo. Najprej so pionirčki, potem so »mladi borci«, korak za njimi so mladeniči s pokritimi glavami, rdečo zvezdo na prsih in kapah, palico v rokah in grožnjami do sonarodnjaka … spirala nasilja se potem zaključi v Kočevskem Rogu ali Hudi jami. Ob vsaki domobranski slovesnosti poslušamo tihi odmev one gostilniške »premalo smo jih pobili, teh belčkov« in ta odmev priča, da še vedno ni nobene pietete do zločinsko pomorjenih a tudi ne spoštovanja do drugače mislečih. Iz pionirčka naj nastane partizan iz partizana pa se bo pot taktirko partije ali UDBE razvil zločinec, kakor na nedvomno uči zgodovina.

Ljudje božji, odprite oči in se uprite vsakič, ko hočejo brez vašega dovoljenja peljati šolarje na kakšno društveno borčevsko proslavo, ki je privatna zadeva onih, ki se jim toži po starih časih, ko so oni neovirano podpirali svoj totalitarizem in smo morali biti drugi tiho. Ljudje božji zahtevajte, da šola postane nevtralna in ne leglo ateizma, levičarstva in ideologije spola. Ljudje božji ne pozabite, da iz malega vedno zraste veliko. Kdor kot otrok nosi rdečo zvezdo na glavi, jo bo kot mladenič nosil na prsih in kot starec v srcu. Rdeča zvezda pa je simbol, ki bi moral biti v družbi kljukastega križa ne le na smetišču zgodovine, ampak tudi prepovedan v vsaki obliki. Ljudje božji, sledimo svetlemu zgledu naših prednikov in se uprimo, kajti upor proti nasilju iz gozda je tisti edini pravi pristni upor, ki ga je treba gojiti. Kdor se upira premoči totalitarizma, v spoštovanju različnosti in svobode, ta je edini, ki prinaša osvoboditev.

44 KOMENTARJI

 1. To je njihov odziv, ker ne marajo demokracije, civilizacijskih vrednot in osebnega dostojanstva vseh ljudi.

  Ko sem pred nedavnim vprašal vročega levičarja, ki je predsednik domoljubnega Majstrovega društva, če jih kaj zanimajo vrednote današnjega domoljubja, ne le tistega izpred 100 let, je odgovoril, da se jih današnje vrednote domoljubja ne tičejo, ampak le tisto, kar je bilo pred 100 leti na severu Slovenije.

  Zanimivo pri tem je tudi, da povsem ignorirajo hrabrost slovenskih fantov na soški fronti in njihov vsakoletni spomin.

 2. res je žalostno, da poznajo le “vrednote” NOB, ki so opozorilo nečlovekoljubja saj vsebujejo:

  . teror nad civilnim prebivalstvom in tistimi, ki niso za partijo
  – grozodejstva, ki so bila pred več tisoč leti znana le najhujšim barbarom
  – priznavajo le svoj totalitarni ego, ki izničuje vse civilizacijske vrednote človeštva.

  Ni mi jasno, kako lahko danes nekateri takšno nečlovekoljubje obujajo brez posledic, ko pa vemo, da je to v nasprotju z mednarodnimi pravnimi akti in našo ustavo in zakoni.

  • .. “obujajo brez posledic” .
   ——
   Ker imajo soglasje oblasti, ki tako nečlovekoljubje podpira in zagovarja.

