Stanovnik: trojka – trije žandarji z bajoneti nasajenimi na puške

9

Vir: Večer.

Zlato pravilo je odveč, je bil nad dan upora proti okupatorju oster Janez Stanovnik, predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (ZZB). “Ni nobene potrebe to zlato ali pa pozlačeno pravilo ponovno vnašati v ustavo,” je poudaril na slovesnosti, ki jo je ZZB priredila v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani. “Ravno ob tem času, ko slavimo obletnico Osvobodilne fronte, nam vsiljujejo tako imenovano zlato pravilo. To pravilo finančne vzdržnosti je prav tako sprejeto v evropskem fiskalnem sporazumu, ki je prenesen v našo nacionalno zakonodajo. In se vprašam, zakaj pa? Zakaj pa je to pravilo tako zlato? Zato, ker v ljudskem jeziku to pravilo pomeni, da prvo bomo plačali vse oderuške obresti in vsa posojila, ki sta jih najemala Janša pa Pahor, potem pa bomo še za vdove, otroke in invalide poskrbeli, če bo kaj ostalo.” Stanovnik je prepričan, da je zlato pravilo v nasprotju z drugimi načeli, zapisanimi v ustavi.

“V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Če ima oblast ljudstvo, zakaj pa je potem treba neko zlato pravilo, ki ga uveljavlja Bruselj, trojka, trije žandarji z bajoneti nasajenimi na puške. Zakaj? Mi smo lepo povedali in v praksi uveljavili, da nam ne bo gospodaril niti Beograd, niti Bruselj, pa tudi ne Wall Street … in to je sporočilo narodno osvobodilne borbe.”


9 KOMENTARJI

 1. Odlično povedano! Slovenska oblast naj dela za korist in blagostanje slovenskega naroda, ne pa mednarodnih finančnih špekulantov. Glede na to, da pa potrebujemo svež kapital za zagon gospodarstva, pa bi bilo najbolje, če se obrnemo k Rusiji in Kitajski. Tam je kapitala dovolj in po sprejemljivi ceni. F… off Evropska unija, ki se pospešeno spreminja v Četrti rajh!

 2. Stanovnik:trojka trije žandarji z bajoneti nasajenimi na puške,očitno so nekdanjemu krščanskemu demokratu,Janezu
  ostale v spominu trojke,ki so divjale med vojno po slovenskih vaseh in izvajale naročene eksekucije s strani partijskega
  vodstva,ki je odločilo,da lahko v slovenskemu odporu sodelujejo le komunisti,tisti ,ki niso pristali na to doktrino OF-a,
  so bili okarakterizirani kot izdajalci,ki niso smeli sodelovati v odporu proti okupatorjem!Bruseljska trojka niso eksekutorji tov.Janez,ampak so tisti ljudje,ki bedijo nad tistimi državami,ki se ne drže pravil igre sprejetih ob vstopu
  v EU! Zato tov.Janez ne dogmatiziraj in prenehaj s širjenjem sovraštva do EU !

  • Ma nikar ga ne jemljimo tako resno, revčka! Saj vidite, on bi z bajoneti in tako – tovariš se je preselil globoko v obdobje PRVE, na pa DRUGE SVETOVNE VOJNE! V prvi se je očitno tudi že junaško boril. Saj za vse to klobuk dol, gotovo! Ampak da nam bo solil pamet in usmerjal EKONOMSKO (in siceršnjo) politiko za izhod iz krize in podobne DANES, skoraj sto let kasneje – no, ta pa je malo prehuda. Kriči pa tako, da se ga sliši do Moskve, hahaha, samo tam ni več nikogar, ki bi vas za to nagradil, gopod tovariš Stanovnik! Marx je pa tudi že daaaaaavno pod rušo, hja. Pa Titek tudi. No ja. Sicer pa, naj govori in kriči kot jesihar, saj s tem nikomur ne škodi – razen duševnemu zdravju tisti, ki ga kljub naštetemu jemljejo resno. Pa ga kdo?!?

   • Problem je ker se takim osebam poklanja toliko prostora.

    Ampak naj pove svoje.

    Čas teče naprej.

    Pravijo da čas zaceli vse rane?

    Kljub temu da se zdi, da je narod razdeljen bolj kot kadarkoli prej?

    Sam se z ljudmi vseh prepričanj dobro razumem, o II. sv. vojni ne govorimo nikoli, o Cerkvi se zanimivo čisto normalno pogovarjamo, prav tako o ekon-soc. politiki. Očitno galamo zganjajo raznorazni mnenjski “voditelji” ki jim preračunljivi mediji namenjajo bistveno PREVEČ prostora…..

 3. Prosimo te za vse tiste, ki iščejo smisel življenja, in za tiste, ki so izgubili upanje in se zatekajo k lažnim prerokom.
  Potrebujemo resnične preroke brez partijskih korenin.

 4. Če bi bilo tisto, kar govori Stanovnik, sporočilo NOB, bi postala Slovenija že leta 1946 samostojna država.

  Spet se eno govori, drugo pa je resnica.

 5. KOnkretneje: Ljudje so hoteli samostojno Slovenijo, vendar jih je partizansko vodstvo po vojni prevaralo in je ostala samostojna Slovenija le sen.

 6. Kdaj pa bo Janez Stanovnik povedal, kar je partizanski komandant Franc Sever – Franta, letalski podpolkovnik JLA, ki se je ob koncu vojne pogajal tudi o predaji ustašev, je na RTV SLO 1, v nedeljo zvečer 14.04.2013, med drugim povedal, da so mu po vrnitvi iz študijev in bivanja v SZ, po končani 2. svetovni vojni, ob vrnitvi v Beograd, ko je povedal, kakšen režim in težko življenje ljudi je videl v SZ, najprej zabičali, da mora o tem molčati, saj mu je tudi Matija Maček visok komunistični funkcionar in vodja slovenske OZNE tudi dejal:
  »Če bi to, kaj se dogaja in kako se živi v SZ, povedali ljudem, ne bi šel nihče v partizane!«
  http://tvslo.si/predvajaj/intervju-franc-sever-franta/ava2.163832398/

  • Take stvari (pa se nesteto drugih) se pri nas ignorirajo, ker ne sodijo v kontekst “nedolznosti” nasih “osvoboditeljev”.

Comments are closed.