Sveta linija nadangela Mihaela ostaja znamenje vere

20
Črta na zemljevidu, po legendi, predstavlja udarec sv. nadangela Mihaela z mečem, ko je v nebeški bitki premagal Luciferja – Satana in ga s tem poslal v pekel. Ta linija nas opozarja, da je potrebno spoštovati Božje zapovedi in hoditi premočrtno proti Bogu. (Bogdan Vidmar)

Sveta linija nadangela Mihaela je nerazvozlana skrivnost, ki kaže na vero in na češčenje sv. nadangela Mihaela v preteklosti. Kaj takega ni moglo nastati slučajno. So načrt naredili častilci nadangela sv. Mihaela, ali pa je zamisel samega nadangela Mihaela, ki se je prikazal na teh mestih?

Sredi oktobra 2017, ob romanju v Campobasso, kjer je bil konfiniran Filip Terčelj; v San Giovanni Rotondo, kjer smo sv. Pija prosili za Filipa Terčelja; na Monte Sant’Angelo, kjer smo svetega nadangela Mihaela prosili za ponovno ureditev svetišča v Jami sv. Socerba, in v Manopello, kjer smo počastili »Veroniko« – resnično Kristusovo ikono, ki je v sozvočju s Turinskim prtom in prtom v španskem Oviedu, sem odkril še eno zanimivost.

Sveti nadangeli Mihael, Gabrijel in Rafael (http://katoliska-cerkev.si)

Sedem cerkva, ki so posvečene sv. nadangelu Mihaelu, se nahaja v ravni črti med Irsko in goro Karmel v Izraelu. Vnesel sem jih v google maps, ki pokaže, da bi romar hodil peš 1022 ur in pri tem prehodil 6561 km, seveda ne v ravni črti, potreboval bi tudi trajekte… Po legendi, ta črta predstavlja udarec sv. nadangela Mihaela z mečem, ko je v nebeški bitki premagal Luciferja – Satana in ga s tem poslal v pekel.

Ta linija nas opozarja, da je potrebno spoštovati Božje zapovedi in hoditi premočrtno proti Bogu. Med svetiščem Mont Saint Michel v Franciji in svetiščem La Sacra di San Michele v Val di Susa, ki je osrednja točka te linije, je 1000 km, kolikor je tudi ter med tem svetiščem in svetiščem na Monte Sant’Angelo na Garganu v Apuliji. Poleg tega je linija sv. nadangela Mihaela v popolni skladnosti z zahodom sonca ob poletnem sončnem obratu.

Sedem cerkva v ravni liniji med Irsko in goro Karmel v Izraelu

Skelling Michael – Pečina sv. Mihaela (Irska). Svetišče je na otoku, 17 km od obale Kerry-a. Na tem mestu je okoli leta 588 nastal samostan, ki je zelo špartanski, kar je znamenje askeze in rigoroznosti prvih menihov. Samostan spada med dediščino človeštva, ki je pod zaščito Unesca.

Pečina sv. Mihaela na Irskem (Foto: Arian Zwegers, Flickr)

Saint Micheal’s Mount (Cornovaglia, Anglija). Otoček nasproti mesta Marazion. Ob oseki je otok povezan s kopnim. Po izročilu se je tu sv. nadangel Mihael, leta 495, prikazal skupini ribičev. Od samostana je ostala le cerkev in obednica. Na mestu samostana je bila v XVI. st. zgrajena utrdba.

Gora sv. Mihaela v Angliji https://www.stmichaelsmount.co.uk)

Mont Saint Michel (Francija). Ena izmed najbolj obiskanih turističnih točk ob obali Normandije v Franciji. Po izročilu se je leta 709 tu sv. nadangel Mihael. prikazal škofu Avranchesu. Benediktinski menihi so tu začeli gradili samostan l. 900. Svetovna dediščina pod zaščito Unesca.

