Strmolska vrtnica Alenka Gotar za poslanko DZ

19
Alenka Gotar
Alenka Gotar

V uredništvo smo prejeli vabilo Alenke Gotar, ki je ena najbolj prepoznavnih pevk v Sloveniji, na predstavitev njene kandidature za poslanko DZ na junijskih volitvah. Tisto, kar me je pozitivno presenetilo, poleg njene izjemne ambicioznosti in ciljne naravnanosti, je gotovo odločitev gospe Gotarjeve, da gre na volitve na listi SDS. Kar je izjem odmik od uveljavljene prakse zadnjih let, ko »novi obrazi« ustanavljajo nove in nove instant stranke. Alenka Gotar se ni odločila za takšno pot, priključila se je že uveljavljeni politični stranki, ki je stalnica na slovenskem političnem nebu in ima tudi jasno politično usmeritev.

Nisem član, še manj ”vernik” stranke, kjer bo kandidirala Alenka Gotar, toda prepričan sem, da je gospa s to odločitvijo pokazala na ravnanje, ki ga bodo v prihodnje mnogi posnemali. Saj dolgoročno pripeva k očiščenju današnjega stanja v slovenski politiki.

Alenka Gotar se zaveda, da je njena kandidatura za poslanko DZ morda za marsikoga presenečenje. Kar pa po njenem mnenju ne velja za tiste, ki so se z njo do sedaj srečavali in jo zato poznajo. »Vedno sem se trudila delati dobro za Slovenijo, s ponosom sem zastopala našo državo, tako na opernem, pevskem področju, kakor tudi na Eurosongu. Kot zavedna Slovenka sem naredila nešteto dobrih del, humanitarnih koncertov.«

Alenka Gotar je operna pevka, ki je prva v Sloveniji uvedla crossover pop-opere. Izhaja iz Domžal, natančneje iz Rodice. Po končani osnovni šoli v domačem kraju je izobraževanje nadaljevala na ljubljanski Gimnaziji Poljane, istočasno na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Pot jo je nato vodila v tujino, kjer je študirala petje v Baslu v Švici in na slovitem Mozarteumu  v avstrijskem Salzburgu, kjer je tudi magistrirala iz petja, opere in teaterskih znanosti. 12 let je bila solistka v obeh naših opernih hišah v Ljubljani in Mariboru, pela je pa tudi kot operna in koncertna solistka po celotni Evropi, Skandinaviji, v Ameriki, Kanadi in Aziji.

Širši slovenski publiki se je predstavila z zmago na EMI 2007, kjer je zaorala ledino z mešanjem opere in popa. Kot prvi Slovenki v zgodovini ji je uspel preboj v finale Eurosonga. Izbrana je bila tudi za najboljši vokal Eurosonga 2007. S tem je kot prva uvedla opero na Eurosong, kar je zdaj postala stalnica.

Poleg pevske dejavnosti vodi tudi eno najuspešnejših šol petja in muzikla v Sloveniji, njeni učenci zmagujejo doma in po tujini. Da pa Alenka Gotar ni zgolj glasbenica, temveč velik človek, humanitarec, dokazujejo nešteti dobrodelni koncerti, neštete velike dobrodelne akcije: za Urbanovo srce, naredila je največji humanitarni koncert v Sloveniji v zadnjem času, kjer so zbrali denar za nakup postelj za celoten porodni oddelek postojnske Porodnišnice.

