Teorija spola: (ne)vidna vojna za otrokovo dušo

25

transgender

Če leta 2013 ni bilo človeka, ki ne bi slišal za stavek »kdo sem jaz, da bi sodil?«, pa danes le redko koga najdemo, ki bi vedel, kaj je papež izjavil med oktobrskim apostolskim potovanjem v Gruzijo. Pred posvečenimi osebami in dan zatem pred novinarji je Frančišek znova izpostavil problem »ideološke vojne«, ki napada zakonsko zvezo in družino in ki pri svoji bitki uporablja ideje.

Kakšna vojna? Kakšne ideje?

Kdor spremlja le domače medije, bo stežka opazil, da se po tolikih državah sveta zbira ogromno število protestnikov, staršev, ki želijo zaščititi svoje otroke pred teorijo spola oz. pred »mešetarjenjem« z otrokovim dojemanjem spola, čustev in odnosov. Resnica je, da je ta globalna vojna proti svetosti otrokove intime prisotna v čisto vseh državah Zahoda. Pa ne samo tam. Razne agencije Združenih narodov jo širijo tudi v države, ki so v razvoju (Južna in Srednja Amerika, Afrika, nekatere azijske države) in sicer po logiki »jaz tebi, ti meni«. Kakor je Frančišek že povedal avgusta letos: »Gre za plačano ideološko kolonizacijo s strani vplivnih narodov«. Zadnji znani primer je Panama, ko so julija letos preko Sklada za prebivalstvo (UNFPA) v šolski sistem želeli vsiliti izrazito spolno vzgojo, z elementi eksperimentiranja s spolno orientacijo in spolno identiteto. 100.000 prebivalcev Paname je šlo na ulice in ostro protestiralo proti tej »ideološki kolonizaciji«, kot ji je papež Frančišek nadel zelo dobro ime.

Dalje, to poletje (in nazadnje konec oktobra) se je na ulice nemške zvezne dežele Hessen moralo podati več tisoč staršev, ki so nasprotovali odločitvi tamkajšnjega ministrstva za kulturo. Mimo volje staršev je nareč potrdilo učbenik spolne vzgoje (za otroke od 6. do 19. leta starosti). Učbenik izpostavlja teme in slike, ki so neprimerne otrokovi starosti, po obdobjih prikazuje »normalnost« različnih spolnih praks, orientacij in spolnih identitet; zagovarja prekinitev nosečnosti, »coming out«, nadomestno materinstvo, posvojitve, pravica do avtodeterminacije, itd. Podoben učbenik je letos vsem šolam »vrinilo« tudi bavarsko ministrstvo za kulturo in šolstvo. Italija je našla svoj »kanal« za indoktrinacijo otrok tudi preko ministrice za šolstvo. Ta je lani sprejela šolsko reformo, ki vključuje »Akcijski načrt: proti spolnemu nasilju in gender nasilju« – kar z drugimi besedami pomeni tiho, nevidno vnašanje zmede, dvoma ali celo sovraštva do svoje moškosti/ženskosti, do svojega telesa. Pretiravam?

Primer Švedske

Švedska, ki je leta 1995 uzakonila registracijo istospolne partnetske skupnosti in 2009 legalizirala istospolne »poroke«, je hkrati uvedla tudi obvezno izobrazbo o »enakosti« različnih življenskih stilov (homo, trans, bi, queer), o pravici do lastne določitve spola, spolnega izražanja, ipd. Kot posledica kakšnega načina vzgoje se je izkazalo, da je vedno več najstnikov brez orientacije, smernic, jasnosti in zato vse bolj nezadovoljnih s samim seboj, še posebej s svojim telesom. Louise Frisén iz otroške bolnišnice Astrid Lindgren je opazila 100% letni porast otrok in adolescentov, ki niso prepričani v svoj spol in ki iščejo zdravstveno pomoč – spremembo spola. Leta 2012 je v omenjeni bolnišnici bilo manj kot pet primerov, leta 2015 kar 116, do konca leta 2016 pa se bo število mladih pacientov povzpelo na več kot 200. Za povrh so »sopotniki« te diagnoze globoke duševne stiske in visoka stopnja samomorilnosti. Katastrofalna vzgoja, ki otrokom jemlje prihodnost.

Kako je pri nas?