Mont Saint Michel v Franciji http://alterra.cc)

Sacra di San Michele (Italija, Piemonte, Val di Susa, Monte Pirchiriano) se nahaja 1000 km od Mont Saint Michel v Franciji. Velik samostan, katerega gradnja se je začela okoli l. 1000.  Benediktinski menihi so tu zgradili tudi hišo za goste – foresterijo, ker so tu mimo hodili božjepotniki, ki so se podajali na slavno »via Francigena« – starodavno rimsko cesto in romarsko pot, ki je vodila iz angleškega mesta Canterbury, skozi Francijo, preko Švice, v Rim. Po tej poti so se romarji iz Anglije, Švice, Francije, Italije… podajali, preko Monte Sant’ Angelo in Brindisija, tudi v Jeruzalem.

Sacra di San Michele v Italiji, Piemonto, Val di Susa, Monte Pirchiriano (http://www.turinitalyguide.com/)

Sveta linija nadangela Mihaela je nerazvozlana skrivnost

Santuarijo di San Michele Arcangelo (Italija, Puglia, Gargano) se nahaja 1000 km od Sacra di San Michele v Val di Susa v Piemontu. Po izročilu se je tu sv. nadangel Mihael prikazal Arcangelo sv. Lorenzu Maioranu. Cerkev posvečena sv. nadangelu Mihaelu je v kraški jami. Začetek svetišča sega v l. 490, ko se je sv. nadangel Mihael prikazal prvič.Spada med dediščino človeštva, ki je pod zaščito Unesca.

 

6) Samostan Symi (Grčija, na otoku Symi) hrani 3 m veliko podobo sv. nadangela Mihaela.

Samostan Symi vGrčija na otoku Symi http://idemo.ba)

7) Stella Maris na gori Karmel (Izrael, Karmel, v bližini Haife). Samostan sv. nadangela Mihaela na gori Karmel je začel nastajati v XII. st.

Pečina sv. Mihaela na Irskem (Foto: Arian Zwegers, Flickr)

Sveta linija nadangela Mihaela je nerazvozlana skrivnost, ki kaže na vero in na češčenje sv. nadangela Mihaela v preteklosti. Kaj takega ni moglo nastati slučajno. So načrt naredili častilci nadangela sv. Mihaela, ali pa je zamisel samega nadangela Mihaela, ki se je prikazal na teh mestih? Glede na več tisoč kilometrsko razdaljo in na dejstvo, da se je gradnja samostanov na posameznih točkah začela v različnih stoletjih, je druga teza bolj prepričljiva.

20 KOMENTARJI

 1. Ves svet je poln teh linij različnih kvalitet. Imenujejo se ley linije, zmajeve črte. Na njih so zgrajena svetišča, tako poganska kot krščanska. Tako Henge Stone kot mnoge bazilike in katedrale, cerkve in znamenja. Tudi skozi naše kraje gredo linije, ki gredo skozi italijanske bazilike. O tem je pisal M. Pogačnik. Nekatere se zelo močne, pa vse do šibkejših, ki gredo čez naša zemljišča, se križajo in potujejo tisoče km daleč. Kraji na isti liniji imajo neke skupne značilnosti. Včasih niso zgradili nobene cerkve, ne da bi bila na kakšni močnejši liniji, ali bolje na sečišču večih močnih linij. Ena od takih cerkva je cerkev sv. Petra pri UKC v Lj. Na pročelju je simbol nevidnega stanja: sv. Peter v rokah drži ključe, ki so prekrižani med seboj, kot so tiste linije tam. In UKC z okolico dobiva določeno energijo iz tega svetišča.

  V Google vpišite: zmajeve črte v Sloveniji

  • Hm. Kdo bi si mislil, da Bog deluje v ravnih črtah. Čim si malo stran od teh črt, ne dobivaš določene energije. Resnično zanimivo. Vprašanje pa vseeno obstaja: “Je to res tisto Bog, ki ga Jezus imenuje Očka (Abba)?”