»A v nekem trenutku vidiš, da je to le premalo. Gasimo požar s kapljicami vode. Pred enim letom smo z enim samim humanitarnim koncertom za Postojnsko porodnišnico zbrali denar za nakup postelj za celotni porodni oddelek. Torej če smo mi z enim koncertom premaknili stvari, lahko država na hitro uredi celotno zdravstvo, ker sredstev je dovolj, samo pametno in pošteno jih je potrebno porazdeliti.«

Alenka Gotar pravi, da ji ni vseeno, v kakšen svet bo zrasel njen sin, »ker je Slovenija z vladami v zadnjem obdobju izgubila večino dostojanstva, pozablja se na malega človeka, zdravstvo je namesto osnovne človekove pravice postalo luksuz, mladi si zlepa ne morejo ustvariti varne prihodnosti, upokojenci namesto pošteno prigaranih penzij bolj ali manj dobivajo zgolj miloščino.«

Gotarjeva, ki je od lani dalje “Strmolska vrtnica”, ta naslov ji je podelila rodbina Hribar kot najbolj zaslužni za promocijo in širjenje zgodbe grada Strmol ter zavzemanje za spravo med Slovenci, kandidira za poslanko v DZ na listi SDS, ker želi pošteno in odgovorno zastopati interese in pravice slovenskega naroda. Gotarjeva ki ugotavlja, da so poštenemu narodu zdajšnji politiki ukradli dostojanstveno življenje, se podaja v politiko, da se preprostemu, poštenemu in delavnemu malemu človeku izgubljeno dostojanstvo povrne.

»Prav je, da stopimo v politiko ljudje, ki nam ni vseeno, ki smo politično do zdaj neoporečni, ki smo delali zgolj dobro za Slovenijo. Prav je, da tisti, ki imamo znanje, sama sem najvišje možno v tujini izobražena ženska, zavedna Slovenka, mati, da svoje znanje, srce, izkušnje, slišanost, predvsem pa poštenje in iskrenost, ter ljubezen do Slovenije damo v službo narodu, da se zanj borimo, da zastopamo interese tistih, ki niso tako slišani, ki pa si to zaslužijo, da zastopamo interese in želje celotnega naroda, ki si želi zgolj pošteno, mirno in dostojanstveno živeti svoje življenje v naši ljubljeni domovini Slovenijo.«

Srečno “Strmolska vrtnica”!

19 KOMENTARJI

 1. Zveneče in znano ime, pa še mati je … s precej mlajšim moškim imata sina … neporočena????. Težave s taščo je prebrodila na odličen način, na TV jo je šla pljuvat. Neki terapevti, ki po nastavitvi volijo stranke s krščanskim vonjem, trdijo, da mora mož sam postaviti mejo tašči, ker je njegova mama. Ampak! Alenkin mladiček je bil še nezrel za tako potezo pa je ona prevzela breme. Da ne bi o tem, da je to mnenje krščanskih terapevtov.

  Ja, res je. Gospodična Alenka je res odličen kader za SDS.

  • AlFe, izbruhke obdržite. Če ne znate brzdati svojih negativnih čustev, jih ne širite med druge. Predvsem pa ne žalite nobenih oseb. Takšne pravice nimate, sprejmeta pa lahko dolžnost, da pridete z novimi konstruktivnimi predlogi za boljši jutri.

   • Brez nalepk, prosim. Seveda, če bo šlo. Zato zapišite:

    Kaj od navedenega ni res?
    Kaj ni mnenje strokovnjakov?

    Opomba št. 1: Gospodična Alenka je postala javna oseba. S tem se je odpovedala zasebnosti.

    Opomba št. 2: Da prepovedujete drugačno mnenje, je čisto SDSovsko in niti malo demokratično. Take “demokrate” imamo že na oblasti, le da znajo vsaj kredite najemati. V tem pogledu so celo NSijevci manj trdih glav.

    • Bil je podoben primer. Pred nekaj dnevi, ko ste se spravili na komentiranje nekoga, češ da omalovažuje trud za skupen nastop na pomladni strani.
     Kaj pa drugega delate vi s tem opravljanjem ?

    • AlFe,
     na teh straneh se venomer predstavljate kot kristjan, ali vsaj kot velik simpatizer krščanstva, v svoje komentarje pogosto lepite svetopisemske citate ter z njimi opominjate in poučujete ostale komentatorje in bralce. Zato boste gotovo z velikim zanimanjem prebrali, kaj je povedal mož z največjo moralno avtoriteto v rimskokatoliški Cerkvi. Papež Frančišek je dejal, da nevoščljivosti in ljubosumju prinašata zagrenjenost in obrekovanje, obrekovanje pa je hudičevo orodje.

