Testiranje na prisotnost drog je nov standard v politiki, a prenizek

4
39

Predsednica LDS Katarina Kresal je na spletni strani LDS objavila, da s tem ko se je dala testirati na prisotnost drog in psihoaktivnih zdravil v organizmu, postavlja nov standard v politiki. Resnično se ne spomnimo primera, ko bi se kakšen politik testiral na prisotnost drog, tako, da je predsednica LDS res postavila nov standard.

Vsi rezultati testov na prisotnost drog in psihoaktivnih zdravil v urinu so bili negativni. In laiki – kar državljani večinoma smo – bi lahko zaključili, da se predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve ne drogira. Kar je dobra novica.

Slaba novica pa je, da je predsednica LDS standard postavila precej nizko. Prisotnost drog v urinu namreč zelo hitro pade (v 1-2 dneh), v laseh pa se zadrži precej dalj časa – do 90 dni.

Sedaj je čas, da se ojunači predsednik vlade, da nekaj svojih las in pokaže kaj se pravi visoko postaviti standard v politiki. Kar bi morda res moralo postati standard v politiki in ne le pri športu.

Foto: PhotoXpress (fotografija je simbolična)

4 KOMENTARJI

  1. Hudirja, najbolje bo, če kar od vseh politikov zahtevamo test glede prisotnosti drog v njihovih organizmih. Še raje pa test alkoholiziranosti. 😉

  2. In kaj bi s tem dosegli? Tisti, ki ne verjemejo, bi tudi v primeru las trdili, da je vzorec od neke druge osebe in bi nemoteno špekulirali naprej. 😉

  3. Ne da bi hotel Katarini Kresal karkoli očitati, je treba relativizirati rezultate njenega test.

    Test bi bil prepričljiv, če bi bil opravljen na preskok, ne pa na dan, ki ga je sama izbrala.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite