Stanovnikov plebiscit, Pribac o protestih, volilna abstinenca, spletni forumi

3

Avtorica: Milena Miklavčič. Vir: Zarečeno. …..

Ja, ja, Stanovnik je imel še kako prav: zgodil se je mini plebiscit, saj je Pahor pobral tudi desne glasove, in to tiste, ki so volili proti Turku in ne toliko zanj.

…..

Vodja volilne pisarne Danila Türka, Igor Pribac je po objavi izidov vzporednih volitev, po katerih je aktualnega predsednika in predsedniškega kandidata podprlo zgolj 33 odstotkov volivcev, dejal, da ga rezultat čudi, ker – ”je bilo upati, da bodo protesti, ki so se odvijali na ulicah, pognali ljudi na volišča, ne pa imeli, kot kaže, prav nasproten učinek in povečali malodušje tistih, ki se niso udeležili ne protestov in ne volitev”.

Mislim, da bi bilo bolje, če tega ne bi izrekel, kajti že tako se širijo novice, da so bile nedavne demonstracije umetno spodbujene, da se je na veliko izkoristilo človeško stisko tistih, ki so potisnjeni ob zid. Po Pribicavih besedah pa bo občutek, da le ni bilo vse tako spontano, kot se je govorilo, še močnejši.

Mimogrede: v kontekstu aktualnih protestov v agenciji Valicon ugotavljajo, da so se tisti volivci, ki v celoti podpirajo proteste -teh je več kot 40 odstotkov, tokratnih volitev udeležili v veliko manjši meri kot ostali volivci. Ravno med njimi pa je bila podpora Türku največja, kar pomeni, da so imeli protesti na Türkov rezultat celo negativen učinek. Pač- kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade, kajne?

…….

Elektronski mediji in socialna omrežja so prvič odigrali tisto vlogo, ki bi jo morali tudi tiskani mediji. A jim, žal, kaj podobnega ne pade na pamet. Senčna plat internetnih forumov je, da marsikdaj kažejo shizofreno sliko gnojnice, ki jo ljudje skrivajo v sebi, v senci anonimnosti, ki jih varuje. Naključnemu bralcu se že ob površnem stiku razkriva, kakšne gnide so. Pa kako umazano razmišljajo. Preko anonimnih internetnih komentarjev se namreč tudi razbere, da so nekatere glave polne morilskih misli, vsevprek bi celo pobijali tiste, ki razmišljajo drugače. S svojim skrajno militarističnim in negativnim besedovanjem ne izstopa le peščica, temveč množica.

Zanimivo bi bilo preučiti, če imajo dotični komentatorji prost dostop do interneta tudi na delovnem mestu, in če, mar jim takšno celodnevno zapravljanje časa delodajalec omogoča, oziroma, ga celo podpira? Marsikje je bilo moč tudi prebrati komentarje, ki kažejo, da mladina ne spoštuje svoje države Slovenije. Niso bili redki, ki so kričali, da “smo jih po vojni še premalo pobili”.

Ob prebranem se nekateri povsem upravičeno sprašujejo, je Slovenija postala množica prostakov, ki nima ne zgodovinskega spomina, ne lastne pameti?

…..

Če dodamo, da ogromno mladih posnema svoje starše in ne hodi na volitve, kjer so “vsi enaki”, ker vsak glas enako šteje, potem se lahko vprašamo, v kakšnem svetu živimo. Koliko časa je človeštvo čakalo, da se vsaj na volitvah sliši njihov glas, koliko časa je trajalo, da so si ženske priborile volilno pravico? Državljani Slovenije pa si volitve nekam vtaknemo. Še čreda krav si izbere svojega vodnika. Mi pa raje ždimo doma, četamo na internetu, pišemo razborite komentarje, obenem pa jadikujemo, kako nam je težko in kako se nič ne splača.

Več: Zarečeno


3 KOMENTARJI

 1. Zanimivo je, koliko je sovraštva in hujskaštva z leve na socialnih omrežjih. Na desni tega ne vidiš. In to do Janše samo zato, ker je Janša.

  Pa še nič jih ni sram niti se ničesar ne bojijo, ko pozivajo kar k umoru itd. Torej so prepričani v svojo moč in nedotakljivost.

  • Sovrastvo in hujskastvo je bila vedno hudiceva rabota in domena njegovih levicarskih podrepnikov(vernikov). Kristjani smo tudi krvavi pod kozo, vendar imamo kljub temu moralne zavore, deset bozjih zapovedi itd
   ki nas drzijo nazaj. Levicarji mislijo, da bi brez njih Slovenija propadla. Obratno je res…

 2. STANOVNIK jih je dobil po ustih , čas je da utihne ! K razcepljenosti našega naroda so prispevali v največji meri radikalni , previligirani , zarostani politiki , skratka kontinuiteta !
  MEDIJI SO PRILIVALI OLJE NA OGENJ //zlasti nacionalna “RTV” hiša // , S PRENOSI TEŽKO PREBAVLJIVIH , LAŽNIH “KOMEMORACIJ ” IZ DRAŽGOŠ IN DRUGOT !

Comments are closed.