     Citat iz članka povzema papeževe besede: »…..Nevoščljivost in ljubosumje vodita k ubijanju: »Prav to so bila vrata, vrata zavisti, skozi katera je hudič vstopil v svet.« Tudi v Svetem pismu beremo, da je zaradi hudičeve zavisti v svet prišlo zlo. Nevoščljivost in ljubosumje odpirata vrata za vse, kar je slabo. In tudi vnašata spor v skupnost. Kadar nekateri člani krščanske skupnosti trpijo zaradi zavisti, ljubosumja, se ta skupnost razdeli. Eni postanejo proti drugim: »To je močan strup. Strup, ki ga najdemo na prvih straneh Svetega pisma s Kajnom.«
     Papež Frančišek je nadaljeval, da se v srcu osebe, ki jo prizadeneta nevoščljivost in ljubosumje, zgodita dve jasni stvari. Prva je zagrenjenost: »Nevoščljiva oseba, ljubosumna oseba je zagrenjena oseba: ne zna peti, ne zna hvaliti, ne ve, kaj je veselje, vedno gleda, ‘kaj ima drugi in kaj jaz nimam’. In to jo vodi v zagrenjenost, zagrenjenost, ki se razširi na celo skupnost.« To so »sejalci zagrenjenosti«. Druga drža, ki jo po papeževih besedah prineseta nevoščljivost in ljubosumje, pa je obrekovanje. Ker nekdo ne prenaša, da drugi nekaj ima, za rešitev izbere to, da ga poniža in da je tako sam »nekoliko višje«. In orodje v tem primeru je obrekovanje. Za govoricami vedno najdemo nevoščljivost in ljubosumje. In kot je še dodal papež Frančišek, je obrekovanje »hudičevo orodje«, saj skupnost ločuje in jo uničuje…..«

     http://radio.ognjisce.si/sl/150/svet/12748/

     AlFe, vaš komentar o Alenki Gotar je šolski primer obrekovanja. Obrekovati namreč pomeni dajati neresnične, zlonamerne izjave, s katerimi se jemlje komu ugled. In prav to ste storili v svojem komentarju: zlonamerno ste lagali z namenom, da bi kandidatki za poslanko politične stranke, ki je ne nameravate voliti, odvzeli nekaj ugleda. To ste si seveda upali storiti le v varnem zavetju anonimnosti, v obraz se gospe Gotar nikoli ne bi upali zabrusiti svojih laži. Alenka Gotar je namreč poročena z očetom svojega otroka, vi pa lažete, da ni.

     Ne oporekam temu, da zapisujete svoje mnenje, oporekam vašim lažem!

     • Popravek: Papež Frančišek je dejal, da nevoščljivost in ljubosumje prinašata zagrenjenost in obrekovanje, obrekovanje pa je hudičevo orodje.

 2. Prav je, da sposobni ljudje v najbolj aktivni življenjski dobi poizkušajo tok razvoja obrniti na bolje. Ena izmed možnosti je v politiki. Zato čestitam k tej potezi. Le pogumno naprej!

  • Pravzaprav je vedno prav, da ljudje skušajo obrniti tok življenja na bolje. 😉
   Če pa govorimo o skupnem dobrem, je pa še toliko bolj prav!

 3. Zanimiv pogum.

  Poznana ženska mirno obelodani, da bo kandidirala prav za SDS. Navkljub 4+10 letnemu sistemskostrukturnemu pogromu določenih organov in javnosti zoper to stranko, ki je v teh letih (2004-2018) morda edina reformna stranka v Sloveniji.

  Čestitke in vse dobre želje za pogum!