 3. Združenje za vrednote NOB Ribnice vabi v soboto, 10. septembra 2016, ob 11. Uri v Grčarice
  na spominsko slovesnost s kulturnim programom v spomin na partizansko zmago nad plavogardisti.
  Slavnostni govornik bo tov. Milan Gorjanc. Vabljeni!
  Takšna je objava v REŠETU, glasilu občine Ribnice, dne 31. avgusta 2016. Drugačne spominske slovesnosti na zmago revolucionarnih partizanov nad »plavogardisti« oz. nad enoto VKJ – Vojske kraljevine Jugoslavije v domovini tudi letos ni bilo.
  ZBB NOB Ribnice dokaj redno proslavlja to revolucionarno zmago nad »izdajalci naroda-plavogardisti«. V demokraciji so različne spominske slovesnosti sicer dopustne, ko izkazujemo pieteto, in če so v okvirih predpisov.
  Ne pozabimo, da je napad in zmaga revolucionarnih partizanov v Grčaricah nad »plavogardisti«, to je nad enoto VKJ – Vojske kraljevine Jugoslavije v domovini, ki so tam pričakovali prihod zahodnih zaveznikov, bila prelomnica v razvoju medvojnih dogajanj, saj je ta zmaga partizanov in zmaga partizanov na Turjaku nad belogardisti, – vaškimi stražami, legijami, to je proti revolucionarji-, pomenila nadaljnji razvoj bratomorne državljanske vojne.
  Zelo je žalostno je, da po 25 letih obstoja samostojne in demokratične RS le ZB za vrednote NOB proslavlja spomina na zmago slovenskih partizanov nad slovenskimi “plavogardisti”, to je nad proti revolucionarji, slavi spomin na bratomorno revolucijo.
  Ali ne bi morala biti drugačna slovesnost, ki jo organizira oblast s sporočilom realne zgodovine, ne pa samo enoumne zgodovine zmagovalcev, revolucionarjev, ki so revolucijo začeli, da se je razvila bratomorna državljanka vojna celo med okupacijo?
  Ali je zgodovinsko verodostojno in moralno sprejemljivo, da zgolj ZB NOB poleg izkazovanja pietete do vseh padlih, slavi še spomin na revolucionarni bratomorni spopad, na zmago revolucionarnih partizanov nad protirevolucionarno vojaško enoto VKJ – Vojsko kraljevine Jugoslavije v domovini?
  VKJ – Vojski kraljevine Jugoslavije v domovini so pripadali, med drugimi, častnik VKJ in vojaški vodja TIGR-a Danilo Zelen, ki je umrl v spopadu z Italijani v Mali gori. Dalje olimpionik, pravnik Leon Štukelj, ekonomist, akademik prof. dr. Aleksander Bajt.
  Ali ni že čas, da demokratično izvoljena politika, državna in/ali lokalna, tudi ta prelomni žalosten revolucionaren dogodek bratomorne državljanske vojne v Grčaricah l. 1943 počasti kot tragedijo, ki se dogaja v državljanskih vojnah?
  Ali ni to odgovornost, ki velja zlasti za politične stranke, naslednice DEMOS-a, ki imajo v ribniški občini že vseskozi oblast, na čelu z SDS?
  V Ribnici je najbolj zapuščeno grobišče žrtev proti revolucionarjev pri breznu Žiglovca, to je žrtev državljanske vojne, kar je zelo žalostna omika.
  Ali ni to žalostno stanje do spomina na bratomorni dogodek državljanske vojne tudi odgovornost ribniških poslancev DZ RS, Ljudmile Novak, predsednice NSi in domačina Jožeta Tanka, vodje poslanske skupine SDS? Kdaj bo prišlo do premika?
  Kam, na katero proslavo naj peljemo otroke v ribniški občini?
  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/227416/zatajevano-v-ribniskem-obcinskem-resetu-kako-razlicna-je-slovenska-pieteta

  • Naredi sam proslavo za slovenske četniki, nad katerimi so naredili zločin komunisti zaradi revolucije in s tem dejanjem niso pobijali okupatorja niti osvobajali Slovenije. Zorganiziraj. V Sloveniji je velika nevednost in pasivnost zaradi kolektivizacije. Ljudje čakajo na druge, da kaj naredijo, na množico, na ukaz Firerja.

    • Resno mislim, da je v Sloveniji veliko pomanjkanje proaktivnih ljudi. Med njimi pa veliko pomanjkanje razumnih ljudi. Večini je udobno bivati večno neopredeljen (grško:idiot), ostali pa se razporedijo po klanih, boječ, da ja ne bi kaj takega rekli in naredili, da bi jih klan izpljunil.

 4. Dober članek. Sicer stopnuje grozo in paniko. Kdor je prebiral Mladino v 80ih in začetku 90-ih pozna ironični način pisanja, ki ga Poznič nakaže v naslovu in začetku. Morda sta ga na “desnici” sposobna samo Capuder in Puharjeva. Ostali pa so podobni stari gardi komunistov in JLA oficirjev po avtoritarni zgroženosti in zadrtosti .