 2. Neumnost. Bog deluje po ravnih in krivih linijah, po zemeljskih eteričnih energijah (mati Zemlja) in po svetih energijah, če pa ga imamo zelo radi, pa pride OSEBNO. A ne k vsakemu, seveda.

  Že od začetka sveta ljudje zaznavajo te linije, že od začetka sveta vedo, da so na nekaterih mestih te energije zemeljske, na drugih pa svete. Tam, kjer so svete, LE TAM so vedno postavljali svetišča in katedrale. To, da današnji arhitekti niti ne sanjajo o geomantiji, ne pomeni, da tega ni. Je pa zaradi tega veliko težkih bolezni v modernih naseljih.

  Naši očaki so vse to vedeli, torej ni nobena skrivnost, kot obljublja tekst, ampak so raje kar na poganskih svetih mestih gradili znamenja, kapele, cerkvice, cerkve, katedrale, bazilike, stolnice in samostane. Tudi ljubljanska stolnica stoji na takem križišču. Tam so eterične sile večje, kar pa pomeni, da se poveča vse, kar je v tebi: če si zabit in zloben ali pedofil, boš še bolj. Če pa težiš k dobremu, boš prej uspešen kot v kaki beznici na demonskem kraju. Vse je jasno že od začetka sveta. Če današnji teologi ne vedo nič o tem, s tem pa tudi duhovščina, še ne pomeni, da teh stvari ni. Da pa res verjamejo, da je vse larifari, je bilo dovoljenje raznih cerkva na hribčkih, ki so si dale montirati novodobne antene za brezžično komunikacijo, operaterji pa so jim dali popuste pri telefonih. Kako hudo te antene sevajo najbližjim sosedom jim ni mar. In tudi to ne, da je cerkveni turn energetska igla, ki povezuje nebeško energijo z zemeljsko, in tako nastane energijsko srce, ki napaja vse živo okoli sebe. To je dobro tudi za začetnike v veri, ki potrebujejo povsem zemeljska ozdravljenja.

  Tudi Jezus je kdaj na takem kraju ozdravljal, recimo v templju (Mt 21,14), ali svetem studencu, kamor se je moral iti zdravljeni umit, ali pri kopeli v Betesdi.

  In le zakaj je David tožil, da bi rad živel na SVETEM kraju in tam slavil Boga. Vsak sevt kraj stoji na ali tik ob teh linijah.

 3. Simptomatično je, da je avtor teksta v orig. naslov napisal: “Sveta linija nadangela Mihaela je nerazvozlana skrivnost.”

  Te stvari pa vedo ljudje že od nekdaj, samo malo klikajte Google, na desettisoče zadetkov bo. In kot sem že omenil, vsaka linija ima svojo karakteristiko, zato ni čudno, da so na takih linijah cerkve podobnega ali istega pomena. Teh primerov je po vsem svetu, v vseh kulturah in v vseh časih na tisoče.

 4. Ah! Jaz sem pa mislil, da dobro prihaja od Boga, da je Jezus večkrat rekel: “Tvoja vera te je ozdravila.” Sedaj pa vidim, da je treba samo iti na neko energetsko črto, ki je lahko ravna ali kriva, pa bo vse v redu. Še posebno, če je to črto naredil sam nadangel Mihael preko zemljine krogle.

  Ja, to bo to! Namesto Jezusovega nasveta o popolnosti iz Mt 19,21: »Če hočeš biti popoln, pojdi, prodaj, kar imaš, in daj ubogim in imel boš zaklad v nebesih. Nato pridi in hôdi za menoj!« gremo raje živeti na tiste linije.

  T&akoj grem preveriti, če na ne živim na kakšni taki črti! 😮

  • Ne-umen si. Ali cerkveni ne obiskujejo zdravnikov? Ne jedo zemeljske hrane? Živijo le od obhajila? Sam sebe pohabljaš. Praviš, da vse dobro prihaja od Boga, potem pa zavračaš dobro, ki ga je dal Bog tistim, ki še niso svetniki?

