T.Mamić, blog: Kremžar o protievropski levici

6

Pred Slovenijo je morebiti nova odločitev, podobna tisti iz leta 1990, saj se utegne zgoditi, da se bo morala odločati, ali bo ostala v Evropski uniji. Tako meni dr. Marko Kremžar.

Doktor ekonomskih znanosti Marko Kremžar, član upravnega odbora multinacionalke iz Buenos Airesa, redno spremlja svetovno gospodarsko in politično dogajanje in piše politične analize. Čeprav živi v elitnem predelu argentinske prestolnice, 12 tisoč kilometrov stran od Ljubljane, dnevno spremlja slovensko gospodarsko in politično dogajanje.

Nova dilema

V Sloveniji se krepijo sile, ki vidijo prednosti izstopa iz Evropske unije, opaža Kremžar. Zato vse bolj strašijo pred evropsko trojko. Boji se, da bo protievropsko gibanje Slovencem vsililo ponovno ključno odločanje o prihodnosti. V primeru zaostritve gospodarske krize ne izključuje niti referenduma o slovenskem izstopu iz Evropske unije. Tranzicijski bogataši, ki so tesno povezani z levičarskimi strankami, iščejo možnost za ohranitev denarja in vpliva, je prepričan Kremžar.

“Povečevanje davkov ne bo pomagalo gospodarstvu, ampak levičarskim politikom. Reševanje propadlih bank in podjetij z denarjem davkoplačevalcev je proti vsaki logiki,” opozarja Kremžar.

Slovenija, prva domina

“Aktualna vlada ne ukrepa dovolj učinkovito za zmanjšanje proračunskega primanjkljaja, zato se bojim, da se bo gospodarska kriza še poglobila. Moj vtis je, da pri nas levica Evrope nikoli ni v resnici imela za svojo, zato lahko celo okrepi gibanje za izstop iz EU. Prazen prostor pa nato lahko zasede Rusija, ki išče poti proti Sredozemlju. To je nevarnost ne le za Slovenijo, ampak za vso EU. Paziti je treba, da Slovenija ne bo prva domina,” razmišlja Kremžar.

Več preberite na: blog Mouja besejda


6 KOMENTARJI

 1. Se strinjam z dr. Kremžarjem in ga spodbujam, da kaj napiše za Časnik.

  Treba pa je poudariti:
  1. da je večina slovenske “politike” zgolj ekstremna levica, ki skrajno konzervativno, sužnjelastniško in fevdalno brani svoje prigrabljene, z obroženim ropom Revolucije ukradene PRIVILEGI_JE, kapital, fevd. S katerim ravna zelo negospodarno.

  2. komunistov in socialistov ne moremo poimenovati politikov, ker je politika iskanje skupnega dobrega in spoštovanje političnih nasprotnikov. Socialisti in komunisti pa drugače misleče že v štartu eliminirajo: odpuščajo iz služb, ubijajo, ekskomunikacirajo ali zapirajo v psihiatrične bolnice. Oni ne znajo in nočejo dialoga, zato tudi ni politike, ne demokracije.

  3. V EU bo Slovenija toliko časa dokler bodo komunisti lahko EU molzli. Do sedaj smo bili v Evropi, ker je Evropa postajala vedno bolj levičarska: birokratska, visoke subvencije, veliko korupcije. Dokler bo ČRPANJA velika, bomo v EU.

  4. Ko je poudaril Blažič imamo Slovenci na drugi strani ne samo nasprotnike, temveč imamo ljudi, ki nas imajo psihopatsko za sovražnike in nas hočejo imeti zasužnjene in ZADNJE razredne -ali pa nas bodo pospravili. Torej smo civilizacija različno mislečih, ki ima za nasprotnika necivilizirano ZLOČINSKO sekto komunajzer-fašistov, ki nas v kleti posiljuje kot Fritzl z vsemi možnimi perverzijami kvazi humanizma.

 2. Prav zaradi tega je nujno, da se pravočasno razgali pred javnostjo različno nelogično in nezdravorazumsko zavajanje, ki škoduje tako osebnemu kot skupnemu razvoju.

  Brez sodelovanja z uspešnimi državami se bomo težko nalezli zdrave miselnosti. Prav zato je potrebno na vseh področjih poglobiti sodelovanje z uspešnimi državami, da se bomo lahko navzeli dobrih vzgledov.

 3. 13:40

  Ne poslužujemo se dobrih in uspešnih praks uspešnih evropskih držav. Ta analitična primerjava, bi morala biti prisotna ob vsaki naši odločitvi, ker smo imeli v polpretekli zgodovini preveč hudih in škodljivih zablod.

  Zato bi morali, med drugim, pridobiti vsakoletna evropska sredstva za pridobivanje naših praktičnih izkušenj v uspešnih evropskih držav na področju javne uprave, izobraževanja, pravosodja, gospodarstva, medijev, zdravstva….

 4. V spletnem časopisu Delo in Mladini so se zmrdovali nad 2. festivalom domovinskih slovenskih pesmi.

  Ali spoštuješ civilizacijske vrednote, če ne spoštuješ svojega doma in kulture ? Prav gotovo ne!

 5. Iskrene čestitke in hvaležen poklon organizatorjem in izvajalcem 2. Festivala slovenske domovinske pesmi!!!

  Čudovit program in briljantna izvedba!!!

  Dajte ga ponoviti v vseh večjih krajih Slovenije!!!

 6. DRži. Dovolj je sešteti ena in ena. Če povežemo (politično) zgodovino s trenutnim stanjem v Sloveniji so rezultat lahko le Kremžarjeve ugotovitve. Vse skupaj je srhljivo. Povsem jasno je, da nihče izmed demokratično usmerjenih ljudi ne more več čakati, da bodo drugi razrešili ta problem. Vsak bo moral pomagati pri tem, da se te črne napovedi ne uresničijo. Pa čeprav samo tako, da gre na volitve in voli “Evropo”!

Comments are closed.