 5. Ker je Poznič med tistimi kleriki, ki ne izpustijo priložnosti, da ne bi napadali črno belo:Ateizma, internacionalizma, individualizma, liberalizma, sekularizacije naj povem, da je bil TRG prvi, ki je združeval rodove, narode, civilizacije, sovražnike. Prva institucija oz. internacionalna organizacija, ki je globalno presegla nacionalnost je bila Cerkev. Ki je tudi prva spodbujala razvoj individuuma v kolektivu.

  • Zatajevani primorski TIGR!
   REŠETO, 31. Maj 2016

   Lepo, da ZZB in podobni počastijo spomin na TIGR- a, to je, spomin na borce za osvoboditev Slovencev in Primorske izpod italijanskega fašizma.
   Prav pa bi bilo, da bi se jim najprej opravičili, saj so jih desetletja zatirali in tajili.
   Dokler nismo pod vodstvom DEMOSA s plebiscitom naroda dobili samostojne demokratične Slovenije, ni bilo na Mali gori pri Ribnici nobenega spomenika v spomin TIGR-u.
   To vse pove o odnosu KPS in enopartijske oblast v SFRJ do organizacije in članov TIGR-a. Tudi odnos ZZB.
   Dodatno to še vedno potrjuje spominska plošča na trgu v centru Ribnice, ki je bila postavljena v spomin Antona Majnika v času enoumja SFRJ.
   Niti besed ni na plošči, da je bil Anton Majnik primorski TIGROVEC!
   Še dne, 1. maja 2016 predstavnik Inštituta za novejšo zgodovino, doc. dr. Bojan Godeša, slovenski javnosti na nacionalnem mediju pove, da so bili komunisti do organizacije TIGR normalno zadržani, saj se je organizacija TIGR naslonila na reakcionarne sile, kot je to kralj, oblast Kraljevine Jugoslavije ter bil le nacionalno orientiran.
   Komunisti pa so bili torej revolucionarni in orientirani »internacionalno« in zato napredni?
   Šele v samostojni Sloveniji se spominjamo prvega spopada primorskega TIGR-a z italijanskim okupatorjem, ki je bil 13. maja 1941 na Mali gori pri Ribnici.
   Žrtev tega spopada je bil vojaški vodja TIGR-a Danilo Zelen, ki je bil tudi državljan kraljevine Jugoslavije in rezervni obveščevalni častnik Dravske divizije VKJ – Vojske kraljevine Jugoslavije, ki je podpirala primorski TIGR.
   Ali je bil torej Danilo Zelen potem reakcionar in nacionalist in ne borec za osvoboditev Slovencev in Primorske izpod italijanskega fašizma?
   Kako se lahko še vedno javno omalovažuje in ponižuje primorski TIGR in s tem njegove borce, ki jim revolucija ni bila cilj žrtvovanja? Dejstva, ki povedo vse!

   Franc Mihič

   • Res nima neposredne povezave, je pa vsaj sporočilo o tretmaju TIgra in to še dandanes, saj mnogi ne vedo to.
    V kolikor je to sporočilo tako moteče, da ne sodi sem, naj ga administrator odstrani.

   • Al prav je TIGR, ali prav je TRG? 🙂

    Trg zaenkrat še ni lastno ime. Se piše z malo v slovenščini. V nemščini ( Markt) pač ne. Čisto nič drugače kot vsi samostalniki. Trg tudi ni noben subjekt. Ne razmišlja, ne načrtuje, nima pobude. Nimam pojma, kako bi združeval. Je le instrument za to, da se trguje. Združujejo ali razdružujejo kvečjemu ljudje.

    • Ojoj, se pravi da gre za funkcionalno nepismenost. Ko človek ne ve kaj bere, samo kratico vidi, ki ga spominja na TIGR.
     GRE ZA TRG, TRGOVANJE

 6. Če je Jezus nagovarjal “drugačne” ljudi, prav tako njegovi prvi učenci z ljubeznijo, dialogom. Če je Peter želel zapiranje Cerkve na rod, narod, je Pavel šel proti Grkom in Rimu oznanjat “vsem ljudem”. Cerkev je danes enaka družbi. Ni kvas družbe. Danes imamo sekto, ki oznanja “pravila”, da lahko s tem orodjem bruha sovraštvo na drugačne. Iz te sekte (herezije) so se razvijali zadnjih 500 let totalitarizmi.