   In koliko svetnikov je umrlo zgodaj, ker niso jedli prave hrane, se izčrpavali, četudi so bili z Jezusom. Niso imeli medicine in bil je – KONEC.

   Samo DOLOČENI svetniki lahko naredijo kraje, kjer so, svete. Ostalim pa je Bog poslal v pomoč medicino, vojsko, naravo, čisto vodo, zdravo hrano, dež in sonce ter znanje o geomantiji. To je poslal vsem, tudi nevernim in živalim.

   Geomantija se je začela iz obratnega vzroka: ljudje so obolevali na nekih krajih, na drugih pa ne. Začeli so raziskovati razliko. Tako so po naključju odkrili slabo, nevtralno, pa tudi dobro in sveto energijo. Nor si, ker se posmehuješ vsem očakom Cerkve, ki so 2000 let skrbeli, da svetišča stojijo na svetih in ne na demonskih krajih, kakor so postavili osnovne šole v Celju: na morišča.

   Ti sveti očaki so vedeli: bodi božji, a uporabi vse dobro, ki pomaga k temu, da lahko postaneš božji.

 5. Geomanti (ne vem, koliko so verni), delijo ravne od linij na tri osnovne razrede. Imenujejo jih linije Bele, Rdeče in Črne Marije.

  Bela je deviška in mnogi kraji na taki liniji so si podobni: tam se začenja nekaj novega, tam je mnogo izumiteljev, začetnikov nečesa. Rdeča linija je bogata, kot rdeča Marija na nabožnih podobah, ki je zdrava in doji Jezuščka. Na taki liniji so pogosto takšne cerkve. In so velike in bogate. Črna linija pa je preobrazba. Tam se dogaja smrt in propad, da se lahko nekaj novega spet rodi. Na takšnih linijah najdeš množična morišča, klavnice in kraje velikih nesreč. Če se kdo spozna, bi morda lahko tudi kakšno naše največje morišče, recimo v Rogu, povezal z recimo Auschwitzem.

  Rečeno je, da gre ena taka linija od Triglava tja proti Štajerski. Ta je “Črne Marije”. A zanimivo je, da so tam res pogosteje tragedije, brezposelnost, nesreče in kakšne zgodovinske zadeve te vrste. Tisti kraji se ne razvijejo. Imajo drugo nalogo.

  Vse to mi je razlagal zelo veren kristjan, ki je imel te sposobnosti. Včasih je Cerkev pred gradnjo pomembnejše zgradbe nujno zaposlila takšne ljudi. Tako je bilo 2000 let, razen zadnjih 50 morda. Danes se je treba vsemu posmehovati. In sanjati, da gredo vsi v nebesa.

   • Ja sevede, zagotovo!

    Ljubljana je pod županom Jankovićem postala tako komunajzersko rdeča, da nekateri kar tam, naravnost pred uršulinsko cerkvijo, častijo rdečo zvezdo. Menda prav zaradi tega tudi ljubljanska stolnica stoji na “rdeči liniji” – saj ne more drugje stati kot sredi rdeče Ljubljane!

    In čenstohovska Marija: saj ne more drugje stati kot na “črni liniji” – če jo imenujejo Črna Marija!

    Čujte, David,
    kaj ko bi se vi nekje sestali z gospo Violeto Bulčevo? Se mi zdi, da bi si imela veliko povedati, saj sta na isti liniji.

    Vi bi ji predstavili svoj pêle-mêle krščanstva in geomantskih zmajevih linij, ona pa bi vas poučila o šamanizmu in hoji po žerjavici.

    Lahko bi se srečala nekje ob reki Ljubljanici – za vsak primer – da bi se lahko v vodi pohladila, če bi vama slučajno žerjavica opekla podplate ali če bi kateri od ljubljanskih zmajev v vaju bruhnil ogenj.

