“Tehno bojevnik” za večjo učinkovitost

0

Blaž Kos piše na svojem blogu kako se praktično opremiti s tehnologijo za povečanje osebne učinkovitosti.

Osnovna namena tehnologije sta, da se rešujejo problemi, s katerimi se ljudje soočamo ter seveda tudi, da se veča naša produktivnost. Informacijska revolucija je temelje našega delovanja postavila povsem na glavo in mnogo višjo raven produktivnosti. Najprej z računalniki, potem z internetom, danes z nešteto napravami, s katerimi si lahko pomagamo pri vsakdanjem delu. Predvsem zato, da smo bolj produktivni, da je delo bolj zanimivo in zabavno ter da smo konec koncev bolj povezani. Seveda bo v skladu z zakonom singularnosti ta razvoj zgolj še hitrejši. Poglejmo si nekaj trikov, kako povečati svojo produktivnost danes z najbolj popularno obstoječo tehnologijo.

Osnova za delo je seveda računalnik. Čeprav sem dolgo časa imel zgolj prenosni računalnik, sedaj za delo uporabljam zopet klasični (namizni) računalnik. Je namreč predvsem veliko hitrejši. Najslabše od vsega je, če imate počasni računalnik. Tako lahko izgubljate ure in ure ob čakanju, da se naložijo programi ipd., predvsem pa lahko izgubite veliko živcev. Tudi nekako se mi zdi, da računalniki po 2 do 3 letih začnejo delovati vedno bolj počasno in takrat je investicija v menjavo več kot smiselna.

Pri računalniku definitivno priporočam dva monitorja. To neverjetno poveča produktivnost. Dokler ne poskusiš, ne verjameš …

Preberite si članek do konca.

Foto: PhotoXpress