Šurla: Blodnje o tretji poti

6

Še dobro, da smo v Evropski uniji in v Natu, da smo znotraj schengenske zavese in da imamo evro. Vse to omejuje sedanje oblastnike pri tem, da bi naredili še več škode Sloveniji, kot so je v zadnjih dveh letih in pol vladavine koalicije KGB.

/ … /

V Sloveniji je danes tudi predsednik republike Danilo Türk del problema in ne del rešitve. Nimamo samo najslabšega predsednika vlade v zgodovini samostojne Slovenije, imamo tudi najslabšega predsednika republike. Po razmišljanju čisto pravega boljševika. Ko Türk govori o možnosti predčasnih volitev, ne misli resno. Sploh pa v funkciji predsednika države glede predčasnih volitev nima prav nobene pristojnosti. Bil bi že skrajni čas, da bi se tudi Türk sprijaznil z načelom parlamentarne demokraciji – da pač vlada tisti, ki zmaga na volitvah.

Predsednik Türk, ki je danes glavni eksponent Kučanove tovarišije, že išče »tretjo pot«. Pot, po kateri bi Kučanova tovarišija še naprej ostala na oblasti. To pa gotovo niso predčasne volitve. Ti ljudje bodo naredili vse, da jih ne bo. V primeru predčasnih volitev bi oblast padla v naročje liderju opozicije Janezu Janši. Na »tretji poti« iščejo mesijo, ki jih bo odrešil, a jim ga še ni uspelo najti. Vprašanje je, ali jim ga sploh bo in ali jim bodo Slovenci, ki so jih v zadnjih dveh letih in pol vladavine koalicije KGB popolnoma razdražili, še enkrat nasedli.

Ko je v državi zmanjkalo denarja, so se streznili tudi tisti najbolj naivni.

Več: Reporter

6 KOMENTARJI

 1. Gospod Šurla, zakaj pa je iskanje “tretje poti” blodnja? Tega pa res ne razumem. Torej je za vas edino sprejemljivo, da imamo zgolj dve opciji, ki se grizeta med sabo? Slovenija je bolj kot kdajkoli prej potrebna osvežitve političnega prostora. Potrebujemo nove obraze, verjetno tudi novo opcijo, ki bo presegala stare razrptije na relaciji levica-desnica. In motite se, da je Janša del rešitve. Je del problema, in to precej bolj kot Türk. Sem se pred nedavnim pogovarjal z nekim Škofjeločanom, ki je sicer simpatizer SLS (morda je celo član), in je povedal kar nekaj krepkih na račun Janše in njegovega načina vladanja. Če bi Janša zdaj vlada, bi bila kriza še bistveno večja – kaj bi pa takrat rekli???

 2. **Če bi Janša zdaj vlada, bi bila kriza še bistveno večja**

  Tov. Janez se gre marakeško empiriko s trga Djema el Fna. Boste morali, dragi tovariš, resno paziti, da vam kobrice ne crknejo.

 3. P.s.

  Klobasati, kaj bi bilo, če bi bilo, je res nehvaležna zadeva, zato vam predlagam, da jo prepustite poklicnim vedeževalkam in vedeževalcem.

 4. Cactus, o tem, kdo klobasa, najprej dobro premisli in se poglej v ogledalo, preden se spet oglasiš z arzenalom žaljivk na račun tistih, ki pač ne zaupamo tvojemu velikemu idolu.

 5. Če bi Janša zmagal leta 2008 ga danes ne bi bilo več na oblasti. To pa ne zaradi tega, ker bi bil slab, ampak zaradi tega, ker bi mu vsa leva scena delala veliko štalo.

  Kar poglejte, kako je bil Semolič tiho, dokler se niso v Gorenju ljudje spontano uprli. Celo grozil jim je, potem se je pa moral sprijazniti s situacijo.

  Pod Janšo bi Semolič vsaj enkrat na mesec organiziral kakšen protest.

  In janez, ti rajši bodi bolj konkreten in argumentiraj, ne pa, da kvasiš take brez utemeljitve. Ja. En izmišljeni SLSovec je šimfal Janšo – konkretno o tem, kaj je narobe, pa nič.

  Pa saj se še spomnimo. Največji Janšev greh je – kritičnost do levice.

 6. Poleg tega pa še to.

  Leto pred volitvami je prav naivno iskati neko tretjo opcijo. Enostavno ni dovolj časa.

  Tako, da je pri nas tretja pot le eno slepilo, ki ga poskuša forsirati levica, da bi se obdržala na oblasti. Obupno poskušajo najti mesijo pri sebi.

  Je pa jasno, da novi obrazi leta 2008 niso prinesli nič dobrega. Dobili smo le bolj direktne lopove.

Comments are closed.