 7. Janša in njegovi fanatični trabanti a la Poznič so najboljše zagotovilo, da bodo Sloveniji najmanj še prihodnjih 50 let vladali samozvani levičarji (ti sploh niso pravi levičarji, pa še nesposobni, skorumpirani in klientelistični so). Zakaj? Takoj, ko začnejo katoliški zagrizenci tipa Poznič tumbati o nujnosti obnove “katoliške identitete” Slovenije (mimogrede, ta je bila našim prednikom dvakrat vsiljena z ognjem in mečem), se začnejo volivcem v možganih rolati slike pedofilske duhovščine, s prevarami nagrabljenega cerkvenega premoženja, inkvizicije, križarskih vojn, protireformacije, domobranske prisege Hitlerju itd. itd. In volivci kljub vsem zadržkom s težkim srcem vnovič izberejo levico …

  • Valter, preberi si današnji Požarnikov prispevek, ki pravi da vedno več ljudi ugotavlja da pa brez Boga ne bo šlo.
   Prepuščam ti oceno, kje smo in kaj nas je zgodovina naučila.

   • Če bog obstaja (v kar precej dvomim, ampak ne bi zdaj o tem), potem z RKC nima absolutno nič skupnega. Je pač preveč diskreditirana, odgovorna za nepopisna nasilja, genocide, prevare, grabeže, diskriminacije … skozi celo svojo zgodovino, da bi bog – če je naj bi bil ta resnično vrhovna etična instanca – lahko stal za njo.

    Sicer pa, če že bog, kateri? Krščanski? Muslimanski? Židovski? Newageovski? Masonski? Hindujski bogovi in boginje? Človeštvo se ni uspelo nikoli poenotiti o tem, koliko je bogov, kako mu/jim je ime, kakšna je njegova/njihova funkcija, kakšen je njegov/njihov odnos do človeštva itd. Nič ne kaže, da bi mu to uspelo v prihodnje. Kvečjemu obratno. Številni dokazi in indici pa kažejo, da so bog/bogovi in religije na splošno zgolj elaborirani konstrukti človeškega uma.

    • Zmedeno in slaboumno razmišljanje. Na vprašanje, če že bog,kateri bog, verjetno ti pristajaš samo na tistega, ki je bil naveden v partizanski ciklostirani brošurici: “Naš partizanski bog je rop, požig, umor!”

   • To kar opisuješ ne vidim kot stvar vsega človeštva, ampak posameznega človeka.
    Vsak zase naj bi si odgovoril na vprašanja katere so njegove prioritete, v kaj verjame in po kateri poti bo stopal.

    • Ne sili, ker več ne more, vsaj v demokratičnem svetu ne. Če pa bi lahko, pa nedvomno bi. Tako kot je v srednjem veku, z ognjem in mečem. In to masovno.

     • Lej- pišeš prazne floskule. Oglejski patriarh Pavlin, apostola sv. Virgil in sv. Modest iz salzburške škofije, solunska brata sv. Ciril in sv. Metod, najeminentnejša imena pokristjanjevanja so vsi prinašali krščansko vero in omiko našim prednikom vse prej kot z ognjem in mečem. Blagovestno. Če je kaj prišlo med Slovence z ognjem in nasiljem, je to komunizem.

      Lahko si vesel, glede na tvoje provociranje in napadalnost, da živiš v deželi s krščansko tradicijo. Če bi v islamskem svetu ali tudi sredi hindujcev takole packal njihovo vero, se ti ne bi dobro godilo.

      Če bi pa v prejšnjem režimu, tako kot tu udrihaš po krščanstvu, udrihal po komunistični veri, ti garantiram, da bi zdaj bil zaradi takih javnih komentarjev že na Golem otoku.

      Če bi ti vsaj ta naša krščanska tolerantnost bila kakšna lekcija. Pa imam občutek, da nisi ravno učljiv. Možno pravzaprav, da se greš nek sadizem , ampak le kdo bi te razumel …

     • Gospodje komentatorji,
      bodite pozorni na ljudi, ki so sem prišli prepričevat z argumenti iz komunističnih sestankov. Ni se treba z njimi prepirati, tudi nima smisla zgubljati časa z odgovarjanjem na njihove laži.

     • “Gospodje komentatorji,
      bodite pozorni na ljudi, ki so sem prišli prepričevat z argumenti iz komunističnih sestankov. Ni se treba z njimi prepirati, tudi nima smisla zgubljati časa z odgovarjanjem na njihove laži.”

      Zelo podpiram. Z besedo in dejanji. Tisti, ki se z njimi verižno prepirajo, si sami sebi jemljejo kredibilnost.

 8. Oh, jaz ga pa zelo dobro razumem. Pač dela svoj poklic in svoje delovne naloge, za katere je dobro plačan. Kaj bi sicer on in njegovi tovariši obveznoime, jesus, valter in še nekateri drugi, ki se jih trenutno ne spomnim, iskali na krščanskem portalu, kot smetili po naročilu. Živ dokaz so, da udba še deluje, usmerjena iz enega centra, s starimi, preizkušenimi boljševiškimi metodami in napada vse, kar je krščanskega ali katoliškega, celo zanjo nepomemben portal, kot je casnik. Nikomur od nas, na primer niti na misel ne pride, da bi prebiral in vsiljeval svoje misli na levičarskih ali komunističnih portalih, ker nas pač ne zanima in ker nam ni naročeno – pač nimamo tega poklica in te službe.

  • Če so prej omemjeni vse kar Udba premore, potem ji ni pomoči.
   Levičarski in komunistični portali pa ne dovolijo zraven drugačemislečim.

  • Pojdite k psihiatru, kajti očitno trpite za hudo paranojo. To je dobronameren nasvet! Jaz nimam nič ne z (nekdanjimi) komunisti ne z Udbo ne s Kučanovim klanom itd. Skoraj 100-odstotno sem prepričan, da isto velja za druga dva komentatorja, ki ste ju omenili.

   • Pometi pred svojim pragom in kar ti sam pojdi k psihiatru – tako sovraštvo do kristjanov, kot je tvoje, meji že na duševno bolezen.

 9. “..se uprite vsakič, ko hočejo brez vašega dovoljenja peljati šolarje na kakšno društveno borčevsko proslavo…”

  Moji otroci že več let dobijo opravičilo in so prosti na dan, ko šola organizira športni dan Pohod ob žici.

 10. Že, če človek samo malo pogoogla, takoj ugotovi, kako “blagovestno” se je katolicizem širil med našimi predniki:

  “Takratni potek krsta je leta 811 podrobno opisal opisal oglejski patriarh Maksencij, vendar tovrstni zapisi ne veljajo za verodostojne, saj so izredno enostranski. Sprejeli naj bi ga lahko le tisti, ki so bili dobro poučeni o krščanski veri ter so lahko samostojno, brez prisile, povedali, da verujejo v Kristusa. Prav zaradi tega je pokristjanjevanje potekalo v domačem jeziku. Obred se je začel s tem, da je krščenec dobil sol v usta, duhovnik pa mu je pihnil skozi nos. Po koncu prvega dela obreda so ga izprašali in odpovedati se je moral grehu. Nato so ga trikrat potopili v vodo ter ga mazilili s svetim oljem. Opis je povsem enostranski in ne prikazuje realnega stanja, kjer je bila predkrščanska stran preganjana in je bil krst edina izbira. Zaradi nasilnega pokristjanjevanja so kasneje sledili upori.

  Pokristjanjevanju so sledili upori, s katerimi so hoteli pregnati krščansko vero. Dvakrat so se poskušali upreti, ampak so bili obakrat zatrti. Po smrti kneza Hotimira so se uprli tretjič. Tokrat so iz dežele za nekaj let pregnali vse krščanske duhovnike. Kristjani so se na oblast vrnili s pomočjo Bavarcev.”

  Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Pokristjanjevanje_Alpskih_Slovanov

 11. Avtor Andrej M. Poznič vedno odlično analizira stanje duha v družbi in nakaže smer potrebnih odločitev.
  V tem članku je neprimeren samo naslov in mogoče slika, ki je asociacija “kulta osebnosti” namesto anahronistične slike “Titovih pionirčkov”, sedanjega časa, ki bi moral biti naslov članka zaradi verodostojnosti.

