T. Dominko, Radio Ognjišče: Strah pred referendumom

8

Zakona o drugem tiru državni svetniki niso uspeli ustaviti, si pa zdaj to z zbiranjem podpisov za razpis referenduma prizadevajo v civilni iniciativi Davkoplačevalci se ne damo, ki jo vodi Vili Kovačič. Na zbiranje podpisov se je odzval tudi premier, ki je prepričan, da bo to ogrozilo naše razvojne možnosti in botrovalo izgubi kredibilnosti Slovenije.

Referendumska pobuda za zakon o drugem tiru bi po besedah premierja Mira Cerarja projekt ustavila. “Če bo vložena pobuda za zbiranje podpisov, bo to pomenilo blokado projekta, za katerega se trudimo več kot 20 let. Tisti, ki bo zdaj želel blokirati uveljavitev zakona, dela proti interesom Slovenije, ne proti interesom vlade in ne proti meni”.

Premier je prepričan, da je eden od razlogov za nasprotovanje projektu to, da nekdo ne želi, da bi tej vladi uspelo. Sam upa, da do referenduma ne bo prišlo, se pa sprašuje, kdo ima motiv za to. V nadaljevanju pogovora se je celo nekoliko razjezil. “Bomo imeli jutri potem tudi referendum o tretji razvojni osi, pa o železniški progi Ribnica-Kočevje, o vsakem infrastrukturnem projektu, denimo o predoru skozi Karavanke. Kje pa bomo potem, katera država to počne, lepo vas prosim,” je bil še kritičen do pobudnikov referenduma.

Po njegovem mnenju bi bilo vredno raziskati, kdo stoji v ozadju, kajti predvideva, da sam Vili Kovačič za predsednika ne bo kandidiral.

Več: Radio Ognjišče

8 KOMENTARJI

 1. berem …”Premier je prepričan, da je eden od razlogov za nasprotovanje projektu to, da nekdo ne želi, da bi tej vladi uspelo…”
  —————
  Je možno da je premier res tako neveden ?
  Ta možnost poleg drugih sicer obstaja, čeprav se še tako čudno sliši !!
  Problem je rešljiv. Premier naj preko medijev javnost prepriča, da so pri sprejetju zakona upoštevani vsi pomisleki, ki so bili predlagani iz vseh možnih iniciativ. Te naj predstavijo v medijih preko soočenj vseh vpletenih. Pa tokrat brez cenzure ! In problemi bodo izpuhteli.

  • Točno tako. Seveda. Žal jim tega nikakor ne uspe temveč, vsaj mene, že ves čas prepričujejo o svoji skorumpiranosti. Na oddaji Tarča, ki se je zgodila na to temo, je eden izmed državnih uradnikov, udeleženem pri ocenjevanju, celo potrdil zavestno prenapihnjenost cene projekta. Da ne govorimo o slabih rešitvah pri katerih vztrajajo ter teptanju volje lokalnih prebivalcev, ki počasi postaja podpis Cerarjeve vlade. Notranji sovražnik projekta nismo tisti, ki ga želimo izboljšat in pocenit, ampak trdoglavec Dragonja in njegovi minioni sami.

   • Pongre: “Notranji sovražnik projekta nismo tisti, ki ga želimo izboljšat in pocenit, ampak trdoglavec Dragonja in njegovi minioni sami.”
    ===========================

    Kjer je Dragonja, tam je draginja.

 2. “Po njegovem mnenju bi bilo vredno raziskati, kdo stoji v ozadju, kajti predvideva, da sam Vili Kovačič za predsednika ne bo kandidiral.”
  ========================

  Da pomagam, jaz stojim v ozadju, saj sem aktivno pomagal. 🙂

 3. ”Premier je prepričan, da je eden od razlogov za nasprotovanje projektu to, da nekdo ne želi, da bi tej vladi uspelo…”
  =======================

  Seveda, ima prav:
  V zvezi s tem zakonom o drugem tiru si vsi, ki smo podpisali pobudo za referendum proti zakonu, želimo, da vladi ne bi uspelo.
  A je to tako težko razumeti, da premier iz tega dela neko zgodbo o neki veliki zaroti s osebami iz ozadja?
  Očitno svoje izkušnje projicira na druge, on res ne bi bil premier, če ne bi imel “stricev iz ozadja”.

 4. Čudno je, da Cerar ne opazi (ali “ne opazi”), da ga njegovi partnerji v koaliciji v zvezi s 2. tirom ne podpirajo brezpogojno. Predvsem partnerji iz vrst SD (deloma tudi Desus) se že dokaj očitno obračajo po vetru populusa.
  In on išče krivce pri podpisnikih za referendum?

 5. Izhodišča za obstoječi projekt so bila s strani pristojnega ministrstva blago rečeno nepremišljena, projekt je pa že itak nekoliko zastarel. V vseh teh leti Cerar in njegov minister nista ničesar storila, da bi to popravili in pripravili projekt, ki bi bil ekonomsko upravičen in tudi finančno izvedljiv.

  In sedaj naj bi bili za to krivi drugi.

Comments are closed.