T. Mamić, domovina.je: Ponarejanje zgodovine je bilo vedno nevarno

1

Nedavna sojenja Karadžiću, Krkoviču in Šešlju imajo zelo velik pomen. Pred našimi očmi in za naš denar nekateri skušajo ponarediti zgodovino. Manipuliranje z zgodovino pa je bilo vedno zelo nevarno početje.

Osvoboditev Vojislava Šešlja pred mednarodnim sodiščem v Haagu, iz katerega se najbolj norčuje prav Šešelj, je odmevala po vsem svetu. Posebej v Bosni in na Hrvaškem. Ne pa v Sloveniji in Srbiji, kjer se je zdelo skorajda kot da gre zadeve z Daljnega Vzhoda. Za slednjo je neodmevnost logična, saj bo Šešelj, ki v Haagu velja za tako bolnega, da so ga iz pripora že davno bili poslali domov, nastopil na bližnjih parlamentarnih volitvah.

Ker še vedno glasno govori, da je ideja Velike Srbije nesmrtna, je seveda močna konkurenca. Pa čeprav so se njegove obljube, da se bo kopal v srbskem morju pri Zadru, izrodile in Srbom prinesle največjo izgubo teritorija in življa. Samo pod Turki je bilo huje. Prav Šešelj, Karadžić in Milošević so Srbijo v očeh zgodovine naredili za agresorko in poraženko.

Da so v Haagu, tako kot v Bruslju, odločitve vedno politične, je jasno. Zato Haag ni postal srbski Nuerenberg, čeprav bi glede na zgodovinsko krivdo Nemčije za drugo svetovno vojno to lahko postal. Tako kot je Nemčija z nacionalističnim hujskaštvom svojih voditeljev zanetila vojno po vsem svetu, je Srbija naredila v državah nekdanje Jugoslavije. Tu bi morali reči amen. A žal tega ne moremo.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Dejstva so dejstva. Resnica je resnica in ne laž.

    Tega se avtor zaveda. Tisti v Hagu pa ne.

Comments are closed.