 12. Ko avtor omenja TIGR in Primorsko, naj dodam, da so Primorci dobro vedeli, kaj je fašizem, zelo dolgo pa niso vedeli (mnogi še zdaj ne), kaj je njegov predhodnik – boljševizem. V blagohotni naivnosti so preveč verjeli v osvoboditev, ki potem ni prišla. Primorske so se polastili udbaši in boljševiki vseh vrst – toliko malikovalcev rdeče zvezde ne najdete nikjer drugje, zato maškerada “titojugendstva” v Ajdovščini ni nobeno naključje.

  Danes Slovenija in Primorska praznujeta: dan priključitve k matični domovini. Čestitke! Menda bo proslava v Postojni (nekdanji prestolnici Notranjske, sic!). Domnevam, da bodo to žal spet neke boljševistične bakanalije,z rdečimi zvezdami, srpi in kladivi, kot so bile vedno doslej, najizraziteje pa pred leti v Izoli, z izrabljenimi otroki in šolarji. Če bo drugače, bom presenečen. Čas bi res že bil.

 13. Proslavljanje lani v Izoli je bilo skrajno neokusno na dva načina. Ker je bilo povdarjeno komunistično zmagoslavje z vso komunistično simboliko in retoriko in ker se je dogajalo v Izoli, ki je bila vedno rimsko, benečansko oz. italijansko mestece, od koder je bil tisočletni italijanski živelj pregnan zaradi zmage komunizma. Skrajno neokusno zmagoslavje balkanskih komunističnih priseljencev k sreči ni povzročilo protesta uradne Italije, ki bi bil v tem primeru popolnoma upravičen.

  • Zdi se mi, da vi celo slovensko Obalo ponujate Italijanom oziroma si srčno želite, da bi nad temi mesti spet zaplapolala bandiera tricolora. Se zavedate, da je to narodno izdajalstvo ter ogrožanje suverenosti in ozemeljske celovitosti Republike Slovenije? Veste, da je to hudo kaznivo dejanje?

   • Bedak. Povedal je samo zgodovinsko dejstvo, da je bila Izola, skoraj nič manj pa Koper in Piran ( in potem vsa mesta po zahodni obali dol po danes hrvaškem delu Istre) etnično do let po drugi svetovni vojni in eksodusa tamkajšnjega avtohtonega prebivalstva od rimskih časov naprej vedno romanska oz. italijanska. Tudi ljudska štetja pod Austroogrsko to povejo – procentni deleži Italijanov pa nad 95% v vseh teh mestih.

    Sicer pa tvoja pomanjkljiva volja do resnice in pravičnega vrednotenja več kot razkrita že s tem, kar tule natolcuješ o krščanski veri. Da si ti le da …

    • Bedak si ti in to na kubik. Jasno sem zapisal “zdi se mi”; splošno je namreč znano, da so med klerikalci razširjene italijanofilija, avstrijakanstvo, nemškutarstvo itd., ker pač tako sovražite nekdanjo “balkansko komunistično Jugoslavijo”.

     Glede krščanstva (zlasti katolištva) pa nič ne natolcujem, ampak navajam zgolj osnovna zgodovinska in religiološka dejstva. Da pa imate vi in vaša RKC hude in konstantne probleme z dejstvi, je pa že zelo dolgo časa urbi et orbi znano. Nič novega pod soncem, skratka.

     • Lej, dejstva so dejstva. Meni, ki vlečem rodbinske korenine tudi iz daleč najbolj ribiške slovenske vasi ( ki je seveda danes v Italiji) in kjer se je vedno gojilo pristno narodno zavest, so etnične zadeve in njihova zgodovina ob tej meji in morju dovolj jasne. In dovolj racionalno na njih gledam, da mi ni treba lagat pred drugimi in pred samim sabo. Zavoljo kakšnega namišljenega patriotizma.

      Sicer pa, enkrat katoličanom očitate eno, drugič povsem obratno. Po potrebi. Enkrat smo sumljivo anacionalni in se “preveč dobro” razumemo s sosedi ali naj bi bili celo vatikanski hlapci, drugič smo pa domnevno fašistoidno nacionalistični. Zmeraj pa priročni za grešnega kozla v takih očeh kot so tvoje.

     • Tipično za bedaka Valterja, ki ne zna drugega kot žaliti.

      Po njegovo je treba sovražiti ideološke nasprotnike.

      Prav zanimivo. Valter je nacist (nacional-socialist). Po drugi strani pa drugim očita isto.

Comments are closed.