Če vam, staršem, ni treba iti na ulice zaradi seksualizacije otrok znotraj ure spolne vzgoje in če vaš otrok še ne dvomi v svoj spol, to vseeno ne pomeni, da ne smete biti čuječi. Po naših slovenskih šolah se že nekaj časa berejo knjige o spremembi spola (knjiga Ime mi je Damjan); v prvem razredu o istospolnih »družinah« (knjiga In s Tango smo trije); znotraj zdravstvene vzgoje igranje igre vlog (strokovni delavec sili učence, naj se nekdo vživi v vlogo očeta, drugi pa v sina geja); v okviru Kulturnega dneva obvezen ogled prikritega lezbičnega filma iz leta 1991 (film Ocvrti zeleni paradižniki). To je samo nekaj primerov. Ne pozabite, da po šolah hodijo aktivisti Amnesty International, feministične organizacije (Ženska svetovalnica), LGBT organizacije, razna nevladna društva, ki propagirajo »nebinarne spolne identitete« (Zavod TransAkcija), ipd. Ti ponujajo izobraževanje o »človekovih pravicah«, »proti homofobiji, transfobiji in stereotipom«, »proti nasilju nad ženskami«, »o enakosti med spoloma«, »sprejemanju drugačnih« in podobno. A to je le volk v ovčji koži.

Kako ta vzgoja spreminja otroka?

Rezultat psevdo-znanosti o spolu in spolnosti, ki se skrivajo pod zgoraj naštetimi predmeti/programi, je takšen: otroke naredi nestrpne do zagovornikov zakonske zveze med moškim in žensko, nestrpne do potrebe/pravice otroka do mame in očeta in nestrpne do sprejemanja biološkega spola kot edinega merila za spolno identiteto. Kajti takšen način vzgoje otrokom ne omogoča kritičnega razmišljanja, ampak jih sili, sledijo teorijam, ki so jih zapisale feministke v 70-ih in 90-ih. Toda nestrpnost ni vse. Omenjeni primer Švedske pove dovolj.

Resnična ideološka kolonizacija, ki umsko ubija mlade rodove. In gorje tistemu, »ki pohujša enega teh malih« (prim. Mt 18,6).

25 KOMENTARJI

 1. Vsak dan več tem, ki predstavljajo vsebino za pohod na naslednje volitve. Samo pravilno jih je treba predstaviti in ljudje bodo šli na volitve in glasovali za tiste, ki mislijo z zdravo pametjo. Prepričan sem, da lahko premagamo novodobne vsiljevalce raznih teorij.

 2. Hvala vam za vaše pogumno raziskovanje, težko individualno delo. OZN je socialistična, birokratska, skorumpirana organizacija. Ta ideološki imperializem ima za sabo velik aparat mladih družboslovcev, ki so zelo dobro plačani za delanje vojn. Večino kapitala dobijo iz držav, davkoplačevalski denar Socialnih držav. Tem pomagajo številne monopolne korporacije, kot pomoč, ker jim država regulira monopol.

 3. Wikileaks je odkrival crony capitalism v ZDA, vpetost Sorosa in Wall Streeta in moč višjih birokratov in politikov (sodobni mafijci). Države imajo v rokah tiskarne denarja, močno obdavčujejo delavce in podjetja, posegajo kot največji hegemoni v življenja ljudi. Koristno je gledati film Matrico, v vidiku psihološkega sleplenja množic. Države korumpirajo nevladne organizacije,tudi cerkve. Mirovni inštitut od vlade dobi 8 mio, 8 mio od sorosa.

 4. Grozljivo se to bere. Toda verjamem, da je malo staršev, ki bi si upali kaj zabrusiti ravnatelju šole na to temo. Huda tiranija vlada pri nas.
  Ne razumem pa teh Švedov, kako vse to prenašajo…

  • Na Švedskem so izvajali kulturni marksizem – postopoma – ena prvih držav, kjer so to uspeli. Zato tudi ljudje enostavno podpirajo vse te nore ideje.

   To se bodo sedanji starši tolkli po glavi, ko bodo njihovi otroci popolnoma nesposobni in eni jamrači.

 5. Zato ker so oprani. Starši se bomo morali upreti vsem tem zadevam, samo bojim se, da je med verniki premalo staršev z jajci!

  • Vidiš ta narcisoidnost “naših” me moti. Resnično je “ker smo oprani, eden bolj drugi manj”.
   Strinjam se, da je takih z jajci v Sloveniji zelo malo, glede na to, da sem jih veliko klical in vabil v omizje o tej temi. Posebej pa so brezjajčni vsi, ki se skrivajo v množicah, v kolektivizmu. In sami sebe kolektivno slepijo, da so edini pravi.

  • Smo starši z j.. in tisti brez njih uspeli pred leti preprečiti nadaljnje delovanje na naši šoli g Rožani Grdina, ki je takrat imela Akademijo za psihosintezo in se je nato preimenovala v Rozano Bažec in spremenila naslov podjetja. Oglejte si reference, odprite oči…kdo vse hodi po naših šolah in komu vse naši strokovni delavci kimajo in se mu smehljajo, da je njim treba delati manj…kratkoročno. Saj potem jih udari bumerang nasilja med otroki nazaj.

   http://www.center-psihosinteza.org/rozana-grdina-reference/

 6. Vsebina, ki jo članek obravnava je prav gotovo tudi razlog, da se država tako krčevito upira financiranju privatnih šol. Dobro vedo, da bodo na privatnih šolah težje prišli skozi.

