T. Mamić, domovina.je: SDS – idealisti in materialisti

7

Izstopi vidnih članov SDS so njena stalnica. Tako kot je njena stalnica njen predsednik. In tako kot so stalnica očitki medijskih rdečekožcev Janezu Janši, da je avtokrat.

Pri izstopih znanih članov je seveda treba ločiti med materialisti in idealisti. Prvi so vedno izstopali in vstopali v različne stranke. Raznih dimitrijev ruplov je bilo v naši zgodovini vedno veliko. Nenazadnje, na Primorskem vemo za ogromno primerov, ko si črnosrajčniki niso nadeli le peterokrake na kapo, ampak tudi na ramena.

Dober fašist bo dober komunist

»On je bil dober fašist, zato bo tudi dober komunist. Ti pa ne,« je tako komandir zabrusil nekemu partizanu v Brdih, ki je v poveljniškem štabu prepoznal bivšega črnosrajčnika. Zato lahko tudi napovemo, da bodo najbolj zagreti slovenski rdeči aktivisti, če se bo to splačalo, v trenutku prestopili med najhujše islamiste. A to le mimogrede.

Pri dolgoletnih članih, ki so vstopili v SDS zaradi zaveze demokratičnim vrednotam in domoljubju, pa je zadeva povsem drugačna. Tu bi se najmočnejša slovenska politična stranka (predvolilnih instant strank tu ne štejemo) morala zamisliti. Kritike odhajajočih so namreč že od Iva Hvalice povsem jasne. Vodstvu SDS očitajo, da se stranka v celoti podreja enemu človeku. In ob tem velikorkat pozablja že etične, kaj šele demokrščanske politične vrednote.

Edini, ki se ne boji Kučana

Janez Janša je v tem trenutku daleč najbolj sposoben slovenski politik. Edini, ki je povsem doumel partijsko strategijo ohranjanja oblasti. Verjetno tudi edini desnosredinski politik, ki se ne boji Milana Kučana. Janša je izjemen intelektualec in operativec.

Zato je v prvem trenutku težko razumeti, zakaj tako dobro sodeluje z raznimi (ne)člani stranke, ki zaradi koruptivnosti in pokvarjenosti nimajo kaj iskati v demokratskem taboru. In zakaj ima vedno dobre odnose z nekaterimi levičarji in tajkuni. Mogoče pa je tudi on sam le materialist, ne pa idealist? In mu je potemtakem bolj pomembno, da je na čelu stranke kot pa da bi stranka zmagala na volitvah?

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


7 KOMENTARJI

 1. Tino je namenoma pozabil pridevnik SOCIALISTIČNI idealisti in materialisti. Toliko tipičnega obnašanja za socializem ne vidimo v nobeni drugi stranki.

  Škoda mi je poštenih, dobrih ljudi (volivcev) – ker funkcionarji so že pokvarjeni in trdo igrajo igro negativne selekcije v stranki.

  Kar mi je pa skrajno bolno, pa so duhovniki, ki podpirajo to stranko.

 2. Janez Janša da je avtokrat?

  V časniku DOMOVINA berem v uvodu članka: «Stalnica so očitki medijskih rdečekožcev Janezu Janši, da je avtokrat«.

  V zaključku članka pa berem:
  »Desna sredina lahko sestavi vlado samo v kombinaciji pomladni trojček z novima dvema strankama, od katerih bi bila ena gospodarsko usmerjena sredinska liberalna stranka.
  Za enkrat je Janša temu naklonjen, ker v političnih somišljenikih Primcu in Vodopivcu ne vidi možnosti, da bi ustanovila močnejšo stranko od SDS.
  Zelo dobro pa se tega zavedajo tudi v NSI in SLS, katerih vodstvi se boje, da bi pod Janšo dobili bistveno manj kot v katerikoli levi vladi.«

  Kaj je torej predsednik SDS Janez Janša, avtokrat ali demokrat?

  https://www.domovina.je/sds-idealisti-in-materialisti/#comment-1367

  • Ojoj! Demokrat bi bil temu naklonjen, kljub političnima somišljenikoma Primcu in Vodopivcu, ki bi ustanovila močnejšo stranko od SDS.

   Je sedaj demokracija kaj bolj razumljiva?

 3. Uravnotežen vrednoten idealist in materialist, bi bilo idealno.

  Ali je sploh kdo idealen?

 4. Strinjam pa se, da je pomemben element ustvarjalnega sožitja, pozitiven razumevajoč in prijazen odnos. Prijazna prijazen pogled in nasmeh ter prijazna beseda.

  Gremo naprej v vrednotni rasti!

 5. Gre za razponski odnos, ki pozna prijaznost in blagodejnost. Ko pa to ne pomaga pri uresničevanju vrednot, pa je potrebna tudi odločna beseda.

  To je abeceda vzgojnega odnosa.

 6. Če desne stranke nameravajo iti v vlade zato, da bi tam kaj dobile, je vseeno, če še naprej ostanejo samo leve.

Comments are closed.