T. Kavčič, Domovina: Kako izkriviti resnico, da bi Čudež življenja izpadel nazadnjaško in protiustavno

2

Vremensko vse bolj hladna Slovenija je v tem tednu dobila vročo temo. Te ni sprožila ogromna afera, politična nestabilnost ali huda napaka. Zanjo je, naj se to sliši še tako smešno, kriv “promocijski program” ene izmed številnih nevladnih organizacij (NVO), ki delujejo v Sloveniji.

Verjetno veste, da gre za zavod Živim, ki se zavzema za dojemanje življenja kot čudeža, od spočetja do naravne smrti. “Promocijski program” pa je film Čudež Življenja, ki je bil predvajan nad vhodom v frančiškanski samostan v centru Ljubljane.

Morda je premalo Slovencev v svojem življenju bilo v tujini, da bi spoznali delovanje NVO v sodobnem svetu. Predvajanje videov je pogost način posredovanja sporočila NVO javnosti. Če te zanimajo, jih pogledaš, drugače greš mimo.

Tovrstnih video promocij v Sloveniji do tega primera praktično nismo poznali. Zanimivo je, da je z njimi začel prav NVO s katoliškim pedigrejem. Ostali ponavadi mimoidoče nagovarjajo osebno.

Kaj pa svoboda govora?

Tukaj naletimo na prvi problem te velike “afere”. Pogrom osrednjih medijev in dela javnosti nad akcijo zavoda Živim kaže, da imajo po prepričanju mnogih v naši državi samo nekatere nevladne organizacije pravico do širjenja vrednot, za katere se zavzemajo. Ta pravica se, kot kaže, pridobi tako, da si pri svojem delovanju čim bolj pripaden levičarskim vrednotam.

Mestna občina Ljubljana, ki se je hitro vključila v propagando proti predvajanju videa, je seznanila ljudi, da oglaševanje krši ustavno pravico do splava. Takojšnjo odstranitev videa so zahtevali tudi nekateri levičarski aktivisti in politične stranke.

Sprašujem se, kje je tukaj ustavna pravica do izražanja lastnega mnenja in svobode govora? So nanjo MOL in ostali pozabili ali jo nalašč ignorirali?

Nekateri se, kot kaže, težko sprijaznijo z dejstvom, da na svetu obstajajo ljudje, ki imajo drugačne vrednote in mnenja. Najlažje je seveda živeti v enoumju. Projekti katoliških skupin, kot je denimo tudi molitev pred UKC za nerojene otroke, pa bodo vedno deležni ostrih kritik in preganjanj.

Več lahko preberete na domovina.je.

2 KOMENTARJI

  1. Svoboda govora pomeni, da vsak lahko sporoča svoje ideje, vrednote in propagando, če ta ni usmerjena v uničenje osebe, človeka (sovraštvo).
    Odziv monopolistov je, da ima samo država in tista mafija, ki jo je ugrabila, pravico, da monopolno širi svojo idejo.

  2. V Sloveniji večina zaduši manjšino. Ni trga idej, niti drugih trgov. Večji kolektiv potepta manjši kolektiv. Vsak kolektiv in skoraj vsak Slovenec pa je tako totalitarno poškodovan, da potepta mnenje in ideje individuuma s sovraštvom.
    Hvaležen sem piscem Domovine, ki so mladi, in držijo visok profesionalni nivo in so najbolj svoboden medij v Sloveniji.

Comments are closed.