 7. Verjetno je starševska vzgoja za enkrat edina rešitev iz tega vsiljevanja. V kolikor se starši zavedajo preteče nevarnosti in so se pripravljeni temu posvetiti.

  Strinjam se, da je odpor do privatnih šol utemeljen tudi na poizkusu vsiljevanja te indoktrinaciji.

 8. Živet in dihat v pretiranem strahu ni dobra stvar. Imam občutek, da avtorica vsaj nekoliko pretirava s to svojo večno temo. Po mojem se velika večina šolskih otrok zaenkrat še ni srečala z ničemer podobnim v šoli. Velika večina evropskih in slovenskih otrok.

  Osnovni pristop avtorice mi tudi ni dober. Na eni strani mi, kristjani, ki vsaj nekateri menda še vemo, kaj so prave vrednote. Na drugi strani sovražen svet, ki nam in našim otrokom menda hoče vsilit nekaj slabega. Jih spremenit v homoseksualce, transeksualce ipd.

  Prvič, živet v stalnem takem strahu psihološko in za otroka razvojno nikakor ni dobro. Tudi za starše ni dobro.

  Drugič ni ne realno, ne dobro, da drugim ljudem hitro in kar počez pripisujemo zle namene. Konkretno avtorica to pripisuje državnim aparatom in pedagoški stroki, posredno ( večini? vsem?) pedagogom v javnem šolstvu.

  Enako absurdno kot to, da se pediatrom ( najboljšim, kar jih Slovenija premore), te dni zlahka, po mojem skrajno neodgovorno, tudi s strani novinarskih krogov, in to znova in znova pripisuje, da hočejo slabo neki Neži, da celo nočejo, da bi živela, je pripisovat učiteljem, učiteljicam in pedagoški stroki in na splošno slovenski ali evropski javni šoli, da hoče delat zlo našim otrokom.

  • Mislim, da avtorico v ničemer ne moreš primerjati z mediji. Besede “kristjani” sploh ni v članku. Niti besede “vrednote”. Na osnovi česa si jo torej tako diskreditiral? Popolnoma neutemeljeno, neupravičeno in krivično!!!

  • Bom kar iz lastnih izkušenj povedal, da avtorica prav nič ne pretirava s to temo. V srednji šoli so dali mladim brat knjigo, kjer je predstavljena ta tema in to na tako bolan način, da je še mene streslo. Pa sem vajen vsega hudega tako v filmih kot knjigah. Katastrofa.
   Dejstvo je, da sedanja garnitura v javni upravi poriva to ideologijo na različne načine. Z obvezno literaturo, z ogledom filmov (kulturni dan), z delavnicami, … Seveda so tudi ljudje, ki drugače mislijo a sedanja oblastna garnitura je vsekakor že tudi javno izjavila, da to podpira.
   Da ne govorimo, koliko javnega denarja gre za promocijo in razna društva, ki te zadeve promovirajo. Za lansko leto je bilo samo javno znanih donacij oz. subvencij preko 10 MIO EUR.
   Glede pediatrov pa ne bom komentiral. V sorodstvu imam polno zdravnikov in večina je v tej zgodbi prizadetih. A ker vem, da so tudi med zdravniki takšni in drugačni ter da je sedanji zdravstveni sistem skorumpiran do onemoglosti, bi v primerih staršev Neže sam ravnal enako. Reči, da bo nek človek kmalu umrl in to trditi še dva meseca po tem je zame osebno katastrofa od stroke. Vsak se lahko zmoti a vztrajati pri tem je s človeškega vidika moralno nesprejemljivo. Naj eden od teh zdravnikov pripelje svojega otroka in naj simulira dogajanje ob Neži. Pa da vidimo, če bodo še tako trmasti.

   Za konec bi povedal samo še to. Nisem za to, da gremo v stalne konflikte. A vsekakor moramo jasno in glasno povedati, če nekaj ni prav. To smo dolžni storiti za družbo kot celoto in naše zanamce. Drugače nismo vredni, da smo prejeli to življenje v dar.

  • Seveda IF ne bo nikoli priznal, da ima avtorica prav. To bi mu porušilo ves sistem dobrih “zmernih konservativcev” (npr. CDU, PO) proti slabim “desnim ekstremistom” (npr. AfD, PiS). Šolski kurikulum v deželi Hessen, ki ga omenja ga. Mojca, je namreč pripravil prav CDU-jev minister za izobraževanje.