 6. Vsa slovenska krščanska zgodovina je polna pripovedk, ko se je zgodil kak čudež, ali so krave odšle na nek kraj ali trop ovac ali je kdo sanjal, kje je treba cerkev narediti. In so jo verni ljudje naredili. Ko so kasneje prišli geomanti in stvari energijsko preverjali, so spoznali, da so to sveti kraji.

  Svete kraje lahko naredijo veliki svetniki, če pa teh ni, se delajo na mestih, kjer so svete energije. Na takem mestu je nastala tudi bazilika Marije Pomagaj na Brezjah. S tem tudi mati Zemlja pomaga Božjemu delu.

  • Na, pa sem res neumen, ko hočem poslušati Jezusa:

   Tiste pa, ki bodo sprejeli vero, bodo spremljala ta znamenja: v mojem imenu bodo izganjali demone, govorili nove jezike, z rokami dvigali kače, in če bodo kaj strupenega izpili, jim ne bo škodovalo. Na bolnike bodo polagali roke in ti bodo ozdraveli. (Mr 16, 17-18)

   Od sedaj naprej bom raje poslušal mati Zemljo in se bom še naprej vozil v benfelnu. Mati Zemlja ne zahteva popolnosti, kot je citirana ob 12:40.

   Uf! In pa hvala gospod David za razsvetljenje. Če samo pomislim, da sem imel Marijo za mater. Marijo, ki je rodila Božjega sina za mater! Uf!

   • Ja, avtor ima navsezadnje le prav: Sveta linija nadangela Mihaela je za nekatere za vedno nerazložljiva skrivnost.

    Enako pa je z evangelijem, ki je poln svetih mest, ki jih povezujejo ley linije. In linije, kjer je hodil Jezus. Po teh linijah zdaj hodijo romarji. Zato je posmehovanje temu znanju posmehovanje papežem in svetim očetom, ki so le na takih mestih gradili svetišča.

    Kar pa zajedljivi citiraš, pa se ne dogaja več. To je delo škofov: izganjati demone, ozdravljati bolne, obujati mrtve … Ker vsega tega ne zmorejo, ne zmoremo mi vsi, je bolje iti v bolnico k zdravniku, hišo pa si postaviti tam, kjer ni hudih sevanj spodaj ali kakšnih velikih jam in vodovij. Pa bo družina živela. Aja, če bo pila čisto vodo in jedla zdravo hrano. A

    Alfe pa lahko konzumira tudi blagoslovljene iztrebke in bo sijal od zdravja. Blagor mu, pa k zdravniku ne rabi hoditi in ko strup spije, gre na Triglav, kače pa bežijo pred njim, ko jih želi dvigniti. Ozdravlja bolne in obuja mrtve. kamor stopi, je sveti kraj, zato ne potrebuje bazilik in katedral. Ave ti!

 7. Preseneča me, da so ta svetišča zgrajena na ravni črti, čeprav včasih niso imeli ustreznih naprav, ki bi take podvige omogočale.

  • To ni nič čudnega, če vemo, da na Zemlji obstaja mreža energetskih vozlišč, ki so
   razporejena po določenem redu. To energijo se lahko občuti. Občutili so jo tudi tisti, ki so svetišča locirali.

   Seveda ni vsaka energija, ki jo kdo občuti božja. Čeprav so morda menili, da je. Kar se občuti v glavnem ni božje, običajno pripada višjim ravnem te narave.

 8. Odgovor Martinu, ker je menda edini, ki je res inteligentno sklepal. Seveda včasih niso imeli google maps, navigacije, dronov, niti ne letal in balonov. Pa vendar so povezali nekaj svetišč v Italiji in Dalmaciji in naprej tja proti vzhodu. Povezovali so svetišča podobne kvalitete, četudi so bila desettisoč km narazen.

