T. Štih, FB: Zdaj gledam mlade, ki razbijajo Hamburg

8

Ko sem bil star 13 let sem bil čez poletje kurirček v javnih skladiščih. Pri 14-ih sem delal plastične zamaške, da sem si lahko kupil računalnik. Pri 19-ih sem se med vojno prijavil kot prostovoljec (in bil zavrnjen). Pri 21-ih sem odslužil vojsko. Pri 22-ih sem odšel od doma. Pri 25-ih sem s stoenko in vsem svojim premoženjem v njej odšel v Nemčijo.

Zdaj gledam mlade, ki razbijajo Hamburg. Ker da nimajo priložnosti v življenju. In si mislim — pa kaj je tem ljudem? Kaj bi mi, rojeni konec 60-ih in v začetku 70-ih dali za desetino priložnosti, ki so njim na voljo?! V miru, v EU in v svobodi. Četudi so šli študirat gender studies in jim za to nikoli nihče ne bo plačal toliko, kot je državo stal študij, četudi morajo prvih nekaj let švicat, ni zanje nič izgubljeno. Še vedno jim svet leži pred nogami.

Če se ne naučijo tega razumeti in ljubiti življenja bomo, če kdaj prevzamejo vajeti, zdrsnili v srednji vek.

Vir: FB

8 KOMENTARJI

 1. Oh, Tomaž Štih, kakšen srednji vek neki?! Srednji vek je bil krona civilizacije v primeri s temi uničevalci. Ki so bili v Hamburgu maksimalno na ravni opičnjakov. To, kar so oni počeli, bi znale narediti tudi opice. Ali pa trop podivjanih slonov.

  • Da je bil srednji vek krona civilizacije, se globoko strinjam. Našim zgodovinskim učbenikom navkljub. To je bil čas, ko je etika še nekaj veljala. Tlačani so oblasti (graščakom) morali dajati desetino, koliko pa dajemo danes “moderni” državi? Več kot polovico!
   Z nečim pa se ne strinjam, namreč da bi to lahko počele tudi opice. Ne bi, so preveč pametne!
   Ljudem (?), ki so to počeli v Hamburgu, lahko rečemo samo – izrojena levičarska svojat.

 2. … “Še vedno jim svet leži pred nogami”
  ——
  To je res. Ampak če tega sami niso sposobni razumet, je argumentiranje brezplodno, a ni ?

 3. V Hamburgu so baje protestirali proti kapitalizmu.
  V Venezueli pa protestirajo proti socializmu.
  Dolga je še pot v evoluciji teh t.i. protestnikov.

 4. Bog ve, če sami zase sploh vejo proti komu protestirajo, proti kapitalizmu ali proti demokraciji ?

 5. Dopolnilo rikijevu zapisu , v osamosvojeni Sloveniji protestirajo proti vsemu , razen
  ortodoksnemu komunizmu z vsemi lastnostmi pridobljenimi v stoletni praksi NE , ,partijsko poglavitno in osnovno vodilo je pritrjevanje kaosu , bedi in vladam , ki neizprosno krade ljudem , ki živijo v bedi , vendar je je beda naroda tista , ki drži pokonci tradicijo komunizma in večne ideje o “enakopravni družbi” ! Pijade je rekel , da je potrebno iz ljudi , ki kljubujejo požgati in vzeti vse , tudi pravico do življenja , kakor je pred časom,ko je bil še čas,izjavil večni predsednik g. Kučan ! Človeka je treba spraviti v stanje utapljajočega , ki se veseli vsake “odrešilne bilke ” !

  Andrej Briški

 6. popravek :… Pijade je zapovedal , da je ljudem ,ki kljubujejo koumunistični internacionali vzeti vse , jim požgati domove , zapleniti premoženje in narediti iz njih siromake potisnjene na rob preživetja , po potrebi tudi likvidirati ne samo posamezno tudi množično , podobna izjava je prišla pred časom tudi iz ust večnega predsednika…. Vsak človek rad živi , četudi v bedi , je poanta pijadejeve brezčasne doktrine !

  Andrej Briški

Comments are closed.