Štih: Mussomeli s podnapisi

16

V preteklih tednih je del javnosti navduševal nerodni ameriški veleposlanik s svojimi ne pretirano diplomatskimi izjavami. Nekateri so se spraševali, kako lahko ZDA za diplomata postavijo človeka s tako malo čuta za slovensko politično realnost. Odgovor na to vprašanje je – niso ga. Veleposlanik nam je v preprostem jeziku prenesel stališče ZDA. Nobene naključnosti ni bilo. State Department je našega veleposlanika v ZDA povabil na razgovor zato, da so mu ponovno pojasnili njihovo stališče. V preprostejših besedah, da ne bi bilo kakšnih dvomov.

Razmislimo o tem, kaj nam ZDA skozi izjave Mussomelija sporočajo?

…….

 • Levi in desni politični tabor bi moral imeti možnost odkrito govoriti o dogodkih v Sloveniji med in po drugi svetovni vojni (10. oktober).
 • Odločitev sodišča, da ne dovoli poimenovanja ulice v glavnem mestu po Jugoslovanskem komunističnem voditelju titu je pogumna in zgodovinska, javnomnenjske raziskave, ki kažejo podporo Titovi ulici pa nas spominjajo na tretji svet. (10.oktober).

“Prosimo, ne zlorabljajte našega zavezništva v Drugi svetovni vojni za notranje- politične obračune in za promocijo tistega, česar ZDA nikoli niso podpirale.”

 • Iskreno, zunanji minister, predsednik in Zoran Janković niso moji prijatelji, lahko rečejo, kar želijo. (9. januar)
 • Slovenci ste zelo topli in večinoma zelo pošteni. Glede na to, kako znajo nekateri mediji obrniti zadeve, so ljudje še vedno zelo prijazni. (9. januar)

“Ne podpiramo levega pola slovenske politike. Zadnja, še sprejemljiva opcija za ZDA je – uravnotežena vlada. Če boste ustoličili levico, boste izgubili naklonjenost ZDA. Pri tem vsi ne bodo verjeli vsemu, kar v medijih piše in ne bodo podlegli cenenemu hujskaštvu in anti- amerikanizmu, tako da se na to ne zanašajte.”

……….

Več: blog Libertarec

16 KOMENTARJI

 1. To, kako nekateri uživajo v podrejanju in samoponiževanju pred močnejšimi, že meji na patologijo. Kolaborantski refleks se očitno prebudi, vedno ko zgodovina ponudi priložnost.

 2. Primož, še kako drži, kar pišete.

  Človeku se kar milo stori, ko gleda nadaljevanje znane sage o vilnuški izjavi, ki jo je Sloveniji zakuhal Dimsi, nekdaj zagrizen član LDS, sedaj zagrizen član SDS. Verjetno je on prepričal svoje idole onkraj Atlantika, da grosupeljski Ivan le ni tako slab, kljub temu, da na razpisu za osemkolesnike ni izbral tistih od General Dynamics.

  Glede na vse te kolaborantske gene, ki razsjajajo na desni, imam vtis, da je bil striček Stanovnik v Dražgošah še kako realen. Če ne bi bilo tistega “tuljenja” na odru, bi zdajle verjetno že imeli slovensko različico vichyjevske vlade v Franciji.

  • Ne pričaj po krivem.Vilniško izjavo ni nič zakuhal Dimsi.Rupel je deloval tako ,kot vsi zunanji ministri,Zagovarjajo stališče vlade.Kasneje je Rop to tudi potrdil.Zato se tudi ti najprej pozanimaj,potem pa oalarije klati.

   • Tudi Pahor in Drnovšek sta podprla Rupla.

    Le LDS se je potem obnašala hinavsko in se delala, kot, da je Rupel to naredil na lastno pest.

    • LDS je ugotovila, da ji je Rupel s svojo hlapčevsko mentaliteto do ZDA naredil veliko škodo. Vsaka pametna stranka bi se od tega distancirala.

     • Pričakovano od tebe, da tako slepo in pristransko zagovarjaš LDS.

      LDS je stala za Ruplom, potem ob nezadovoljstvu precej ljudi, je pa potunkala le Rupla, sebe pa hotela prikazati v lepi luči.

 3. “Iskreno, zunanji minister, predsednik in Zoran Janković niso moji prijatelji, lahko rečejo, kar želijo.”

  *****

 4. No, pa poglejmo še malo, kako nas vidijo drugi:

  Korupcija v zgornjih slojih družbe, nedelujoč pravni sistem in rdeči trak za neposvečene pri poslih so nekateri izmed ključnih problemov Slovenije. (10. oktober)

  Kljub bleščečim frazam in impresivnim študijam se Slovenija še ni iskreno odločila, da bo odprla svojo ekonomijo za tuje vlagatelje.Bodimo zelo odkriti, nekateri Slovenci so postali in ostali zelo bogati zaradi skrivanja za nacionalnim interesom. Dokler bodo ljudje izrabljali nacionalni interes za varovanje svojih osebnih interesov, bo težko za Slovenijo. (9. januar)

  Naj izpostavim:
  D o k l e r b o d o l j u d j e i z r a b l j a l i n a c i o n a l n i i n t e r e z a v a r o v a n j e s v o j i h o s e b n i h i n t e r e s o v, b o t e ž k o z a S l o v e n i j o.

  • Nacionalni interes? Aja, to je tista fraza, zaradi katere Ivanovi privrženci vsake toliko časa skočite v zrak, ker je v javnost prišla iz Murgelj? Očitno tudi gospodu veleposlaniku ni čisto neznana. Tako imenovani liberalci iz Štihove šole pa so doživeli mokre sanje, ker je končno tudi ameriški diplomat izgovoril to, kar oni plozajo že deset let.

  • Kaj je narobe z nacionalnim interesom?

   Kolikor vem, gre predvsem za to, da največja slovenska podjetja in banke ostanejo v slovenski lasti. Ni rečeno, da ravno v lasti države, toda če ne gre drugače, je treba tudi to.

   Predvsem pa me je Virantova stranka razočarala s svojimi pogledi na narodno gospodarstvo. Se sploh zavedajo, kam lahko pripelje prodaja podjetij tujcem? Njih ne zanima, kaj bomo od tega imeli Slovenci, pač pa bodo lepo proizvodnjo izselili iz države. In bo ostal kup brezposelnih, medtem ko bo s tovarno na Kitajskem lepo služil naprej.

   • Kaj je narobe z nacionalnim interesom, se sprašuje vedno čuječni KRŠČANSKI DEMOKRAT.

    Nič ne bi bilo narobe z njim, če ne bi Kučan stal za njim.

 5. Slovenci lahko sami gospodarimo na svoji zemlji in ni treba, da nam predstavnik ZDA deli nasvete.

  Sploh pa je neodgovorno, da se daje neke čudne interpretacije veleposlanikovih izjav. Slovenci se sami odločamo, ali bomo dobili levo ali desno vlado. Če bomo izbrali levo, bo pač leva. Ne vem, zakaj je to za Američane tak problem.

  • Si prepričan, da znamo sami gospodariti na svoji zemlji?

   Zadnja Pahorjeva vlada je radikalno dokazala ravno nasprotno in te pustila na cedilu..

 6. Slovenski (tajkunski) nacionalni interes ali interes slovenskih tajkunov

  Pomeni to, da vsi živimo slabše, le nekaj tajkunov živi boljše.

  In še to. Največ transferjev v davčne oaze so naredile – državne firme.

  Nas desničarje obtožujete ksenofobije, sami ste pa največji ksenofobi.

Comments are closed.