  Kdor želi, naj vzame takšno staro avtokarto, recimo merila 1:350.000 ter letvico in povleče natančno črto od vrha Triglava do označenih cerkvic v Rosalnicah pri Metliki, kjer je bila nekoč veliiiiika božja pot treh Marij: Deviške, Matere in Žalostne. Cerkev je kasneje vse spremenila v eno Marijo in božja pot je usahnila. Potem pa lahko raziskuje, katerih krajev se dotika linija. Npr. gre natančno skozi središče Ljubljane. Tam pa so stolnica in magistrat in grad. Najbrž bi v manjših krajih skozi ali mimo katerih gre ta linija, odkril mnogo cerkva, cerkvic, znamenj …

  Kako so ljudje to zmogli? Preprosto: nekateri ljudje zaznavajo te eterične energije in če se skoncentrirajo na določeno linijo, jo lahko najdejo tako na terenu kot na zemljevidu. Eden takih mojstrov je bil naš svetniški kandidat arhitekt Jože Plečnik. Svoje stvari je postavljal v skladu s tem znanjem. Njegovo stanovanje ob trnovski cerkvi se dotika ley linije, ki gre skozi cerkev. In da je na tem kraju posebna energija, ki nam jo je dal Bog, je dokaz v Prešernovem pesništvu: če v tej cerkvi ne bi videl Primičeve Julije, in ga ne bi zadela posebna strela, ne bi bilo njegovih pesmi, vsaj takšne moči ne.

  Nespametni, ki so ateistične ali agnostične krvi, pa se posmehujejo vsemu temu, torej se posmehujejo svetiščem kot so Lurd, Fatima in Medžugorje. Kjer je Gospod pripravil atmosfero, ki nas laže očisti neumnosti in grehov ter posledic tega, in nas poveže z Njim. Tam ljudje molijo z večjo vero in zato sta Gospod in Gospa nenehno prisotna. Saj je Jezus dejal, kjer vsaj dva molita in sta složna v prošnji, bo zagotovo prišel.

  In tudi Jezus se je nenehno umikal na določene kraje, gore, in tam molil.

  Četudi je kdo hudo katoliški, mu bo vseeno v zanimivost posvetiti nekaj ur da malo pogugla o teh linijah in jih še sam preveri na zemljevidu. Potem bo do Mihaelove linije postal vsaj spoštljiv, če že razume nič. Torej ne bo več demonski.

  Obstajajo pa še krivuljaste linije, povezane z ravnimi. Skupaj delujejo, in Cerkev je te stvari uporabljala, da je lahko ustvarjala svetišča, kjer človek lažje spremeni svojo zavest in se lažje približa Bogu. To je dano dušam, ki še niso tako svetniške vere, da bi že zmogle strupene kače prijemati, mrtve obujati in bolne ozdravljati ter demone izganjati.

  In potem so še linije, ki so jih zapustila živa bitja. Npr. poti, po katerih so hodili tisoče let. Linije, ki pa jih je za seboj pustil Jezus Kristus, ko je hodil po Sveti deželi, pa so že 1000 in več let romarske poti. Na takih krajih človek lažje sreča Boga in odvrže svojo zajedljivo nespamet. Vse to je dobri Gospod namenil človeku, da bi mu bilo le v odrešenje. A ljudje zavračajo tako Odrešenika, nauk, kot stvari, ki nam jih je dal v pomoč. Zato pa se cerkve praznijo.

  • “Na takih krajih človek lažje sreča Boga in odvrže svojo zajedljivo nespamet.”

   Natanko tako. Ampak problem je v človeku in ne v zunanjosti:

   In spet je poklical k sebi množico in ji govoril: »Poslušajte me vsi in doumite! Nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka.« Ko je od množice šel v hišo, so ga njegovi učenci spraševali o tem izreku. Dejal jim je: »Tako? Tudi vi nimate pameti? Mar ne razumete, da človeka ne more omadeževati nič, kar pride vanj od zunaj, ker ne gre v njegovo srce, ampak v želodec, in se nato izloči v greznico?« (Mr 7, 14-19)

Comments are closed.