Katoliški pedagogi se pridružujemo zahtevam, da se dr. Štromajer sankcionira

16
Katoliški pedagogi menimo, da se mora dr. Štromajer izjave zavedati, da je odrasel in izobražen ter odgovoren za svoje izjave.

V Društvu katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) spremljamo polemiko o izjavi državnega sekretarja na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), dr. Jerneja Štromajerja. Izjava ni voščilo, je žalitev in nesramnost, ki presega meje okusa komunikacije v javnosti vsakogar, še posebej državnega sekretarja na MIZŠ. Zato se pridružujemo zahtevam, da funkcionarja sankcionirajo.

Dr. Štromajer se mora zavedati svoje funkcije na ministrstvu za šolstvo

Menimo, da se mora dr. Štromajer izjave zavedati, da je odrasel in izobražen ter odgovoren za svoje izjave. Odgovornosti za besede in dejanja učimo otroke v družini in šoli že v vrtcu. Od otrok pričakujemo, da skrbijo za primernost svojih besed in dejanj. Dr. Štromajer se mora zavedati svoje funkcije na ministrstvu za šolstvo: izjava državnega funkcionarja  ni enaka izjavi desetletnika v starem ameriškem filmu »Sam doma«.

Ne nazadnje se mora zavedati teže praznika, ob katerem je dal svojo izjavo. Božič je  verski, katoliški, družinski in državni praznik, ki mu vsak  razmišljujoč človek s spoštovanjem prisluhne in ga na svoj način praznuje. Sprašujemo se o intelektualni in etični dimenziji človeka, ki se norčuje iz stvari, ki so njegovim sodržavljanom svete.

O tem morajo vsekakor razmisliti in ukrepati njegovi nadrejeni!

Za DKPS  Helena Kregar

16 KOMENTARJI

 1. Zelo lepo, umirjeno, učinkovito. Popolnoma soglašam. Vendar se naslov pravilno zapiše: “… da se dr. Štromajer sankcionira.”

 2. Pedagogi so izpolnili svoje plemenito poslanstvo.

  Po zdravi pameti pride v poštev le odstop državnega sekretarja, sicer bo napravil s svojim negativnim “zgledom” še več škode otrokom in državljanom.

  • Gospod Svitase,
   o katerem poslanstvu govorite? Da več ne perejo možgane otrokom s teorijo evolucije, ki je režimska znanost kot je bil dialektični materializem?

   • O Evoluciji pa ti naši Butalski ped(r)agogi Žal ne vedo niti, da je bila Evolucija Skrbno Vodena od Stvarnika , vse do konca PredAdamitov ko se z Adamovo in Evino materializacijo njunih teles začne ta naša znana Človeška rasa . Amennn !!! ! !!!

    • Na, ta tip pa o evoluciji nima pojma. Naj na kratko pojasnim. Neznanstveno je misliti, da je Bog Stvarnik ustvaril vse. Znanstveno in evolucijsko pa je mišljenje, da je nič ustvarilo iz niča vse.

     Je sedaj kaj bolj jasno? Mogoče je treba samo še postaviti vprašanje, zakaj je nadvse dobri Bog uničil skoraj celo človeštvo s tistim vesoljnim potopom?

     • Alfe, lohka bi vedu, a ne?
      zato, med drugim, da je na Araratu izkrcal svoje sinove z družinami.
      Jafet je zaplodil glavni evropejski rod Barbarov z imenom Slovenci, ki so tolkli in na koncu stolkli veliki fašistični Rim.
      Boš reku, de ne?
      Med njimi sva oba, poglej svoj DNK.

     • Oh preprosti Frančišek, takih so polna nebesa! Bistvo ni “potem”, bistvo je “preje”! Le kaj je moralo biti, da je večna dobrota Bog uničil človeštvo? Lažemo, krademo, pa posiljevali bi tudi radi, ubijamo pa še ni poslal sodnega dne na nas. Le kaj je bilo takrat?

     • Da, takrat je Bog DOPUSTIL “Vesoljni Potop” Zato, ker so se prebivalci nižin že Tako Pokvarili, da jim ni bilo več možno pomagati , in je zato bil prisiljen Očistiti zemljo te Nesnage, ki se je zaredila na planetu zato, da so kasnejši rodovi imeli Več “miru” , čeprav je na centru tiste tragedije sedaj Kaspijsko morje/jezero. Vse To, pa kaže sedaj , ko smo še Bolj Pokvarjeni, samo na To, kako Blizu je Čas Sedanjega Uničenja, ki pa ne bo več z Vodo, Temveč z Ognjem. Mir vam bodi, vse do Drugega Prihoda v Naslednjem Desetletju, takoj za Koncem “sveta” v Naslednjem Desetletju.

     • Ups, se opravičujem, ker še vedno omenjam naslednje desetletje, čeprav smo pravkar vstopili v Zadnje Desetletje v katerem se Bo odvilo Veliko Ločevanje, in nato Veliko Čiščenje . Hiter vstop je bil. Mir vam bodi , vse do Drugega Prihoda v Tem Desetletju, takoj za Koncem “sveta” v Tem Desetletju .

 3. Štromajer ne ve kaj pritiče državnemu sekretarju, ostala vladna koalicija misli, da vodi lastni vrtičk, ne pa države. Mi volilci pa se ne zavedamo, da imamo edino mi moč sankcije v roki: Zogdba odgovornosti in zavedanja, kakšna vrednost je država , se začne in konča pri nas volilcih. Brez našega sankcioniranja se nič ne očisti!!

 4. Izjava in zahteva je napisano v odličnem slogu.
  Zaradi tega jo je treba predstaviti širši javnosti po 6.januarju na tiskovni konferenci in ZAHTEVATI odstop.

  Žal moremo takoj povleči primerjavo med svinjami (Štromaker) in Matildo (Štrous).
  Če se med nami pogovarjamo, kar tako in dobrovoljno, da Matilda še ni prišla v našo gmajno je to dobrosrčen nagovor med starejšimi. Seveda tega sporočila mlade AFŽ-ejevke (novinarke) iz Ljubljane ne razumejo!
  Primerjati določeno, ampak res samo določeno versko skupino z živalmi, pa predstavlja veliki kulturni dosežek doktorjev znanosti iz Univerze v Ljubljeni. Ne morete verjeti,da ta dosežek izvira iz fakultete, ki raziskuje družbene odnose: Torej dekan FDV, študij ki ga razvijate pomeni predvsem študij odnosa med živalmi??? Res zaslužite si čestitke, saj tako paradigmo študija ščiti tudi Vaš profesor dr. Pikalo. To je samo ponovna potrditev smeri FDV-ja.

 5. Se strinjam s pozivom k odstopu. Ampak tisti odstavek, da vsak razmišljujoč človek praznuje Božič itd, pa tudi ni za nikamor. Nekateri se pač ne zmenijo za Božič, tako kot se nekateri ne zmenijo za kakšen drug praznik. Denimo na Prvi maj in Dan upora proti okupatorju je moč na spletu prebrati veliko neokusnega, praznikom neprimernega.

  • Da, ker Brezbrižni ljudje ne dajo kaj dosti na Boga , in še manj nerazmišljujoči, oziroma Zlobno razmišljujoči .

 6. Tale “štromajer” je prepoznan kot neka Zlobna Žival , ki Uničuje Vse okrog sebe. Žal. In Kdo je Kriv, da smo dobili takšne Zlobne otroke ? Nihče drug, kot naši starši z njihovo “vzgojo” , ki je več kot Očitno napačna.

Comments are closed.