Strelnikof, Strunjan, Godnič, Makarovič, klanje, … je sploh kje meja?

9

PISMO BRALCA. Ob spremljanju dnevnih novic sem doživel šok. Mogoče je še beseda šok premila za to moje čustveno stanje. Grafit na enem izmed ljubljanskih diskontov, ki bi ga zaradi grobe neokusnosti ne želel ponavljati, je v meni sprožil naval jeze in užaljenosti. Sem mar zato ker sem kristjan v Sloveniji primeren za klanje? Se je nad mano treba spraviti z noži, ker sem nekaj kar je kot kaže v Sloveniji trenutno strogo zavržno? Kot kaže ja…. Po vsem tem se namreč sprašujem kje je še meja. Po zasmehovanju pridejo grožnje na spletnih forumih in ostalih spletnih straneh, ki dopuščajo možnost komentarjev. Ko komentarji niso več dovolj se začne hoditi na zborovanja, ki so v prostorih RKC in se tam na grob način kazati pred kamerami. Nato pridejo na vrsto grafiti takšni kot danes. Koliko še manjka do izpolnjevanja stavka, ki je z rdečo barvo zijal z trgovine? In naše časopisje in ostali mediji se zopet ne zganejo. Nekateri sicer o dogodku poročajo, a ogorčenja ni zaznati. Je treba žrtev, da bomo opozorili na problem kristjanofobije v Sloveniji?

Sem star 25 let, pa se vendar spomnim že vsega mogočega v zvezi z mojo vero. Začelo se je z »moderno umetnostjo« skupine Strelnikof. Nadaljevalo se je z dvojnim zažigom križa v Strunjanu, z izjavami slovenskega igralca, ki nas je zopet nasilno pošiljal v jame in brezna. Sam se spomnim mnogih posmehov in praznih trditev o moji veri v šolah. Spomnim se učiteljev, ki jim ni bilo težko prikazati naše vere kot pravljico, prazne blodnje za za sanjače in neustrezno miselnost za intelektualce. Pa so vsi vedno znova pozabljali na nekaj…in v tem je tudi največja zmota napisanega na grafitu. Res je klali nas verjetno boste in nekateri se glede na znake sedanje družbe, pripravljamo na to da bomo verjetno počasi deležni še česa več kot le pisanja na zid. Torej, klali nas boste in ste nas že velikokrat ne samo 1945. Vsa naša vera je ustanovljena in ves čas svojega poteka obkrožena s krvjo. Krvjo mučencev, ki pa je tudi seme novih kristjanov. Lahko da nas boste klali, a poklali nas ne boste. In prišli bomo nazaj in vedno znova bomo dokazovali, da nismo človeška ideologija ampak da smo božji otroci. Vedno znova bodo naše žrtve postajale seme za nove kristjane, ki bodo na teh žrtvah rasli. S svojimi žalitvami nam delate uslugo.

Tomaž Kavčič

Foto: Družina

 


9 KOMENTARJI

 1. Četudi se ne strinjam z ravnanjem naštetih, jih vendarle blagoslavljam v imenu Jezusa in v upanju, da se spreobrnejo in jih ne doleti strašna usoda pogubljenja.

 2. STRELNIKOFF , TI so dali podgano materi vseh mater v naročje . PODGANA je v prispodobi našega največjega moža , kardinala FRANCA RODETA , podoba se je nakazala v značilnem nosu ! To je bil takrat prvi brutalni napad na osebo , katera so se nadaljevala , tudi preko KARBE , do danes !
  Brat sodeležnika v tej skupini MITJA OCVIRK , sodelavec UDBE // vir udba net // in tudi član Folklorne skupine iz CELJA ! Ta je nekoč , pred zadnjimi vzdihljaji JUGOSLAVIJE , obredla na račun davkoplačevalcev tudi CANADO , AMERIKO in celo ARGENTINO , da se je vohljalo za zdomci in emigranti ! Torej tudi v navidez nedolžnih skupinah , so imeli vohljače !

