Šušteršič, Gregorčič: Zakaj sem proti

1

Zamisel, da v Sloveniji uvedemo malo delo po nemškem vzoru, se mi zdi dobra. Tudi spremembe v urejenosti študentskega dela se mi zdijo potrebne. Vendar prihodnjo nedeljo ne bomo odločali o načelnih zamislih in potrebah, ampak o konkretnem zakonu. Ta pa je napisan tako, da dobre zamisli ne bodo zaživele, številne slabosti pa se bodo obdržale. Takšnih zakonov seveda ne potrebujemo, zato bom glasoval proti.

Več: Finance

Ker se je vlada odločila, da bo uporabila večkrat popravljen nemški zakon o malem delu, je svoje delo opravila natančno. Prikrojila ga je zgolj v tistem delu, ki uvaja elastičnost in ponižnost. Zanimivo pa je, da se je ognila vsem varovalkam v nemškem originalu, ki obljubljajo ne le prožnost, ampak tudi varnost dela (oziroma v originalu – zaposlitev). Zato se ne bi smeli spraševati samo, kaj uvajamo, ampak tudi, kako. V gorečih časih nepravičnosti moramo biti bolj kot na formo pozorni na nianse.

 Več: Dnevnik

1 komentar

  1. Pahorjeva vlada je dobro idejo popolnoma skazila, da bi ustregla vsem svojim lobijem – tako študentskim servisom in sindikalistom.

    Še vedno bodo študenstski servisi služili, posameznik pa bo lahko zaslužil smešno malo.

Comments are closed.