Think Positive

5

Vir: blog Blitz. Zadnje dneve je prve strani slovenskih družabnih kronik zavzela afera Čepin, ki zaradi domnevne vpletenosti enega nekdanjih premierjev grozi, da bo vsak hip prestopila tudi prag resnejših medijev. No, ob razkritju imena nekdanjega premierja (sam sem sicer takoj uganil, kateri izmed nekdanjih PM je najresnejši kandidat) so “resnejši” mediji obmolknili. Kar je seveda neverjetno, če pomislimo, koliko so si dali opraviti z afero Lewinsky ali z bunga bunga pri zahodnih sosedih.

A v senci afere Čepin in dogajanja okoli varčevalnih ukrepov se je kar malo sramežljivo na straneh včerajšnjega Žurnala pojavil članek o dogajanju na zadnji seji mestnega sveta MOL. Osrednja tema članka je sicer sprejem odloka o oskrbi s pitno vodo, prava poslastica pa je v okvirčku. Gre za pravo komedijo zmešnjav, ki nazorno predstavlja način delovanja Liste Zorana Jankovića oziroma Pozitivne Slovenije v mestnem svetu ljubljanskem. Takole gre:

Zmotili so se

Komedija zmešnjav. Cene gostinskih vrtov naj se povišajo za 40 odstotkov, ne za več kot sto, je predlagal Anže Logar iz SDS, mestni svet pa je to “pomotoma” sprejel, ker so se nekateri svetniki Liste Zorana Jankovića pri glasovanju zmotili. Morda se je to zgodilo zato, ker župan pred glasovanjem vedno pove, kako naj glasujejo, Aleš Čerin, ki je pri vodenju seje zamenjal Jankovića, ker se je ta sestal s Hannesom Swobodo, pa tega ni storil. Jankovićevi so napako popravili s vnovičnim glasovanjem, ko so potrdili več kot 112-odstotno podražitev.

Seveda nisem presenečen, že večkrat sem v preteklosti pisal o tem, kako deluje Jankovićeva lista. A kljub vsemu sem doslej verjel, da njegovi svetniki vsaj vedo, o čem glasujejo. Slišal sem sicer zgodbe iz prve roke, da je ta ali oni ves čas spal in so ga zbudili le za glasovanje. Vendarle pa sem mislil, da vsaj približno poznajo vsebino predlogov, in da jim župan da navodila le zato, da še enkrat potrdi svoje mnenje. Ne pa, da večina njegovih svetnikov dejansko nima pojma, o čem glasuje.

Ampak prav to se je potrdilo na zadnji seji – ker jim predsedujoči oziroma v.d. župana ni povedal, kako glasovati, so pač glasovali za tisto, kar se jim je zdelo vsaj približno v pravi smeri.

Seveda me pa to ne preseneča, podobno delovanje namreč Pozitivna Slovenija demonstrira tudi v parlamentu in v javnosti. V oči mi je namreč padlo, da v javnosti nastopa skoraj izključno Alenka Bratušek. Če so Pozitivci v enem tedno osemkrat v medijih, je sedemkrat od tega Alenka Bratušek. Kaj je razlog temu, lahko seveda le ugibamo. Najverjetneje pa je, da je preprosto edina med dvajseterico temu kos. Ostalim pa je tako ali tako bilo od prvega dne namenjena funkcija pritiskalcev na gumb.

Think Positive … Do what you’re told to!

5 KOMENTARJI

 1. Za New Age moraš biti ali neracionalen ali malo bolan.
  V new age gibanjih je glavna mantra : Be positive.
  Kot v slabi psihologiji. Ali kot v pocukrani religiji namenjeni za razvajence in prezaščitence.

 2. Populizem v Sloveniji je na višku. Mediji v glavnem šimfajo nacionalistični populizem, pri čemer elegantno izločijo nacionalne interese in hiper fobijo pred konkurenčnim tujim kapitalom.

  Najhujši populizem, ki nam ga mediji v Sloveniji oprganizirano nabijajo pa je socialni oz. socialistični populizem, ki ga najdemo skoraj pri vseh političnih strankah – kar samo pove, kako globoko motena in patološka družba smo. Tako kot Miloševićeva Srbija, ki jo je zajela množična psihoza – v Sloveniji laufa psihoza socializma z nacionalnim interesom.

 3. V Sloveniji laufa psihoza 571 psihopatov (tv slo, pop, delo, dnevnik, nedeljc, večer …) komunistične partije jugoslavije (velike srbije), ki po navodilih murglskih psihopatov CK ZKJ preko medijev ustvarjajo zlagano podobo realnosti.

  Nadaljnje besede o opicah, ki pritiskajo na gumbe, jankovićih, jakićih, mišićih, bosnićih, hercegovcih, bilaćih … so menda odveč.

  Trditvi, da je družba, v kateri imajo besedo kućani, jankovići, isajlovići, zgoraj omenjeni, ali pa igralci pikada (semulići, utroše, uroševići, miščevići, petrovići, vukadinovići, ščernjavići …) in kar je še patoloških primerov titoizma, patološko motena, seveda lahko pritrdimo, vendar velja ob tem opomniti, kar velja za vsako patologijo, da je tako ravno zaradi prisotnosti naznačenih patoloških primerkov.

  Torej, rešitev je dokaj preprosta, če želimo nepatološko okolje: odstranitev vzroka za patološko stanje – hujše oblike na Dob, milejše pa prepustiti trgu, kar sicer pomeni prepustiti socialnim službam, je pa to vsekakor ceneje kot do sedaj, ko so si patološki primerki v našem imenu sposojali milijarde evrov.

 4. GROZNO se mi zdi , da se “pozitivka ” g. BRATUŠEK hvali , kako je swvetovala GOSPODU BAJUKU pri finančnih odločitvah ! DR. BAJUK , je lahko vsak trenutek , brez posrednikov, poklical svoje naslednike v PARIS ali nekdanje predpostavljene v NEW JORK ! Nevem zakaj je potem minister KRIŽANIČ v vsaj treh pismih zaprosil DR. BAJUKA , da mu pride v kabinet za svetovalca , če je imel ta pri sebi “finančno expertko ” BRATUŠKOVO ??!

  NA TO TEMO SE ODPIRA VELIKO VPRAŠANJ in zakaj je ravno to ministrstvo z vlado vred pripeljalo državo pred stečaj !

Comments are closed.