Tekaški križev pot Ljubljana – Brezje

0

Skupina tekačev z imenom Živa voda, ki se udeležuje maratonov in teče na njih z namenom, da podpre izkop vodnjakov v afriški državi Malavi, organizira tudi vsakoletni tekaški križev pot.

Tečejo na Veliki petek, od Ljubljane do Brezij s hitrostjo približno 6 min/km ali 10 km/h.

Pot bo tekače in njihove spremljevalce vodila iz Dravelj na Toško Čelo, Sveto Katarino in naprej do Svetega Jakoba. Spustili se bodo v vas Sora in nadaljevali do Suhe pri Škofji Loki, ter naprej do Svetega Duha do Crngroba. Vzponu na Križno goro in preko vasi Čepulje na Svetega Jošta, bo sledil dolg spust v  Besnico in preko Ljubnega na Brezje. Na vseh omenjenih lokacijah se bo molilo križev pot.

Organizatorji zagotavljajo tek čez prelepo gričevje in (ponavadi – letos pač ne) prebujajočo naravo v vsakem vremenu. Povabljeni pred Draveljsko cerkev jutri, 29. marca ob 8h ali se pridružite kjerkoli na poti.

Takole pravijo organizatorji: “Skupaj bomo premagali več kot 60 km in veliko, veliko višinske razlike. Podajali si bomo križ in lepe želje. Na postajah bo na voljo avto z vodo, kruhom in obliži. Pridružiš se lahko kjerkoli, kadarkoli in kakorkoli želiš, le ob določeni uri bodi na želeni postaji, da dobiš duhovno spodbudo. Če ne moreš teči pridi peš, s kolesom, s skirojem, z avtom… Pridi obrisat pot, kot Veronika, pomagat nosit križ, kot Simon, pomolit, spodbujat… Vse šteje!”

Pridemo tudi iz ekipe Časnik.si.

Vir in foto: Facebook profil tekaškega križevega pota