T. Štih, blog: Pomlad je…

4
219

Še preden je Janukovič s pomočjo represivnega aparata in z izdatno rusko podporo iz politične tekme izločil opozicijsko voditeljico Julijo Timošenko; smo v Sloveniji poslali policijo nad neposlušnega in domnevno pedofilskega poslanca Magajno.

Nadlegovanje političnih nasprotnikov z uporabo represivnega aparata je do popolnosti izpilila ministrica Katarina Kresal. V postopkih pred njeno policijo so se znašli skoraj vsi opozicijski voditelji, ki jih je njena politična opcija smatrala za nevarne režimu. Represivni organi so preiskovali celo poroko opozicijskega voditelja Janeza Janše.

Ni pomembno, da so si preganjani programsko povsem tuji in tudi politično nimajo veliko skupnega: kot denimo Žiga Turk, Franc Kangler, Janez Šušteršič, Zmago Jelinčič, Janez Janša, Zvonko Černač, Vasko Simoniti, Bernard Brščič in France Cukjati. Pomembneje je tisto, kar jim je skupno: potencial ogroziti absolutno oblast levice in obsoječe razmerje sil v državi in da nihče izmed njih ne pripada “pravim”.

Lahko rečete, da je pač desnica v Sloveniji bolj pokvarjena in delikventna od levice. Ampak če bi bilo to res, potem bi bila Slovenija danes pravni Eldorado. Levica pri nas namreč vlada z minimalnimi motnjami skoraj 60 let, pri čemur 45 let sploh ni imela nikakršne opozicije. Kam se je torej izgubila vsa ta silna poštenost in pravnost?

In podvprašanje – kako to da po vsem socializmu, nedemokratičnemu in “demokratičnemu”, zdaj z nečloveškim in zdaj s človeškim obrazom, odsotnosti kapitalizma in liberalnosti, državnem intervencionizmu in prerazdeljevanju /k vsakomur po njegovih potrebah od vsakogar po njegovih sposobnostih/ nimamo vsi po 10.000 evrov plače, ampak nam upokojenci životarijo s 500 evri? In tudi nikoli niso imeli več? Za razliko od upokojencev, ki so vse življenje preživeli na brutalnem, neoliberalnem in kapitalističnem zapadu in zdaj živijo bolje od naših staršev?

Tragiko na stran. Matematika pravi, da imamo zelo velik problem. Po Gaussovi krivulji bi namreč moralo biti preganjanih neprimerno več levih politikov, saj so mnogo številčnejši in na oblasti mnogo dlje.

Pa ni tako.

Več lahko preberete na blogu Libertarec.


4 KOMENTARJI

 1. Tole je najboljša obramba JJ dosedaj. Če vidimo širino in povezave z Ukrajino, Rusijo, Srbijo – potem tudi vidimo preganjenje in medijske umore.

  Zadnji čas je, da se demokratične stranke na skupnem kongresu dobijo , morda pod okriljem civilnih družb, ki hočejo kapitalizem in demokracijo in da se potrdi bistvene vrednote, bistvene cilje in bistvene smernice, ki jih te pomladne stranke MORAJO zagovarjati.

  DOST je s prepiri, ki služijo samo Kučanovi oligarhiji in birokraciji in nas pomagajo še bolj tlačiti v revščino.

  Naredimo slovenski TABOR SVOBODE. Pripravljen sem sodelovati, organizirati, delati na tem v okviru civilne družbe.

 2. Ko prebereš to, se sprašuješ, kam je šla vsa zdrava kmečka pamet na slovenskem, da te igre politične diskreditacije ne vidijo vsi, še posebno pa mediji ne. Negiranje zdarve pamenti je kratkoročno za krmarje družbe lahko koristno, dolgoročno bodo nasedli na koncu tudi sami. Torej problem ni v tem, da kopljejo jamo drugim, problem je v tem, da so se sami zreducirali zgolj na grobarje.

 3. To je dejansko eden boljših tekstov, ki sem jih prebral v zadnjem času. Zadetek v polno.

  Bojim pa se, da je do prave pomladi v Sloveniji še zelo daleč. Ne samo da ima režim v Sloveniji popolno oblast, še več, vedno več ljudi jih podpira. Enostavno gre za občutek popolne brezizhodnosti.

  Namesto, da bi lahko upravičeno upal, da bo pomlad na naslednjih volitvah dobila polovico glasov, se bojim, da jih bo levica dobila 2/3.

 4. Resnicoljuben članek, ki razkriva tisto, kar se prikriva, pa čeprav bi človek z normalno življenjsko logiko moral videti in vedeti.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite