Strahopetci

3

Ob uradni ugotovitvi računskega sodišča, da je Katarina Kresal z davkoplačevalskim denarjem pomagala svojemu prijatelju z velikodušno najemnino, je jasno, da je slovenski model ustvarjen za bankrot. Še en recesijski sunek, ki ga zahod pričakuje jeseni, in Slovenija bo s premierom Pahorjem, ki si ne upa niti Kresalove odstaviti, nova Grčija.

/ … /

Ironija je, da je slovenski zeitgeist zelo dobro zadela minuli teden Ljudmila Novak s svojimi fantazijami o tem, kako liberalizem uničuje Slovenijo, ta pa ponuja tradicionalizem, vrednote in domoljubje. Slovenci nimamo poguma za spremembe. Naša najvišja vrednota je status quo, pri nas se nič ne da, za nas je doma najlepše. Ta strahopetnost Slovencev, ko smo polni jamranja in samega sebe, hkrati pa si ne upamo ničesar, negujemo notranjega sovražnika in se bojimo vsakogar od zunaj, ki ni del našega sistema, se vleče že od začetka samostojne Slovenije.

/ … /

Za vse, ki upate na čudežno palčko Janeza Janše, verjetno neizogibnega zmagovalca prihodnjih volitev, pa grenka napoved: volitve, naj bodo redne ali izredne, ne bodo ničesar spremenile iz dveh razlogov:

1. ker bo politična ureditev še vedno enaka, z vsemi pripadajočimi blokadami, od bohotenja državnega aparata, zakonsko zacementiranih proračunskih izdatkov, koalicijskih in županskih izsiljevanj;

2. ker je nemogoče čez noč spremeniti miselnost, ki duši Slovenijo, to je poveličevanje socialne države (kjer morajo biti za vse državljane vse storitve zastonj), zahtevanje enakih plač za vse in čaščenje kulta Josipa Broza Tita.

Slovenec se počuti živ in ustvarjalen le, ko ga nekdo od zunaj zatira, do svoje države pa se vede infantilno neodgovorno.

Več: Finance

3 KOMENTARJI

  1. Kaj pa,če bi se počasi naučili jemati Slovence in druge kar take kot resnično so,ne da jim pripisujemo lastnosti,polne svojih in tujih predsodkov?Najrajši bi kar zamenjali večino ljudi okrog sebe(to dokazujejo poleg vsakovrstnega nasilja med nami posebno brezštevilne jame in okostja pod našimi nogami) za take bolj po svojem okusu,kajne?Pa mislite,da res obstajajo?

  2. MEFISTO: tu SI RESNIČNO VELIK!!!
    Državo smo uničili, ko smo neizvolili JOŽETA PUČNIKA!!!
    Državo smo uničili, ko smo dovolili, da so odstavili Janšo z mesta obrambnega ministra!
    Državo smo uničili, ko smo zapustili G. RODETA!

Comments are closed.