   Sicer pa je vsakemu, ki deluje v sedanjem šolskem sistemu jasno, da se prvine teh ideologij izredno agresivno širijo. Da o fakultetah (družboslovnih in humanističnih) niti ne govorim.

   • … Sistem “dobrih zmernih konzervativcev”, ki se je zadnjih 40 let počasi vedno bolj socialistično spridil.. .

   • Mislim, da je po Trumpovi zmagi jasno, da ne gre več za delitve “zmerni konzervativci” ali “zmerni progresivci” proti “ekstermistom”, temveč za delitev t.i. “zmernih levih in desnih”, ki so del establišmenta in preostale, ki to niso.

    Tisti, ki so del svetovnega establišmenta med drugim vsiljujejo tudi teorijo spola, tako levi kot desni. Eni in drugi tudi zastopajo interese kapitala. Interese ljudi zastopajo stranke, ki niso del establišmenta in so praviloma predmet kritike in tudi blatenja s strani dominantnih medijev, ki so tudi del establišmenta.

    • Točno to …zdaj je na nas da razčistimo sami s sabo in ugotovimo, katere stranke pri nas so del tega establismenta in katere to niso !?

  • Kako je na naših šolah sedaj, bi se dalo kar razpravljati. Mi je otrok razlagal, kakšne delavnice so imeli na taboru za nadarjene septembra letos in so mi šli lasje pokonci. Med drugim so otroke 11-14 let postavljali v situacijo, ko so morali podati mnenje, ali bi hudo bolnega otroka, ki zelo trpi in nima možnosti ozdravitve, pustili živeti, ali bi bila evtanazija rešitev za njegovo trpljenje. Gospa Magdič Belcl kar pozna situacijo.

 9. “…da hočejo slabo neki Neži.” To ni “neka” Neža, lepo prosim!!!
  Je deklica Neža, hudo, res hudo bolna deklica. Bog ji pomagaj in njenim staršem!

  • Tako je. Gre za “neko” hudo pomanjkanje empatije. KOT GledaJO trpeče in umirajoče iz slonokoščenega stolpa Uprave UKC.

   • Kakšna uprava? Uprava nim nič s stroko, uprava nima nič z zdravljenjem konkretnih bolnikov.

    O tem, kdaj, kje in kako zdravit bolnika, ima seveda edini kompetenco sodit in odločat strokovnjak ( to je zdravnik) oz. strokovni team. V Nežinem primeru pediater oz. konzilij pediatrične klinike.

    Nisem še srečal človeka, ki bi bil prepričan, da bi bilo bolje, če avion prične namesto pilota pilotirati stevardesa. Ali kar kateri od potnikov.

    No, v Nežinem primeru se spet ponavlja, da naj bi letalo bolje pilotiral kdorkoli. Ker menda pilot nima pojma. In je še zloben povrhu. Oziroma vsaj naj bi pilotu dajali navodila, kako pilotirati stevardese in potniki, ne pa da dela po svoje.

    Takšnega skrajnega iracionalizma ( ki se ne dogaja nikjer v zahodnem svetu) je po mojem zmožna le kombinacija majhnega naroda in slovanske duše.

    • Gospod IF,
     ste zamenjali Boga za zdravnike? Torej, tu imate KARIKIRAN domet zahodne medicine:

     a) tolažba,
     b) sem ter tja lajšanje bolečine in
     c) ozdravitev kot čudež.

     Obnašate se kot prodajalec zdravil v Sloveniji, gospod IF!

    • Tudi ko konzilij največjih strokovnjakov stakne skupaj glave, se lahko ponudijo rešitve, ki so si popolnoma nasprotujoče. Od dosedanjih odzivov se je razumelo, g. IF, da vi to veste, ker ste po njih sodeč zelo blizu stroki ali celo del nje. Se strinjam. Samo čevlje sodi naj kopitar. Glaven problem je, da se je mali Neži med zdravljenjem po svojih najboljših močeh zgodil tragičen zaplet, ki ga nihče od udeleženih pri dekličenem zdravljenju še zdaleč ni želel in si ga v resnici očita vsak, ki je kakorkoli sodeloval pri njem, v to smo lahko prepričani…Je komu znan ta občutek? Ostalo ne dajem komentarjev, ker nihče, prav nihče ne pozna resnice razen Bog.

     __________________________

     Medijski linč…vsako minuto je nekdo na giljotini.

 10. IF,lepo bi bilo,če bi se vzdržali komentiranja vsaj pri tej temi.
  To kar ste napisali je katastrofa za verne, družine. To so hudiči!

  Drugič ni ne realno, ne dobro, da drugim ljudem hitro in kar počez pripisujemo zle namene. Konkretno avtorica to pripisuje državnim aparatom in pedagoški stroki, posredno ( večini? vsem?) pedagogom v javnem šolstvu.

Comments are closed.