Starman: Kaj potrebuje Slovenija?

0

Slovenija potrebuje gospodarja, ki bo počistil z neumnostmi in končno v naši državi naredil red. Take države, ki jo peljemo v bankrot in polom, ne potrebujemo. Ne potrebujemo niti politikov niti pokvarjencev, ki ne znajo drugega kot prefinjeno krasti in v zakonski zaščiti goljufati poštenih Slovencev.

Kaj je treba narediti jutri?

Takoj je treba narediti rebalans proračuna za leto 2011 in v njem izravnati prihodke in odhodke.

Kako?

1. Zmanjšanje odhodkov:

– odprava 90 odstotkov vseh subvencij (državnih) – prihranek 500 milijonov evrov,  

– znižanje materialnih stroškov povsod v javni upravi in v javnih podjetjih za 10 odstotkov – prihranek 200 milijonov evrov,

– znižanje stroškov dela v javnem sektorju in podjetjih v lasti države za 10 odstotkov (tu so zajeti tudi regresi) – prihranek 400 milijonov evrov.

2. Povečanje prihodkov:

– zahtevati ustvariti in v kriznem času pobrati najmanj 10 odstotkov dobička od vseh podjetij v lasti države – dodatni prihodek 700 milijonov evrov, 

– dovoliti vse oblike dela in jih enako obdavčiti ter pobrati prispevke in davke (malo delo, študentsko delo, podjemne pogodbe in podobno). Organizatorji kakršnekoli oblike dela naj bodo zavodi za zaposlovanje in podobno – učinek 400 milijonov evrov dodatnega denarja.

To bi bil lahko zelo preprost in zelo hiter prvi korak k sanaciji Slovenije. Z lahkoto bi dosegli proračunski presežek že v letu 2011. Ne potrebujemo nobenih velikih socialnih usklajevanj.

Možnost za uspeh je samo pod enim pogojem. Da se s tem vsi strinjamo in da to izpeljemo tako, da vsaj v času krize enkrat stopimo vsi skupaj in v dobro Sloveniji to tudi izpeljemo in podpremo. Za nove Slovenije večje blaginje vseh Slovencev v prihodnjih letih in desetletjih pa bo treba storiti še mnogo več. Ne bi pa bilo težko, če bi Slovenci, ki smo znani po pridnosti in delavnosti, znali stopiti skupaj in potegniti voz v eno smer.

Vir: Finance