Študenti FDV s pomočjo ŠOU namesto v Bruselj v Kumrovec

6

souPREJELI SMO. Izjava za javnost.

V Mladi Sloveniji – podmladku NSi smo ogorčeni nad izletom študentske organizacije fakultete za družbene vede v Titov rojstni kraj, Kumrovec in to na dan, ko nekateri praznujejo njegovo rojstvo.

Še bolj v oči bode dejstvo, da projekt v večji meri financira ŠOU v Ljubljani, ki očitno vedno bolj izgublja stik z realnostjo. Njihov prispevek je 1300 evrov, vsak udeleženec pa bo plačal le 5 evrov. Zaskrbljujoče je, da v demokratični državi, v letu 2013, študentska interesna organizacija podpira tak izlet. Namesto, da bi varovali študentske interese, pomagajo pri financiranju izleta v rojstni kraj osebe, ki je odgovorna za množično kršenje človekovih pravic, kar je nedavno ugotovilo tudi Ustavno sodišče.

Vse okoliščine izleta kažejo na to, da gre za poveličevanje nekdanjega diktatorja Josipa Broza Tita, ki gotovo ne sodi v demokratično državo, v kateri je Ustavno sodišče prepovedalo poimenovanje ulic po taki osebi. V Mladi Sloveniji smo zelo zaskrbljeni nad takimi težnjami študentov, ki bi se glede na smer njihovega študija morali zavedati zločinov, ki so nastali pod diktaturo Josipa Broza Tita.

Poleg tega se nam v Mladi Sloveniji zdi zaskrbljujoče, da se denar, ki ga prispevamo vsi študenti, porablja za tako absurdne namene, ki niso niti v skladu z demokratičnim duhom ustavne ureditve, kaj šele s študentskimi interesi.

V Mladi Sloveniji menimo, da bi morale študentske organizacije denar uporabljati bolj premišljeno. Zahtevamo delovanje v skladu z resničnimi potrebami študentov in prenehanje z ideološkimi in nedemokratičnimi akcijami. Upamo, da bodo v ŠOU imeli v prihodnje v mislih to, da upravljajo z denarjem vseh študentov, ne pa samo z denarjem nekaterih levičarskih ekstremistov, ki poveličujejo nekdanjega diktatorja Josipa Broza Tita.

Mlada Slovenija

Odnosi z javnostmi

6 KOMENTARJI

 1. Ne v ŠOU ne na FDV ne bodo prenehali misliti in ravnati tako, razen če jih kdo v to ne prisili, oz. v primeru, da bi kršili predpise in bi sledile sankcije. Kako pa je sploh mogoče, da je prispevek študenta znašal zgolj 5.- EUR? In kaj na vse to porečejo lačni študenti?

 2. Ni treba napadati študente. Niso se rodili kot komunisti in revolucionarji. Gospoda profesorji so jih naredili take, da gredo v Kumrovec.
  Tito je bil zapisan v Ustavi SFRJ z imenom in priimkom! Pa nihče od naših pravnikov se ne oglasi, kakšno pravno skrpucalo je ta Ustava.
  In milijon podobnih primerov, ki kažejo na totalno prilastitev države s strani Tita. Gospod je imel zasebno državo. To samo še v kakšnih slabših filmih vidiš.

 3. In kaj na vse to porečejo lačni študenti?
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Bodo pač jedli ceneno genetsko modificirano hrano po vzoru na učitelje ki imajo genetsko modificirane možgane podedovane po starših!
  http://www.araerin.com/soviet.html
  pa naj si ogledajo video prispevek o svojih vzornikih!

 4. Ta primer le dokazuje kako slepa in pogubna so življenjska pota brez spoštovanja stvarstvenih življenjskih zakonitostih.

  Dokler bodo naši izobraževalni sistemi ignorirali te zakonitosti, bo možno takšno zavajanje mladih.

Comments are closed.