 3. Novinarka ” DNEVNIKA ” RANKA IVELIJA vseveda o katoliški cerkvi , nam nič ne poroča o pravoslavnem BOŽIČU , kjer ljubljanskega paroha nismo več zasledili pri slavnostnem obredju v LJUBLJANI , temveč nekje na obrobju ! So to posledice prijave pravoslavnih vernikov gospoda PAROHA računskemu sodišču ? Gre za domnevno prisvojenih 800 tisoč evrov !
  TUDI o tej zgodbi bi radi verniki kaj vedeli ! In kdo naj nam to opiše boljše kot špecialistka za verstva, kot je GOSPA RANKA ! Hvala !

 4. IZGOVOR , DA SO KRISTJANI TO SAMI NAPISALI , SEM VNAPREJ PREDVIDEL !
  V to skupino za ” odstrel ” spadajo torej tudi pravoslavni , evangeličani pa tudi jeve priče itd,,,
  Torej sklepamo lahko , da je ta grafit napisal LEVI ANARHIST oziroma “glupi ATEIST !
  SICER PA K SPODBUJANJU , ČEČKANJU PO ZIDOVIH , BEZNICAH IN STRANIŠČIH MOČNO SPODBUJAJO RAVNO NA ŠČUVARSKEMU ” STUDIU CITY ” !

 5. Gospod Tomaž,
  poskusiva sledeče:
  google, škof mučenec in ….

  Kdor namreč hoče rešiti svoje življenje, ga bo izgubil; kdor pa izgubi svoje življenje zaradi mene, ga bo našel. (Mt 16,25)

 6. Bereš Sv. Pismo. Neverjetno, kako je aktualno. Za usta odpret. Od Kristusovega: “Če so učitelja preganjali…”, pa do dogodkov v Razodetju.

 7. Na velika vrata prihaja enakopravnost homoseksualnih ljudi in kar koli želi napraviti cerkveni vrh, kot tudi politika, ki se povezuje s cerkvijo, se Slovenija temu ne bo mogla upreti.

  Tudi evolucijski biologi z vsakim dnem dokazujejo, da ne obstaja neka temeljna razlika med ljudmi in živalmi, pač pa oboji izhajajo iz iste osnove in imajo iste lastnosti, ki so se pač razvijale drugače. Razlika je v kvantiteti teh lastnosti, ne v kvaliteti. Tako ne obstaja nobena duša (kot jo razlaga krščanstvo), izvirni greh je izmišljotina, kot je tudi napačna vsa teorija o odrešeniku.

  Ob tem uvodu se lahko pridružim pri skrbi glede na zadnji grafit – stanje pravosodja v Sloveniji je zelo zaskbljujoča. Imamo primer ko nekdo meče bombe v hišo, kjer živijo Romi, napravi dvojni umor, policija pa tega sploh ni sposobna raziskati in sodišče krivce obsoditi. Seveda so za povprečnega desničarja Romi manjvredna bitja, skoraj živali, ki jih ni škoda – slovenska desnica je radikalna desnica.

  Prva dva primera sta v tem oziru nepomembna, vznemirjanje zaradi tega je podobno vznemirjanju muslimanov zaradi upodabljanj Mohameda – zaradi tega so vznemirjeni samo fanatiki, ki niso sposobni razumeti, da obstajajo razlike v mišljenjih.

 8. NIK , največ kar pripada obrobnikom , homosexualcem , lezbačam in podobnim , so dobili ravno za čas vlade JANEZA JANŠE ! V času PAHORJA so se tri leta ukvarjali s družinskem zakonu ! Posebno strastno in vroče so nastopile DOKTORICE ZNANOSTI s pomenljivimi priimki MRAK in MEGLIČ , kar je ljudstvo zavrnilo na referendumu . Očitni nista imeli kaj bistvenega in pomenbnega za početi !
  TI DVE IZTOPAJOČI OSEBI STA VSTRAJNO SEJALI MRAK IN MEGLO !

Comments are closed.