Tito je bil svetovni voditelj in antifašist

14

Avtor: A. Ko. Vir: MMC RTV SLO. Novi predsednik SD-ja Igor Lukšič je poudaril (op. v MMC-jevi klepetalnici), da bo vzpostavljanje vrednote enakosti in solidarnosti ter pravičnosti vodilo SD-ja. Poudaril je tudi pomen prerazporeditve bogastva in korekcije tržne delitve.

“NOB je pomembna identifikacijska točka, ker je v NOB šlo tudi za prerazporeditev bogastva: tedaj se je polfevdalna struktura spreminjala, agrarna reforma je bila pomembna, uveljavljena je bila ženska volilna pravica, zmanjšan vpliv elit in, kar je najbolj pomembno, svoboda naroda, ki je postal država. Od tu so nastajali tudi konflikti z RKC. Torej ne gre samo za ideološka vprašanja, temveč za prekleto vsebinska in življenjska za narod in za ljudi,” je še povedal o usmeritvi SD-ja pod svojim vodstvom.

Na vprašanje, ali je bil Josip Broz – Tito zanj zločinec, pa je odgovoril: “Tito je v prvi vrsti svetovni voditelj, antifašist in borec proti Hitlerju in Stalinu. Koliko si je v življenju umazal roke kot posameznik in politik, je za celovito oceno njegove zapuščine tudi pomembno, vendar zanj velja tako kot za vse velike zgodovinske osebnosti: pomembno je ključno pozicioniranje.”

Več: MMC RTV SLO.


14 KOMENTARJI

 1. Dejstvo, da je bil Josip Broz Tito dosmrtni predsednik nekdanje SFRJ, pomeni, da prav njegovo ime v največji meri simbolizira nekdanji totalitarni režim.

  Tako ustavno sodišče v Odloku o določitvi in spremembi imen in potekov cest in ulic na območju Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 44/09).

  Sedaj si pa sami ustvarite mnenje.

  • A opravičevanje in glorificiranje klerofašističnih kolaborantov med 2. svetovno vojno pa ni v neskladju z ustavo?

   • Kaj pa skupna izredno uspešna protiimperialistična borba komunistov in nacistov od 23.avgusta 1939 do 22.junija 1941? To je bila skupna PRAVIČNA VOJNA proti imperializmu!
    In totalen razdor prijateljstva med tov. Stalinom in tov. Hitlerjem, med komunisti in nacisti dne 22.junija 1941?

    • Stalin je bil direkten naredbodajalec in šef Tita, čeprav je bil Tito, na jezo svojega “hazjanina” Stalina veliko bolj fanatični boljševik kot sam Stalin.

     Vsak slovenski ali jugoslovanski komunist, ki ni hotel biti prijatelj tov. Hitlerja, je bil nemudoma izključen iz partije in se je večinoma poslovil tudi od svojega življenja. Prečitaj spomine zavedne komunistke Angele Vode!

   • V skladu z resnicoljubnostjo (in upam, da tudi z ustavo) je objektivno ovrednotenje delovanja posameznih skupin med vojno, kar pa se v Sloveniji se zdalec ni zgodilo. Prav taksni ljudje kot Vi, g. Tinko, neobjektivno opravicujejo in glorificirajo tudi vse zlocine, ki jih je zakrivila KP pod krinko osvobodilnega boja. Nekoc se bo zgodilo tudi to.

 2. TITO , JE BIL SPRVA NANADEN TAT , POTEM TERORIST , ARESTANT , KOMUNIST IN FAŠIST , velik zapravljivec v eni osebi !

  Iz malega raste veliko , tako so nekoč dejali !

  • Mineva že sto let, odkar je Tito kradel po kamniških cerkvah, ti, Cactus, mu pa še do danes nisi odpustil.

 3. Tito naj bi bil antifašist in kaj naj bi to pomenilo?

  Znano je, da je bil glede na posledice komunizem hujši od nacizma in fašizma.

  Torej se je v osebi Tita večje zlo borilo proti manjšemu zlu.

Comments are closed.