  • Gospa Gotarjeva ni odvisna od globoke države in njenih satelitov, temveč je uspešna na prostem trgu zaradi lastnih sposobnosti. Zato lahko kandidira za kogar hoče. Poleg tega zmore misliti s svojo glavo, saj se je načrtni pogrom stranke SDS in njenega voditelja ne dotakne. Zato lahko kandidira prav za to stranko.

   Žal se premalo tako sposobnih in pokončnih ljudi odloči za politiko. Če bi jih bilo več, bi bila danes Slovenija drugačna.

   • Drži, ampak je sicer preveč rokovnjačev- namerno, ki kandidirajo za poslance.
    Ne sodijo v resno institucijo, kar naj bi najvišji zakonoidajni organ predstavljal, ne Hauptman ne Vilfan ne Dončič, to je norčevanje in znak kako neresno in pokvarjeno koritoljubno, kruhoborsko gledajo predsedniki teh strank na kadrovsko politiko stranke. Bolj ali manj podpovprečni- tudi zato da ni konkurence in sebe forever !!: Žal bi ravno zaradi tega morali kandidirati popolnoma drugi ljudje, kot zadnja leta ko je vse slabše in slabše.

  • Gospod Stupica pridružujem se vašemu mnenju , premalo je Alenk vrednih spoštovanja . Gospa Gotarjeva je neglede na morebitne težave v svojem poklicu in karieri pogumno vstopila v vrste
   stranke , ki je za marsikoga vrelo vseh težav , spoštujem jo kot umetnico in spoštoval bom tudi
   njeno delo v stranki SDS in ji želim , da bi uspela tudi v tem njenem projektu ! Veliko sreče želim
   Vam in Vaši družinici , prepričan sem , da boste uspela ! Čestitam Vam za Vaš pogum in Vaše
   nepreračunljivo dejanje , pomagati državi in ljudem , ki se jih loteva melanholičnost in apatičnost !

   Z velikim sopštovanjem do Vas in Vaše odločitve , Andrej Briški !

 4. Pri kadrovanju pa nista za ped boljša ne desnica ne levica, oboji zelo zabavljaško balkansko kadrujejo.

 5. Stranka z 15-20 poslanxci ima možnost, da kandidira strukturo, ki lahko pokriva področja, zato je prag vstopa 4% s 5 poslanci prenizek!.- Kaj pa lahko pokriva strančica s 5 poslanci. Nič, so na plačilni listiu, in pritiskajo na tipke, kadar so sploh tam, kaj več pa ne uspejo in to ustreza koalicijski večini ! Kalkoi naivna in nespsobna je še vedno opozicija po 28 letih !!! Krivi so predsedniki teh starnk in ne Kučan in Udba.

 6. Nisem najbolj navdušen nad kandidaturami oseb iz “družabne kronike” za poslanska mesta, ampak vse stranke se tega poslužujejo. Me pa zanima, ali kandidira v izvoljivem volilnem okraju.

 7. Če so vse stranke skorumpirane in brez kadrovske politike in brez predsaednikov, ki bi vedeli kako se stranko sploh vodi-
  A TO JE OPRAVIČLJIV RAZLOG DA SO LAHKO VSI TAJKUNI; NESPOSOBNI pokvarjeni ?
  Državni Zbor je zakonodajni organ, to je profesionalno delo, ki zahteva razgledano, uspsobljene, dokazano uspešne ljudi in ne odsluženih športnikov, ki bi morali naq Zvod pa poskušajo v DZ !
  Zaradi strukture poslancev je državni zbor tako padel.
  Kaj naj si pa od nekega Dončiča, ki pri 43 letih res izgleda kot upokojenec pri 67-tih, lahko pričakujete? Prav nič in stokrat nič.

 8. Tudi jaz čestitam in se zahvaljujem g. Alenki Gotar za odločitev. Za politika je pomembno, da ima rad svoj domači kraj in spoštuje svoje rojake. Slovenija si to resnično zasluži.

Comments are closed.